Hoe voorkom en behandel je scheerwondjes op de juiste manier?

Hoe voorkom en behandel je scheerwondjes op de juiste manier?

Het hoeft natuurlijk niet te eindigen in een tranentrekkende besnijdenis maar tijdens het scheren loop je altijd de kans op een sneetje. Zo’n irritant scheerwondje. Net het mes verkeerd over de huid laten manoeuvreren. Of je maakt gebruik van een bot (wegwerp) mesje en daar is JAAP.

Haastige spoed is ook nooit een goed idee. Met een mes even snel het gezicht trotseren. Je weet het. Speeding is Bleeding. Maar dit soort bloederige evenementen zijn uitstekend te voorkomen. En mocht je toch per ongeluk een inkeping in de hals veroorzaakt hebben kunnen we je ook door een bloedstelp sessie loodsen.

Wat zijn veel gemaakte fouten tijdens het scheren?

Je kunt een scheersessie vanaf de start volkomen verkeerd aanpakken. Door bijvoorbeeld niet de juiste voorbereidingen te treffen. De huid niet prepareren op een scheerbeurt door middel van het eerst goed te verwarmen. Het mes niet serieus nemen is ook zoiets.

Met een bot mesje is het slecht scheren.

Tegen de haargroei in strijken is ook vragen om het betere sloopwerk van de huid. Het kan ook zo zijn dat je de baardharen net te lang hebt laten groeien waardoor je zelfs met een scherp mes te veel aan het bushwacken bent. Dan zou een baardtrimmer zeker uitkomt bieden zodat je de baardharen eerst strak kunt kortwieken voordat je het mes zijn werk laat doen.

Je maakt gebruik van te weinig of de verkeerde scheerzeep, gel of foam. En jezelf maar afvragen waarom jij er elke week gehavend door het leven gaat.

Vrind, het is allemaal uitstekend te voorkomen.

Lees maar.

Hoe kun je scheerwondjes het beste voorkomen?

Laten we jou aan de hand nemen en een makkelijk stappenplan voor je optekenen:

  • Wassen met heet water – Poriën gaan open en dat maakt het verwijderen van de baardharen veel gemakkelijker.
  • Gebruik een preshave – Hierdoor bereid je de huid, baardharen en follikels perfect op de scheersessie voor.
  • Gebruik een scheerzeep met scheerkwast van goede kwaliteit
  • Probeer een traditionele Safety Razor. Voorzien van double edge blade scheermesjes. Bijvoorbeeld de geroemde Muhle R89. Het scheren met deze instrumenten is wezenlijk anders dan met een commercieel disposable cassette mesje. Dit zijn serieuze scheersystemen die gewicht op de huid leggen. Ze glijden als vanzelf over het gezicht en scheren soepel de stoppels met een gladde huid tot gevolg
  • Scheer altijd met de baardgroei mee – Doe je dit niet kun je in de meeste gevallen scheerbrand veroorzaken. Pijnlijke rode plekken. En uiteraard ook scheerpuistjes of andersoortige irritatie

Hoe kun je scheerwondjes het beste behandelen?

Als je met professionele scheer materialen aan de slag gaat minimaliseer je de kans op oorlogswonden. Maar stel dat je toch in een moment van onachtzaamheid jezelf een sneetje cadeau doet dan is het hek niet meteen van de dam. Want dan zijn er prima mogelijkheden om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Laten we er een paar voor je op een rijtje zetten:

  • Dep met een ijsklontje op het wondje. Hiermee kun je het bloeden stoppen. Niet alleen jij maar ook bloedvaatjes krimpen ineen door deze koude aanraking.
  • Koud water is ook een middel om het bloeden te stelpen alleen neemt dit wel weer meer tijd in beslag. En het wil ook niet altijd soelaas bieden.
  • Maak gebruik van aluin! Door middel van dit product worden de poriën gedicht, de huid ontsmet en de scheerwondjes stoppen direct met bloeden.

Wat is Aluin?

Aluin is een eeuwenoude, kleurloos (of wit) mineraal en een perfect alternatief voor een aftershave. Het is een samenvoeging van zout, kalium en aluminiumsulfaat dat voornamelijk komt uit Klein-Azië komt. Aluin is zo populair, omdat het gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden.

Naast een desinfecterende werking, stopt aluin ook het bloeden van scheerwondjes. Verder is dit veelzijdige middel te gebruiken voor het bestrijden van puistjes en acne. Vroeger was aluin niet weg te denken uit het scheerritueel van de man. Na een periode waarin het minder gebruikt werd, is aluin vandaag de dag gelukkig wederom erg populair.

Uiteraard hebben wij een collectie uitstekende aluin in onze collectie. We hebben er 3 voor je uitgepikt:

Osma Alum Steen

Osma - Aluin Steen

Deze alum steen van Osma is gemaakt van 100% natural crystal en kan dus gebruikt worden als de ultieme aftershave en natuurlijke deodorant. Poriën worden gedicht, huid ontsmet en scheerwondjes stoppen met bloeden. Dankzij de pH-waarde verlagende eigenschappen van aluin, hebben bacteriën geen kans van overleven onder de oksels waardoor er geen vieze geurtjes ontstaan gedurende de dag.

Muhle Aluin Pen

Mühle - Aluin Pen

Aluin Steen was vroeger de enige aftershave ter wereld en wordt dus ook wel de originele aftershave genoemd. Vroeger alleen te krijgen in blokken, tegenwoordig ook in een handig formaat. De Mühle aluin pen is dan ook ideaal om op vakantie mee te nemen. Deze aluin pen kalmeert de geïrriteerde huid na het scheren, ontsmet scheerwondjes, dicht de poriën én stopt het bloeden snel en adequaat.

ROCKWELL RAZORS Alum Sticks

Rockwell - Aluin Sticks

Deze moet je gewoon hebben als klassieke natscheerder, de super handige Alum Sticks van Rockwell. 20 lucifers met aluin voor het ontsmetten en dichten van scheerwondjes. Ideale metgezel voor op vakantie. Gewoon afscheuren, nat maken en op je huid aanbrengen. Simple!

 

Uiteraard gaan wij er van uit wij dat je met bovenstaande aanwijzingen als een musketier in de badkamer het scheermes hanteert zodat je hier geen schade meer mee aanricht. Mocht dit toch het geval zijn hebben we je voldoende hulpmiddelen aangereikt om de wond als een nobele Nurse Nightingale te verzorgen.

Veel succes maestro!

Je vrienden, The Alpha Men.