Waarom zou je als man een nachtcrème moeten gebruiken?

Waarom zou je als man een nachtcrème moeten gebruiken?

Het klinkt heel lief. Een man aan de nachtcrème. En dat is het ook. Ook een gentleman moet de frêle huid TLC geven. De gezichtshuid die een welverdiende behandeling krijgt voordat de oogjes én het snaveltje toe gaan. Anno nu ben je echt niet meer de enige. Enne, waarom zou het alleen aan de dames voorbehouden zijn? Mannen verdienen ook een schoonheidsslaap inclusief trots onderhoud voor de skin. Daarom is het inmiddels bij veel dudes thuis een essentieel onderdeel van het avondritueel.

Voor het slapen gaan, liefst een hoge kwaliteit, nachtcrème inmasseren. Wanneer je dit regime aanhoudt plukt de huid er namelijk echt de soepele vruchten van. De nacht is voor ‘t lichaam hét perfecte moment om weer op te laden. Uiteraard ook voor de gezichtshuid.

Wat zijn de voordelen van nachtcrème?

Een goede kwaliteit nachtcrème heeft een aantal fijne eigenschappen. De juiste crème met zuiverende bestanddelen zorgt ervoor dat je huidcellen minder snel degenereren waardoor het verouderingsproces vertraagd wordt. Ook zorgt een goede nachtcrème voor een uitstekende hydratatie van de gezichtshuid.

Verder kun jij jouw huid met deze crèmes perfect reinigen en ontdoen van oneffenheden en andere ongemakken. Het is hét perfecte onderhoud zonder dat je er iets van merkt. Laat de ingrediënten s ’nachts maar fijn in je groefjes ploeteren.

Hebben mannen een andere huid dan vrouwen?

Uiteraard kun je als man in de potjes van de dames crème gaan graaien maar de mannenhuid is substantieel anders dan die van de vrouw. Het pantser van de man is namelijk 15 tot 20 % dikker maar heeft vaak ook meer te verduren.

Dat de huid van de man over het algemeen meer lijdt komt bijvoorbeeld ook door ons type werkzaamheden. In de bouw, in zout water, op de fabriek of bijvoorbeeld op het (platte)land.

Of neem alleen al het (elke dag) scheren. Daar kun je de opperhuid namelijk ook mee beschadigen. En wanneer je na het scheren, in de zomer, ook nog eens direct zonnestralen consumeert kan dat juist schadelijk zijn omdat de poriën nog openstaan.

De huid van de man is ook anders doordat wij meer talgklieren bezitten en mede hierdoor de dames verslaan in het aantal (grovere) poriën.

Nadeel is dat wij ook meer (tot 2x zoveel) talg dan de dames produceren. Helaas komt de mannenhuid dan wel weer meer in aanmerking voor die nare acne of andere onrechtmatigheden.

Krijgen mannen eerder rimpels en een oudere huid dan vrouwen?

Volgens diverse onderzoeken is gebleken dat de mannenhuid dikker is door een hogere collageenaanmaak. Dit goedje is feitelijk een eiwit dat in de huid, beenderen, tanden en weefsel van de mens voorkomt. Collageen heeft de eigenschap dat het de huid elastisch en soepel houdt. Bij mannen is de aanmaak van collageen, tot je 50e, hoger dan bij vrouwen. Vandaar die dikkere huid bij de man.

Alleen gaat de productie van collageen, na je 50e hard achteruit. De huid wordt stroever, (diepe) rimpelvorming gaat gestaag en het groeien van de wallen, door een steeds dunner wordende huid, neemt ook een aanvang.

Rimpels zijn echt niet voorbehouden aan dames alleen. Alleen bij vrouwen houdt de aanmaak van collageen langer aan zodat rimpels minder snel opdoemen.

Heeft een bepaalde levensstijl ook impact op de mannenhuid?

Een stress loze manier van leven heeft een een positieve impact op den huid. De meeste mannen houden echter wel van een iets ruigere levensstijl. Roken bijvoorbeeld. Als er iets de huid aantast...

De huid heeft ook moeite wanneer je structureel te laat naar bed gaat. Te weinig slaap. Een gezonde levensstijl, voldoende sport en beweging, 1.5 liter water per dag én veel groente en fruit doen wonderen. Daarnaast is een goede nachtcrème de perfecte ondersteuning voor de verzorging van de huid. Daarom hebben wij een aantal kwalitatieve producten voor je op een rijtje gezet.

GROWN ALCHEMIST Regenerating Night Cream

 

Grown Alchemist – Regenerating Night Cream

Deze rijke, geavanceerde gezichtscrème van Grown Alchemist is geformuleerd met een krachtige mix van verschillende ingrediënten zoals peptiden, antioxidanten, vitaminen, hyaluronzuur en essentiële omega vetzuren die de huidelasticiteit herstellen waardoor de uitstraling van fijne lijnen en rimpels aanzienlijk worden verminderd. Ook stimuleert deze crème de hydratatie van de huid, verzacht het de huid en transformeert het de huidtextuur zodat deze er jonger uit komt te zien

 

THE GREY Overnight Sleeping Mask

 

The Grey – Overnight Sleeping Mask

De overnight sleeping mask van The Grey is een multi-functioneel gezichtsmasker dat helpt om de gestreste huid te hydrateren, kalmeren en op te helderen. Het gezichtsmasker heeft een fijne gel-structuur en geeft de huid een goede hydratatie waardoor de huid een prachtige, stralende gloed krijgt. Dit masker heeft een 24-uurs formule die de hele dag door de vochtbalans van de huid op orde houdt en het herstel van de huid versnelt waardoor vroegtijdige tekenen van huidveroudering worden vermindert.

TRIUMPH & DISASTER Dark Moon Hydrating Cream

 

Triumph & Disaster – Dark Moon Hydrating Cream

De Dark Moon Hydrating Cream van Triumph & Disaster is dé nachtcrème op het gebied van gezichtsverzorging van de man. De crème vertegenwoordigt het concept van reflectie & herstel en is ontworpen om samen te werken met het natuurlijke ritme van ons lichaam.

De crème is verrijkt met ingrediënten als kakadu-pruim, moerasesdoorn en rozemarijn. Deze zijn rijk aan Vitamine C. Ook helpen zij bij het verbeteren van de collageenproductie. De crème geeft de huid een uitzonderlijke hydratatie en is rijk aan morasesdoorn, bewezen pro-collageen- en pro-elastine-eigenschappen welke resulteren in een prachtige, jonger uitziende huid.

De crème is samengesteld volgens de allernieuwste wetenschappelijke onderzoeken maar ook de kennis en filosofie van Triumph & Disaster om het beste voor je huid te creëren. De wetenschap waar gebruik van is gemaakt is klinisch bewezen. Alle ingrediënten zijn duurzaam en traceerbaar.

Gentlemen: try one of those. Houd je niet in!

Veel succes!

Jouw vrienden, The Alpha Men.