Scheren van een gevoelige huid: Tips om huidirritatie te voorkomen

Scheren van een gevoelige huid: Tips om huidirritatie te voorkomen

Het scheren van een gevoelige huid kan een behoorlijke uitdaging zijn. Veel mannen krijgen last van scheerbrand, uitslag, scheerwondjes en kleine ontstekingen die uitmonden in acne. Met een gevoelige huid moet je dan ook extra voorzichtig zijn en weten hoe je dit kunt voorkomen.

Gelukkig zitten wij Alpha’s al een tijdje in de huid en scheer business dus geef ons eens de kans om je op weg te helpen om die zelfkastijding in de badkamer te voorkomen.

Je huid voorbereiden op het scheren

Bij het scheren van een gevoelige huid is het van belang dat je een juiste volgorde aanhoudt. Dat begint met het op een correcte manier voorbereiden van de huid. Zoals we al vaker schrijven, is een warme douche de perfecte voorbereiding van een scheerbeurt. De stoppeltjes worden zacht en de huid ontspant zich doordat de huidzakjes door het warme water open gaan staan.

Na een warme douche raden we aan om een preshave te gebruiken. Zeker bij een gevoelige huid is het gebruik van een pre shave essentieel. Een pre shave zorgt er namelijk voor dat er een beschermend laagje over de huid wordt gelegd waardoor je scheermes soepel over je huid glijdt.

Één van de beste pre shaves voor de gevoelige huid is de Proraso Pre Shave Cream White Sensitive. Deze milde pre shave crème zorgt voor maximaal scheercomfort bij het scheren van een gevoelige huid. Deze pre shave met aloe vera, groene thee en vitamine E legt een extra beschermlaag over de huid en verzacht de haren waardoor het mes gemakkelijker over de huid glijdt.

Naast de pre shave van Proraso hebben we ook andere goede pre shaves, deze kan je vinden in onze top 10 beste preshave.

Gebruik een goede scheerzeep

Een juiste voorbereiding voor het scheren is belangrijk. Maar ook een goede scheerzeep, scheerschuim, scheercreme of scheerolie is onmisbaar. Hier krijgt een scheerzeep onze voorkeur. Zorg, vooral als je last hebt van een gevoelige huid, voor een scheerzeep met de beste natuurlijke ingrediënten en het liefst één die vrij is van parfum.

Een scheerzeep die wij je kunnen aanraden is de Proraso Scheerzeep White Sensitive. Deze scheerzeep is zeer geschikt voor de gevoelige huid en bevat milde ingrediënten die een kalmerend effect op de huid hebben. Zoek je toch liever iets anders? Kijk dan even in onze top 10 beste scheerzepen voor de gevoelige huid.

Gebruik een safety razor

De gevoelige huid is zeer gebaat bij het gebruik van een echt scheermes. Een safety razor. Top koks werken immers ook niet voor niets met de beste messen.

Een voorbeeld van een goede safety razor is de populaire Mühle R89. In deze klassieke safety razor van Mühle plaats je maar één scheermesje in plaats van de drie tot zeven mesjes die een Gillette cartridge scheermes bevat. Het grote voordeel hiervan is dat er maar één mesje in plaats van drie tot zeven mesjes over je gevoelige huid struiken. Met als gevolg dat je gevoelige huid veel minder snel geïrriteerd zal raken.

Tip: wil je meer weten over de verschillen tussen een safety razor en cartridge razor? Bekijk dan even onze blog.

Kalmeer je huid met een aftershave balsem

Als je scheerbeurt achter de rug is moet je eigenlijk nog één stap zetten. En dat is een milde aftershave balsem aanbrengen. Hiermee kun je jouw fris geschoren huid de noodzakelijke verzorging geven en kan je een hoop scheerirritaties voorkomen. En dat is essentieel bij het scheren van een gevoelige huid. Een goede aftershave voor de gevoelige huid heeft dan ook de volgende kenmerken:

  • Bevat milde ingrediënten
  • Hydrateert de huid
  • Verzacht de huid
  • Sluit de poriën
  • Ontsmet en voorkomt bacteriën
  • Helpt scheerwondjes snel genezen

Proraso Aftershave Balsem White Sensitive voldoet aan al deze kenmerken en is dan ook erg geschikt voor het verzorgen van de fris geschoren gevoelige huid. Wil je liever een andere aftershave? Bekijk dan onze top 10 beste aftershave balsem.

Laatste tip: Lees het artikel de meest gemaakte scheerfouten aandachtig door. Een uitstekende guide om je nog verder op weg te helpen om een zo comfortabel mogelijke scheerbeurt af te ronden zonder geïrriteerde huid!

Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben verneem wij deze uiteraard graag van je.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.