Top 10 baardbalsem

Top 10 baardbalsem
Bestseller
Image of product All-In-One Balm
1
Bestseller
Image of product Baardbalsem - Wood & Spice
2
Image of product Baard Balsem - Hemp Oil
3
Image of product Baard Balsem - Tobacco & Patchouli
4
Bestseller
Image of product Beard Balm - Ricki Hall Booze & Baccy
5
Image of product Baardbalsem
6
Image of product Baard Balsem
7
-20%
Image of product Loyal Sea Clay Styling Balm
8
Image of product Storm Proof Beard Balm
9
Bestseller
Image of product Baardbalsem - Wood & Spice
10

Top 10 baardbalsem

Anders dan een baardolie of een baardwax. Een baardbalsem (ook wel baard balm of beard balm) is in feite een conditioner voor je baard. Door een goede baardbalsem wordt je baard en de huid onder je baard verzacht en gehydrateerd. Dit zal tegelijkertijd ook irritaties en jeuk voorkomen. Naast een verzachtende en verzorgende functie, zal een baardbalsem er ook voor zorgen dat je baard makkelijker te stylen is.

Baardbalsem lijkt qua bestanddelen veelal op een baardolie, maar is een stuk dikker dan een olie. Daardoor is een baardbalsem veel meer geschikt voor het stylen van je baard.

Voor wie is een baardbalsem geschikt?

Door de dikkere bestanddelen zal een baardbalsem je baard kunnen temmen. Dit maakt dat een baardbalsem door alle mannen met alle soorten baarden gebruikt kunnen worden. Als je een korte op patchy baard hebt, zal de baardbalsem je baard helpen om wat voller te ogen. Let dan wel op dat je een baardbalsem neemt met shea boter of bijenwas. Een baardbalsem is het meest geschikt voor mannen met middellange baarden of lange baarden. De ‘gewone’ baard zal een baardbalsem zeker kunnen temmen, maar als je écht een ontembare oerbaard hebt, dan is een baardwax meer geschikt voor jou.

Wat zit er in een goede baardbalsem?

De beste baardbalsem bestaat vaak uit natuurlijke oliën en boters, maar bevat ook een steviger ingrediënten als bijenwas. Dit zorgt ervoor dat je baard goed te stylen is. De volgende natuurlijke ingredienten zitten vaak in de beste baardbalsems:

 • Shea butter
 • Kokosboter
 • Bijenwas
 • Cacaoboter
 • Mango boter
 • Aloë vera
 • Arganolie
 • Amandelolie
 • Abrikozenpitolie
 • Druivenpitolie
 • Kokosolie

Eigenlijk kunnen we alle natuurlijke oliën en boters hier wel neerzetten! Zie het als een soort boodschappenlijst. Alles wat natuurlijk is, is in dit geval goed. Spot je dus meerdere van dit soort oliën en boters in je baardbalsem, dan zit je in de goede richting.

Wat zijn de beste merken baardbalsem?

Nu kan je je afvragen “wat is de beste baardbalsem?” Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar wat ons betreft moet het een baardbalsem zijn met natuurlijke en voedende ingrediënten. Gelukkig hebben we daar nogal wat van! De merken van onze beste baardbalsems gaan we hieronder opsommen.

Azbane

Dit Marokkaanse familiebedrijf staat bekend om 1 ingrediënt: de meest kwalitatief hoge arganolie. Azbane is de allergrootste producent en leverancier van deze zeldzame olie. Deze olie kan alleen maar in een bepaald deel van Marokko gewonnen worden! De arganolie is terug te vinden in alle producten van Azbane. Alle ingrediënten die het familiebedrijf gebruikt zijn natuurlijk en goed voor je haar/baard. De producten zijn vrij van sulfaten, parabenen, siliconen, kleurmiddel, etc. Azbane is een ster in het samenstellen van kwalitatief hoge oliemixen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de conditie van je haar of baard. Azbane zorgt ervoor dat irritatie en jeuk in je baard verleden tijd is.

Beviro

Het merk Beviro vindt zijn oorsprong in Tsjechië. Hier is Beviro begonnen om aan de weg te timmeren als cosmetisch merk voor mannen met fijne producten, waaronder goede baardbalsem. Hun producten zijn zo natuurlijk mogelijk met zo weinig mogelijk compromissen. Beviro wil transparant zijn en zo helder mogelijk te werk gaan. Je zult ook nooit een ellenlange ingrediëntenlijst zien van het Tsjechische merk. Moeilijke termen en onleesbare formules zijn verleden tijd als het aan Beviro ligt.

Captain Fawcett

Dit merk staat bekend door de premium verzorgingsproducten voor mannen, met als specialiteit baarden en snorren. Captain Fawcett vindt zijn oorsprong in Norfolk, Engeland en heeft een premium lijn vol met exclusieve en hoogwaardige producten. Voor alle soorten baarden hebben ze wel een goed product uitgebracht, zodat geen enkele baard buiten de boot valt. De baardproducten van Captain Fawcett zijn gemaakt voor de veeleisende man die precies weet wat ‘ie zoekt.

OAK Beard Care

Het Duitse familiebedrijf uit Berlijn maakt nog authentieke baardproducten die met de hand worden gemaakt. De speciale techniek die OAK Beard Care gebruikt is te veelzijdig om te automatiseren, wat het natuurlijk een stuk specialer maakt. Alle producten hebben zijn eigen unieke twist en zijn vaak volledig vernieuwende formules. OAK Beard Care steekt veel tijd, energie en aandacht in het ontwikkelen van producten die echt een hoge kwaliteitsnorm hebben. De ingrediënten, geuren en materialen moeten allemaal eerst goedgekeurd worden voor ze het daadwerkelijk gebruiken. De bestaande producten worden nog regelmatig opnieuw gecheckt om te kijken of de kwaliteitsnorm nog hoog genoeg is. OAK Beard Care is dus zeker niet je gemiddelde merk, maar een gepassioneerd merk die staat voor wat ‘ie belooft.

Shear Revival

Dit merk is opgericht door barbers met al jarenlange ervaring en kennis van deze branche. Shear Revival heeft een groot assortiment met onder andere hoogwaardige baardproducten. De producten zijn goed ontwikkeld en geproduceerd en dit is te zien aan de populariteit van het merk. Shear Revival heeft een sterke werkethiek en hun batches worden tot de dag van vandaag nog met de hand gemaakt in hun eigen laboratorium. Zo weten ze zeker dat ze keer op keer kwaliteit kunnen leveren, omdat ze precies weten wat er met hun producten gebeurt. Het doel van het merk is om veilige, gezonde en voedende producten te creëren die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, alle leeftijd, alle etniciteiten en alle soorten baarden. De producten van Shear Revival zijn all-time bestsellers en dat snappen we als geen ander.

Solomon’s Beard

And again: it’s all in the name. Solomon's Beard is een Italiaans merk die werkt op een authentieke wijze. Opgericht door de gezichten achter de Barber Shop Crew, een groep doorgewinterde barbers uit Italië. De mannen zijn begonnen met het creëren van natuurlijke en unieke producten voor je haard en baard. Ze verrassen met hun producten zelfs de meest veeleisende man. Solomon’s Beard werkt samen met verschillende experts in een ambachtelijk laboratorium. Hierdoor lukt het ze keer op keer om prachtige en unieke baardproducten te maken. Hun producten bevatten een heerlijke geur en zullen je baard niet verzwaren of vet maken. Wat de producten wel doen, is je baard glanzend, zacht en vooral onweerstaanbaar maken!

ZEW For Men

Avonturiers, natuurliefhebbers en backpackers: dit is jullie merk. Ontstaan door een idee tijdens een hike in de bergen. Andere merken voldeden gewoon niet aan de adventure lifestyle die de mannen achter ZEW for Men zelf ook hebben, waardoor ze besloten zelf producten te gaan ontwikkelen. Producten die geschikt waren voor outdoor gebruik. Het is dan ook niet gek dat ZEW for Men de natuur gebruikt als grootste inspiratiebron en dat de formules allemaal volledig natuurlijk zijn. Maar daar stopt het avontuur niet, de geuren van de natuur zijn namelijk ook terug te ruiken in hun producten. Uiteraard zijn ook de verpakkingen zero waste. We mogen wel stellen dat de producten van ZEW for Men goed zijn voor de natuur, je lichaam en jouzelf.