Top 10 clay

Top 10 clay
Image of product Rosa Styling Clay
1
Image of product Matt Clay
2
Image of product Control Clay
3
Bestseller
Image of product Claymation
4
Bestseller
Image of product Clay Pomade
5
-39%
Image of product Cement Clay
6
-29%
Image of product Clay Matte Pomade
7
Image of product American Gardens Clay Pomade
8
-53%
Image of product Clay
9
Image of product M3 Matte Styling Clay
10

Top 10 clay

Hair clay is ideaal voor het creëren van definitie en textuur op korte tot halflange kapsels die een meer gestructureerde, korrelige of urban look vereisen. Het zorgt voor een stevige hold, met een volledig matte finish. Hair clay zit boordevol geweldige hoogwaardige plantaardige ingrediënten en extracten, die ervoor zorgen dat je haar en hoofdhuid er gezonder uitzien en aanvoelen. De clay is op droog haar te gebruiken maar ook licht vochtig haar.

Waarom een hair clay kopen?

Voor mannen met dunner haar of een wens om meer volume te creëren, is haar clay het perfecte middel. Het geeft je haar enorm veel volume en een erg sterke hold. Bij het kiezen van een clay voor je haar moet je een beetje voorzichtig zijn en testen wat voor jou het beste werkt. Wanneer een product te stijf is, moet je misschien een categorie lager gaan (van hoog naar gemiddeld bijvoorbeeld). Haar clay is absoluut één van de beste haarstylingproducten die je in je badkamer kunt hebben, want kapsels met een hoge hold en matte finish zijn populairder dan ooit en gaan lang mee.

Hoe breng ik hair clay aan?

Al is het de beste haar clay voor mannen, een clay kan iets lastiger zijn met aanbrengen omdat het nogal een stug product is. Wrijf een clay eerst goed warm tussen de handpalmen, dan zal het een stuk makkelijker te verdelen zijn door het haar. Gebruik niet teveel clay omdat dit het haar te zwaar kan maken waardoor het in zal storten.

Voordelen van hair clay

  • Hair clay heeft het voordeel dat het vuil en onzuiverheden uit je haar haalt zonder je haar uit te drogen met zijn natuurlijke oliën.
  • Haar clay heeft van nature genezende en stimulerende eigenschappen van de haarschacht en hoofdhuid (waardoor het goed is voor mannen met een gevoelige huid en hoofdhuid) en bevordert de haargroei.
  • Een clay voedt het haar en de hoofdhuid, omdat het rijk is aan mineralen en voedingsstoffen.
  • Het conditioneert en hydrateert het haar om kroeshaar onder controle te houden en te behouden, vooral voor mannen met krullend of langer haar.

Beste haar clay

Over smaak valt natuurlijk te twisten. Maar als we dan toch de beste clay aan moeten wijzen, dan gaat onze voorkeur uit naar een paar merken.

Hanz de Fuko Claymation

De Claymation van kwaliteitsmerk Hanz de Fuko is één van de best verkopende haar clay’s met een super high hold en een matte finish om volume te geven aan je haar en een model dat de hele dag blijft zitten. Claymation is een mix van een zeer goede haar clay met een geheime mix van natuurlijke waxen. Dit om het product te maken dat voor de meest strakke en meest creatieve modellen kunt gebruiken. De Claymation is ideaal om een hoge pompadour mee te stijlen of een natuurlijke quiff. De Claymation bevat een klein beetje grit die herkenbaar is van de Quicksand, dit geeft dat beetje extra textuur aan je kapsel. Kortom; echt een must-have styling product, één van de best hair clays!


Layrite Cement Clay

De Cement Clay van Layrite, zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een hair clay met een mega sterke hold. De clay geeft je haar een matte finish en een hold die je haar de hele dag in model houdt. De clay is op waterbasis geproduceerd en gaat niet schilferen en laat niet los gedurende de dag, wat je nog wel eens ziet gebeuren bij andere clays. Doordat deze best clay op waterbasis is geproduceerd, is deze gemakkelijk uit te wassen maar wordt deze ook niet vettig in je haren. Deze matte finish blijft dus de hele dag door. Daarom valt ‘ie voor ons onder de beste categorie beste haarklei!