Top 10 beste natuurlijke deodorant voor mannen

Weet jij wat je normaal gesproken als chemisch ‘deodorant’ onder de oksels aanbrengt? De standaard spuitbussen en rollers? It’s time to change. Het kan namelijk veel gezonder. Eureka... Natuurlijk!

Top 10 beste natuurlijke deodorant voor mannen
-26%
Image of product Deodorant - Alcohol free
1
Image of product Natural Deodorant Spray - 1869
2
Bestseller
Image of product All Day Deodorant
3
Bestseller
Image of product Natural Roll-On Deodorant
4
Bestseller
Image of product Bergamot Deodorant Stick
5
Bestseller
Image of product Deodorant Stick - Citrus & Herbal Musk
6
Bestseller
Image of product Eucalyptus Deodorant Stick
7
Image of product Ora All Natural Deodorant - Eucalyptus & Cedar
8
Image of product Natural Deodorant - Bergamot & Hinoki
9
Image of product Natural Deodorant - Neroli & Basil
10

Top 10 beste natuurlijke deodorant voor mannen

Veel mannen gebruiken de doorsnee spuitbussen met die scherp geurende deodorant. Vermengd met vers/oud zweet kan het al snel een alles verstikkende melange van zoet, bremzuur en neusvleugel versplinterende lucht opleveren.

Niet bij iedereen hoor maar wellicht herken je dit bij jezelf of van een collega die zich elke dag, deadline technisch, in het zweet typt. Stress. Vaak een veroorzaker van het betere transpiratiewerk. Wat je dan regelmatig ziet is dat de mannen tussendoor het spuitbusje kwistig onder de druipende armen leegspuiten.

Velen gaan nog steeds voor de bijl met dit soort laagdrempelige producten. Units waarmee je feitelijk de zweetklieren onder de oksel dicht sprayt. Of lakt. Dat kan natuurlijk ook. Dan kun je net zo goed een rol van die grijs glimmende duct tape op de oksels aanbrengen. Echter stromen er waarschijnlijk dan minder schadelijke stoffen de huid binnen zoals je dat ziet bij de huis, tuin en keuken deodoranten. Vol met parabenen, aluminium en andere zeer kwalijke stoffen.

Wat zit er zoal in de standaard supermarkt deodoranten?

Je weet niet beter. Van oudsher maak je al gebruik van de standaard deo’s. In je sporttas heb je er sowieso 1 of 2 op voorraad en in de badkamer idem. Het wordt je in talloze commercials ook wijsgemaakt dat, juist deze TOP deodorant 24/7 werkt.

Waarom zou jij je er ook zelf in verdiepen want het aanbrengen onder de oksels zit al jaren in je systeem. Echter: met dit schrijven hopen we jou te doordringen van het feit dat je wellicht maar eens moet stoppen met die bedenkelijke deodoranten te gebruiken.

Vrienden: een lichaam MOET zweten. Want dan voer je namelijk de afvalstoffen af. Als je de oksels dichtkit kan er dus geen natuurlijke afvloeiing meer plaats vinden en dat is niet goed voor de gezondheid. Laten we eens een aantal belangrijke en kwalijke stoffen die meestal in een doorsnee deodorant voorkomen onder een rijtje zetten:

  • Aluminium: wordt ook opgenomen door de huid en komt in je systeem terecht waar het DNA-schade kan aanrichten. Ook kunnen botten en zenuwstelsel worden aangetast bij een te grote opgebouwde hoeveelheid. Er is zelfs verband met de aanwezigheid van aluminium in het lichaam en Alzheimer.
  • Triclosan: dood niet alleen de kwalijke bacteriën die de stank veroorzaken maar ook de goede bacteriën in ons lichaam. Ook kan het de hormoonhuishouding danig in de war schoppen.
  • Parabenen: ook wel synthetische conserveringsmiddelen. Parabenen kom je overigens in heel veel verzorgingsartikelen tegen. Niet alle parabenen zijn per definitie slecht maar er zitten zat schadelijke varianten tussen. Niet bewezen, maar de componenten in parabenen zouden schadelijk voor de organen kunnen zijn en de hormoonhouding aan kunnen tasten. All & all kan het dus geen kwaad als je deze conserveermiddelen zoveel mogelijk mijdt.
  • S(l)ES: voluit Sodium Lauryl Sulfate. Als je het uitspreekt heeft het al een sinister toontje. Dit goedje ontvet en droogt de huid uit. Ook kun je hierdoor jeuk krijgen en kan de huid gaan schilferen. Kun je weer met andere smeersels aan de slag om deze side effects op te lossen.

In een vorig blog hebben we het al over detoxen van de standaard deodoranten geschreven. Daar gaan we uitgebreid in over de stap van de doorsnee deodoranten naar de producten met natuurlijke ingrediënten waar jouw lichaam veel beter op reageert.

Waarom een natuurlijk deodorant gebruiken?

Uiteraard verplichten wij je tot niets. Je moet natuurlijk zelf weten of je op dezelfde voet doorgaat met het gebruiken van jouw huidige deodoranten. Maar we willen je wel motiveren om erover na te denken een natuurlijke deodorant uit te proberen.

Het is een mindset. Maar we weten inmiddels uit ervaring van onze vrienden die regelmatig bij ons producten bestellen dat wanneer je eenmaal een natural, organisch en ambachtelijk product op de oksels smeert er geen weg meer terug is.

Nog een tip van ons: scheer je regelmatig onder de armen. Bossen haar houden namelijk de zweetlucht langer vast.

O ja, nog een tip: Eet en leef gezond. Inkoppertje maar het is echt zo. Veel alcohol en maaltijden die door Dr. Oetkers en andere Wagners aanbevolen worden zouden wij zoveel mogelijk mijden.