Top 10 nachtcreme

Top 10 nachtcreme
Image of product r-Retinoate Intense® Nachtcrème
1
Image of product Overnight Sleeping Mask
2
Image of product Advanced Night Restore™
3
Bestseller
Image of product Booster
4
Image of product Advanced Renewal Cream
5
Image of product Dark Moon Hydrating Cream
6
Image of product Anti-Stress Night Mask
7
Image of product Advanced Night Eye™
8
Image of product r-Retinoate® Day & Night Gezichtscrème
9

Top 10 nachtcreme

Het idee dat nachtcremes alleen voor vrouwen zijn is niet meer van deze tijd. Ook moeten we je uit de droom halen als je denkt dat de mannenhuid niet breekt voor je 50e. Tuurlijk kun je de gok wagen in de hoop oud te worden “like fine wine” a la George Clooney. Maar wij vermoeden dat hij ook al een flinke tijd een nachtcrème gebruikt. Wij gaan jou voorzien van de informatie, tips en onze favorieten om jouw huid ‘s nachts het werk voor je te laten doen. Enige wat jij hoeft te doen is smeren.

Waarom een nachtcrème voor mannen?

Waarom hebben we het specifiek over mannen? Omdat de mannenhuid anders is dan de vrouwenhuid. De mannenhuid is gemiddeld gezien een stuk (tot zo’n 20%) dikker dan de vrouwenhuid en heeft dus een andere aanpak nodig. Hou er ook rekening mee dat veel mannen hun gezichtshuid soms wel dagelijks scheren. Ook dat heeft natuurlijk flinke impact op je huid. Mannen hebben daarnaast een stuk meer talgklieren in het gezicht dan de vrouw. Helaas produceren wij ook 2x zoveel talg op een dag en hebben we meer en grotere poriën dan de gemiddelde vrouw.

Je komt dus niet weg door de nachtcrème van je vrouw / vriendin of beste vriendin stiekem op te doen, gezien jouw huid meestal andere ingrediënten nodig heeft om zich te herstellen.

Een dagcrème is minstens zo belangrijk, feit. Dagcrème biedt bescherming gedurende de dag, maar we merken dat de nacht vaak wordt vergeten. Dit terwijl je slaap juist de beste tijd is om je huid te laten herstellen. ‘s Nachts herstellen je cellen zich en met een goede nachtcrème wordt dit proces ondersteunt. Op deze manier vertraag je het proces van veroudering van je huid. Een nachtcrème biedt meerdere functies, waar we zo gelijk dieper op ingaan.

Welke soorten nachtcrèmes zijn er?

Er bestaat niet één type nachtcrème. Je kunt verschillende soorten nachtcrèmes vinden, waaronder gels, creams en balms. Ieder soort product bevat een eigenschap die ergens goed voor is. Zo heb je bijvoorbeeld hydraterende nachtcrèmes die de vochtpeil van je huid goed reguleren. Ook zijn er anti-rimpel crèmes. Deze crèmes gaan (vanzelfsprekend) huidveroudering tegen. Dan zijn er de vochtinbrengende crèmes, die ervoor zorgen dat jij afscheid kunt nemen van jouw droge huid. Kijk en voel wat jouw huid nodig heeft.

Een nachtcrème aanschaffen, waar op te letten?

Om de best passende nachtcrème te vinden, moet je eerst weten welk huidtype je hebt. Heb jij bijvoorbeeld een droge huid? Ga dan voor een vochtinbrengende nachtcrème.

Wanneer je jouw gezicht goed hebt gereinigd en even 10 minuten hebt gewacht, raden wij je aan om een papieren zakdoekje te pakken en strak tegen je voorhoofd aan te drukken. Wanneer het papiertje schoon blijft en niet vettig is, heb je een normale huid. Je hebt kleine poriën en een stevige huid met voldoende elasticiteit.

Zitten er vettige plekken op het doekje en hebben jouw wangen en neus een milde glans? Dan is jouw huid vet. Gebeurt er niets met het papiertje, maar voelt je huid trekkerig en gevoelig aan en zijn er schilfertjes zichtbaar? Dan is jouw huid te droog.

Uiteraard kun je jezelf ook niet herkennen in de bovengenoemde huidtypes. Het kan namelijk ook zijn dat je een verouderende huid hebt en hier een geschikte gezichtscrème voor zoekt. In onze webshop kun jij per product lezen welke crème past bij jouw huidtype.

Verschillende ingrediënten in een nachtcrème

Je weet nu waarom je als man een nachtcrème nodig hebt en welke huidtype je hebt. Maar dan is er nog een punt waar je op kunt filteren: ingrediënten. Je hebt verschillende categorieën in nachtcremes. Zo heb je verschillende gezonde oliën, vitamines en gezonde zuren. Juist door de ingrediënten even grondig te inspecteren, is de kans dat je een perfect match gaat vinden des te groter. Als je dan toch voor een nachtcrème gaat, zoek dan ook gelijk de beste! Bespaart geld, tijd én frustratie.

Natuurlijke oliën

In vrijwel alle nachtcrèmes voor mannen zijn natuurlijke oliën te vinden. Arganolie, kokosolie, tea tree olie, druivenpitolie en ga zo maar door. Allemaal hebben ze hun eigen fijne werking, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat het je huid hydrateert en voedt. Uitdroging van je huid is de grootste reden dat rimpels zich beginnen te vormen, dus hydratatie in je nachtcrème is iets wat je zeker wilt.

Vitamines

Oké, dit kan wat verwarrend gaan worden. Veel ingrediënten hebben hun eigen vitamines, maar daarnaast zitten er vaak standaard vitamines naast als ingrediënt op zich. Verwarrend, dus geven we je een voorbeeld. Vitamine C zit vaak in nachtcremes om de schade van de zon te repareren. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat het huidverouderingsproces wordt vertraagt. Vitamine E is ook vaak te vinden in een nachtcrème voor mannen. Vitamine E beschermd je huid tegen vrije radicalen en verminderd rimpels.

Gezonde zuren

Dit ingrediënt mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Gezonde zuren, ze bestaan zeker. Hyaluronzuur zit in veel nachtcrèmes en dit is met een reden. Hyaluronzuur kan zo’n 1000x zijn eigen gewicht vasthouden in vocht. Deze krachtpatser zorgt er dan ook voor dat je huid maximaal gehydrateerd en verzorgd wordt.

Ascorbinezuur is de andere naam van vitamine C. Deze vorm van vitamine C is het meest onderzocht en staat bekend om zijn fijne werking. Ascorbinezuur zorgt namelijk voor de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en een boost geven aan de weerstand van je huid.

Onze favoriete merken nachtcrèmes

  1. Grown Alchemist
  2. Triumph & Disaster
  3. The Grey
  4. Medik8