De beste scheermesjes voor mannen

Echt goede scheermesjes zijn vaak ondergewaardeerd. Je laat je kapsel ook niet bijknippen met een heggeschaar, waarom zou je dan wel je huid scheren met een wegwerpscheermes? Dat tijdperk is voorbij als het aan ons ligt. Het is tijd om over te stappen naar de beste scheermesjes voor mannen. En we verklappen alvast: dat hoeft geen leegroof op je portemonnee te zijn, integendeel zelfs.

De beste scheermesjes voor mannen
Image of product Scheermesjes - Gevoelige huid
1
Bestseller
Image of product Double Edge Blades
2
Image of product Double Edge Blades
3
Image of product Super Platinum Double Edge Blades
4
Image of product Superior Platinum Double Edge Blades
5
Bestseller
Image of product Double Edge Blades - 81-S
6
Image of product Double Edge Blades
7

De beste scheermesjes voor mannen

Echt goede scheermesjes zijn vaak ondergewaardeerd. Je laat je kapsel ook niet bijknippen met een heggeschaar, waarom zou je dan wel je huid scheren met een wegwerpscheermes? Dat tijdperk is voorbij als het aan ons ligt. Het is tijd om over te stappen naar de beste scheermesjes voor mannen. En we verklappen alvast: dat hoeft geen leegroof op je portemonnee te zijn. Integendeel zelfs.

Waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe scheermesjes

Wanneer je een nieuwe scheermesje wilt kopen is het belangrijk om in gedachte te houden wat nou echt belangrijk is. Om met de deur in huis te vallen: dat is niet de look.

De scherpte

Normaal gesproken gaan we nu wat punten voor je opsommen die erg belangrijk zijn om op te letten bij aanschaf. Dit keer gaan we dat wat anders aanpakken. Er is namelijk maar één enorm belangrijk punt. En dat is de scherpte van je scheermes. Scherpte zegt namelijk gelijk alles over comfort. Als je mes niet scherp genoeg is, zul je flink wat kwaaltjes ondervinden. Wondjes, irritaties, scheerbrand, trekkende huid, noem het maar op. Al deze negatieve zaken kunnen voorkomen worden door een scherp scheermes te gebruiken.

Om de scherpte van je scheermes te bepalen, is er een heuse ‘scherpteschaal’ ontworpen. Alle scheermesjes moeten een cijfer aangeven van 1 tot 5. Hier is 1 de laagste scherpte en 5 de hoogste. Let maar eens op als je een scheermes wil kopen. Hier moet al-tijd een scherpte aangegeven worden. Wordt dit niet aangegeven? Troep, weg ermee, run.

Beginners kiezen vaak een lage schaal, maar dit niet altijd aan te raden. Tuurlijk, als je 12 bent en voor het eerst een verdwaald pluishaartje weg wil scheren wel. Maar daar blijft het wat ons betreft dan ook bij. Als je je vaker geschoren hebt, weet je hoe het moet. En waarom zou je dan niet gewoon een goed scheermes gebruiken? Ons motto is bij deze: “des te scherper het mes, des te minder stress.”

Waar nog meer op letten?

Oké, er zijn nog een paar punten naast scherpte. Zo kan je het belangrijk vinden dan je scheermes duurzaam is. Is minder duur en daarnaast ook beter voor het milieu. Maar ook hierbij geldt, als je mes scherper is, zal ‘ie ook langer meegaan.

Ook is het natuurlijk fijn als je scheermes te koop is voor een goede prijs. Kijk altijd naar scheermessen die in jouw prijsklasse vallen. Het grappige hierbij is, is dat in de supermarkt of drogisterij de mesjes vaak duurder (!) zijn dan wanneer je omrekent wat bijvoorbeeld een single-of-double edge blade kost. Reken dus even uit wat het daadwerkelijk kost en laat je niet verleiden door de prijs die je op het prijskaartje ziet staan. Als je er een stuk minder lang mee doet, ben je achteraf toch een stuk meer geld kwijt.

Welke scheermesjes zijn er?

De keuze is reuze. Je zal een scheermesje moeten kopen die het beste bij jou, jouw look, jouw haartype (of baardlengte) en jouw levensstijl past. Wij kunnen nooit zeggen: ‘dit is voor jou de beste!’ als we verder geen details weten. Wij gaan daarom wat verschillende mesjes uitlichten. Dan kan je zelf de keuze maken.

Double edge blades

Double edge blades zijn, zoals je al kunt raden, scherp aan twee kanten. De gepolijste, roestvrijstalen mesjes bieden kwaliteit en comfort aan twee kanten van het mes. Double edge blades zijn zonder gedoe te plaatsen in een safety razor of shavette. De reden dat je het ook in een shavette kunt gebruiken, is doordat de mesjes gemakkelijk in tweeën te breken zijn. Dan heb je dus eigenlijk twee single edge mesjes, maar dan uit één mesje!

Veel barbers gebruiken double edge blades en dat is natuurlijk niet zonder reden. De mesjes zijn dus vlijmscherp en makkelijk in gebruik. Daarnaast is een groot voordeel dat ze ontzettend goedkoop zijn. De mesjes zijn gemiddeld gezien zo’n 10x goedkoper dan een cartridge mesje. Wat ons betreft de beste scheermesjes.

Voordelen van de double edge blades:

  • Biedt een zeer comfortabele scheerbeurt
  • Doordat ze scherp zijn hoef je minder vaak te scheren
  • Minder kans op irritatie, scheerbrand, ingegroeide haren, etc.
  • Veelzijdig: zowel te gebruiken in een safety razor als shavette
  • Je bespaart veel geld (10x goedkoper dan een cartridge)
  • Duurzaam. De mesjes kunnen bij het oud ijzer

Single edge blades

Single edge blades zijn scherpe mesjes die je voornamelijk in een shavette (ook wel het ‘open barbiermes’) gebruikt. Een single edge blade kan je zien als een enkelvoudige double edge blade. Qua scherpte en kwaliteit is de single edge blade precies hetzelfde als de double edge blade. De voordelen zijn dan ook hetzelfde als het rijtje hierboven. Daarom vallen de single edge blades voor ons onder de categorie ‘beste scheermesjes voor mannen’.

Cartridge blades

Oké, je kunt je opzich prima scheren met een cartridge blade maar onze voorkeur gaat hier niet naar uit. De cartridge blades hebben meerdere mesjes dan de single of double edge blades en hebben daardoor meer impact op je huid. Als je een gevoelige huid hebt zal je huid dus ook snel gaan irriteren of trekken. Wel is de cartridge blade handig als je een weekendje weg gaat. Houd wel in je achterhoofd dat deze gemakkelijke scheermesjes een stuk duurder zijn dan de single of double edge blades.