Top 10 baardkam

Top 10 baardkam
Image of product Baard Kam
1
Bestseller
Image of product Vouwbare Baard Zakkam
2
Image of product Baardkam - Model No. 2 - Carbon
3
Image of product Baardkam - Model No. 2 - RVS
4
Image of product Baardkam - Model No. 2 - Titanium
5
Image of product Baard Kam
6
Image of product Vouwbare Baard- en Snorkam
7
Image of product Baardkam
8
Image of product Baard Shaper & Kam
9

Top 10 baardkam

Een baardkam is essentieel voor een goede baardverzorging. Voor veel mannen is hun baard deel van hun identiteit. Of je nou een volle baard hebt, of als een accent van je gezicht, je baard speelt een prominente rol in je aanblik. Een slordige, ongekamde baard ziet er dan ook onverzorgd uit. De verzorging van je baard is dus net zo belangrijk als de verzorging van je haar en gezicht. Waarom gebruiken zo veel bebaarde mannen dan nog steeds een goedkope plastic haarkam? Misschien komt dit doordat mannen niet op de hoogte zijn van de voordelen van een baardkam kopen.

Wat is een baardkam en wat kan ik er mee?

Zoals het woord al doet vermoeden, is een baardkam een kam voor je baard. Met deze speciale kam kun je gemakkelijk je baard in model brengen. Hij is ook makkelijker in gebruik in combinatie met baardwax of baardolie dan een gewone kam. Dit moet je weten over de baardkam, zodat je hem op de juiste manier in kunt zetten.

Een baardkam is specifiek geschikt voor je baard. Mocht je nou ook een flinke snor hebben, dan raden wij het aan om een snorkam te gebruiken. Door je baard regelmatig te kammen wordt hij zachter, schoon en blijft hij vrij van klitten.

Voordelen baardkam

  • Het regelmatig kammen van je baard bevordert de baardgroei.
  • Vermindert klitten en knopen
  • Verwijdert vuil en schilfers
  • Met een baardkam kun je je baard precies in de gewenste vorm brengen

Wat is het verschil tussen een baardkam en een normale kam?

Nu vraag je je vast af, kan ik geen normale kam gebruiken om mijn baard te kammen? Het antwoord daarop is nee. Een normale kam is simpelweg niet geschikt voor baardhaar. Een normale haarkam is namelijk veel dunner en fijner. Baardhaar is vaak te grof om tussen de tanden van een normale kam te komen. Je aait dan als het ware over je baard in plaats van hem goed te kammen. Normale kammen zijn vaak ook te lang om je baard goed in model te krijgen. Een goedkope plastic kam maakt je baardhaar ook nog eens statisch, wat voor allemaal ongewenste uitstekers zorgt.

Baardkammen zijn wat dikker en kleiner dan een normale kam. Hierdoor heb je meer controle tijdens het kammen van je baard. De ruimte tussen de tanden van de kam is ook wat groter, zodat je de dikke baardharen makkelijk kan kammen, zonder aan de haren te hoeven trekken.

Wat is het verschil tussen een baardkam en baardborstel?

Ook vraag je je misschien af of je een baardborstel of baardkam gebruiken moet. Een baardkam en een baardborstel worden gebruik voor twee verschillende doeleinden. Een baardborstel is ervoor bedoeld om je baard te verzachten, te reinigen en de onderliggende te huid te scrubben. Een baardborstel heeft een hele andere vorm, wat de styling van je baard moeilijk maakt. Wel is een baardborstel ideaal voor het verdelen van de baardolie. Een kam daarentegen bestaat vaak uit een massief stuk met tanden. Een kam is bedoeld om je baard mee in model te brengen en klitten uit je baard te halen.

Welke baardkam is goed voor mijn baardverzorging?

Er zijn veel verschillende baardkammen verkrijgbaar. De belangrijkste afweging voor je baardverzorging is het materiaal waaruit de kam is gemaakt. Een baardkam is doorgaans gemaakt van een antistatisch materiaal zoals kunststof, hout, metaal en zelfs hoorn. Let er bij kunststof wel op dat hij gemaakt is van celluloseacetaat, en niet van ander plastic. Goedkope plastic kammen maken je baard niet alleen statisch, ze hebben ook micro kartels die je baardharen beschadigen. We hebben de voordelen van elk materiaal voor je op een rijtje gezet.

Houten baardkam

De voordelen van een houten baardkam is dat ze er stoer uitzien, ze goedkoper zijn dan metalen kammen of kammen van hoorn en dat ze geen gespleten haarpunten veroorzaken.

Plastic baardkam

Het grootste voordeel van een kunststof baardkam is dat ze erg goedkoop zijn.

Baardkam van buffelhoorn

De voordelen van een kam gemaakt van hoorn is dat de chemische samenstelling en de moleculaire structuur van dit product gelijk is aan die van ons eigen haar en nagels. Hoorn is van nature niet statisch dus de baardkam glijdt mede hierdoor als warme boter door je baard. De kans op het beschadigen van jouw baardhaar is hierdoor vrijwel nihil.

RVS Baardkam

Het grootste voordeel van een metalen kam is dat de kam erg sterk is, waardoor hij lang mee gaat. Dit type baardkam is daarom ook erg geschikt om onderweg mee te nemen.

Welk formaat baardkam moet ik kiezen?

Een ander belangrijk punt om mee te nemen in de keuze is het formaat van de baardkam. Baardkammen zijn verkrijgbaar in een normaal formaat, pocket-size formaat en als opvouwbare baardkam.

Schaf een goede baardkam aan, want hij gaat langer mee, is beter voor je baard en uiteindelijk ook voordeliger in je portemonnee. En je baard ziet er gewoon beter uit natuurlijk!

Baardkam voor 21:00 besteld, morgen in huis

Ben je enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Tijd om de beste baardkam te kopen. Bestel een baardkam bij The Alpha Men. Als je voor 21:00 uur besteld, dan heb jij je producten al de volgende dag in huis!