Top 10 baardwax

Top 10 baardwax
Image of product Snake Balm for Beard
1
Image of product Beard Wax
2
Image of product Beard Styling Cream
3

Top 10 baardwax

Baardwax is het minder bekend dan producten als baardbalsem en baardolie, maar niet minder belangrijk. Helemaal wanneer je een ietwat langere baard hebt is baardwax juist geschikt voor jou. Het is een perfect middel om je baardharen in bedwang te houden en te stylen. Baardolie heeft een meer hydraterende werking, maar met baardwax is je baard beter in model te kneden. Zelfs nog beter dan met een baardbalsem! Dit komt doordat baardwax niet vloeibaar is maar redelijk hard.

Baardwax bestaat meestal uit bijenwas, vaseline, natuurlijke oliën en (shea)butter. Ook bevat een de beste baardwax voedende ingrediënten. Deze zorgen ervoor dat je baard een natuurlijke glans zal krijgen en de huid onder je baard verzorgen. d

 

Wat is de beste baardwax?

Een goede baardwax moet doen waar baardwax om bekend staat. Baardwax moet je (langere) baard in model kunnen houden, je baard voeden en de huid onder je baard verzorgen. Koppige haren moeten met een goede baardwax in bedwang gehouden kunnen worden. Daarnaast houden wij ervan als een baardwax vooral natuurlijke ingrediënten bevat. Op die manier zal je geen troep in je baard smeren die hem in the long run kan beschadigen.

 

Wat zit er in een goede baardwax?

De beste baardwax bestaat bevat vaak de volgende natuurlijke ingrediënten:

  • (Shea)butter
  • Vaseline
  • Bijenwas
  • Natuurlijke oliën

 

Voor welke baarden is een baardwax geschikt?

Wanneer je een middellange tot lange baard hebt is een baardwax voor jou geschikt. En dan met name baarden die lastiger te controleren zijn door stugge of wilde haren die lastig te stylen zijn. Met een gemiddelde baardbalsem zullen deze baarden niet te controleren zijn, maar een baardwax kan dit soort baarden zeker wel aan. Ook een baardolie zal niks doen voor dit soort baarden, afgezien van een stuk glans geven. Dus wanneer je zeker wil weten dat je (middel)lange baard in controle blijft, dan is een baardwax voor jou geschikt!

 

Welke merken hebben de beste baardwax?

Het is natuurlijk logisch dat iedereen zo z’n eigen favorieten heeft. Wel hebben we een gemiddelde genomen van alle reviews en ervaringen en daar een absolute top van gemaakt. De merken zullen we hieronder voor je uitlichten.

 

OAK Beard Care

Een Berlijns merk met (zoals je uit de naam al kon opmaken) premium baardproducten voor mannen. In dit familiebedrijf worden de baardproducten vooral met de hand gemaakt. OAK Beard Care houdt van innovatie en dit is terug te zien in de producten die ze op de markt brengen. Deze producten zijn allemaal volledig anders van bestaande producten die dezelfde focus hebben. Het Duitse merk steekt ontzettend veel tijd in de producten. Dit is terug te zien in de perfect geselecteerde materialen, ingrediënten en formules. OAK Beard Care werkt nauw samen met natuurcosmetica-certificeerders en wordt met aandacht gekeken naar de selectie ingrediënten.

 

Mr. Bear Family

Het merk is ontstaan doordat er een grote vraag was naar natuurlijke producten voor in je baard. Het is een groot merk met een breed assortiment met verzorgingsproducten van hoge kwaliteit. Het assortiment is breed genoeg om je dagelijkse routine te kunnen dekken. Het merk streeft ernaar om producten te gebruiken die samenwerken met zowel lichaam als natuur. Dit is dan ook de reden dat alle producten van het merk geschikt zijn voor alle huidtypes, waaronder ook de gevoelige huid.

Mr. Bear Family verzinnen hun eigen recepten in hun eigen fabrieken. Deze producten worden hier getest en geproduceerd. Op deze manier is Mr. Bear Family dus echt de baas over eigen product. Dus, jouw baardwax wordt met de hand gemaakt, geopend, gevuld en gesloten.

Het team van Mr. Bear Family heeft een duidelijke visie: niet ‘s werelds grootste worden, maar wel ‘s werelds beste! Ze willen dezelfde (of zelfs betere) ervaring kunnen geven als elk ander high-end merk, maar dan zonder troep en chemische ingrediënten. Een merk met natuurlijke formules die doet wat ‘ie belooft!

 

Dutchbeards

Een echt Hollands merk die handgemaakte baardproducten maakt. De maker van Dutchbeards is zelf begonnen met experimenteren met baardproducten en heeft daarmee formules en producten ontwikkeld die zijn eigen baard goed konden verzorgen. De vonk sloeg over en hij begon met het verkopen van zijn zelfgemaakte baardproducten. Dutchbeards is uitgegroeid tot een professionele business met een ruim aanbod heerlijke baardproducten.

De baardproducten zijn ontworpen met de filosofie dat het niet standaardproducten moeten zijn die je op elke straathoek tegenkomt. De handgemaakte samenstellingen zijn goed op elkaar afgestemd en erg bijzonder. De baardproducten bevatten geen chemische troep, enkel natuurlijke ingrediënten. Dutchbeards is uitgegroeid tot een professionele business met een ruim aanbod heerlijke baardproducten.

 

Morgan’s

Een breed merk met veel verschillende verzorgingsproducten. Morgan’s bestaat al sinds 1873 en is door professionele barbers van het Britse koninkrijk aangeraden. Uiteindelijk is Morgan’s uitgegroeid door een echte publieksfavoriet.

Morgan’s producten worden dag in dag uit verbeterd, de optimalisatie stopt nooit. Daarom is Morgan’s ook een prijswinnaar.

 

RAW Naturals

Ontwikkeld door het bekende merk Recipe for Men. RAW Naturals is een unieke verzorgingslijn voor mannen en biedt, zoals de naam al doet verklappen, natuurlijke producten voor ander andere de baard. RAW Naturals stelt lokale producten, milieubewustzijn en de beleving van kleinschalige productie voor alles. De lijn omdat verschillende producten voor je baard, waaronder een goede baardwax.

 

Beardburys

Een merk dat staat voor onder andere gedurfde baardproducten. Het revolutionaire merk is alles behalve conformistisch en wil meer gezien worden dan alleen als merk. Beardburys is meer een lifestyle.

Het merk werkt met 86% natuurlijke ingrediënten waarvan alle formules worden gemaakt door anti-conformistische experts. Een uniek product is dus iets wat je wel mag verwachten van het merk! Ook bevatten alle producten hetzelfde Spaanse temperament als hun thuisland. Alle producten worden in Spanje gemaakt. De gezichten achter het merk doen er alles aan om elk product uniek te maken. Zo zijn de formules handgemaakt, de ontwerpen exclusief en de kwaliteitsnormen hoog. Dat het merk zo populair is, is natuurlijk niet voor niets! Het DNA van Beardburys zorgt ervoor dat ze beste producten aan kunnen bieden, keer op keer opnieuw.

 

Osma

Opgericht in 1957 in Frankrijk. Het merk Osma is al meer dan 50 jaar bezig met de productie van kwalitatieve producten voor mannen. Er wordt veel tijd en aandacht gestoken aan het ontwerp en de formules van hun producten. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn aangezien de producten van hoge kwaliteit zijn.

Osma werkt met een zeer strenge selectie van grondstoffen, traditionele ambacht en natuurlijke ingrediënten. Deze kernwaarden hanteert het merk op de dag van vandaag nog steeds net zo veel als 50 jaar geleden.

 

Mühle

Mühle, wie kent het merk tegenwoordig niet? Alle producten van Mühle worden gemaakt met artistiek vakmanschap, industriële expertise en vooral veel liefde en zorg. De producten zijn gemaakt op een natuurlijke basis en zijn vrij van alle schadelijke stoffen. Je weet dus zeker dat wat je in je baard smeert, geen kwaad kan. Met de producten van Mühle ben je ervan verzekerd dat je je verzorgingsroutine naar een hoger level kan tillen!

 

Dick Johnson

Last but not least: Dick Johnson. Een merk met een dunne scheidingslijn tussen luxe en vunzigheid. Dick Johnson is een vooruitstrevend merk die niet mee wil doen aan de “highclass” uitstraling die tegenwoordig veel merken willen uitstralen. Nee, Dick Johnson is anders dan anderen en bovenal zichzelf. Attitude wordt gecombineerd met luxe producten, producten waar het merk trots op is. De producten, hun missie en hun drive komt allemaal vanuit een bepaalde state of mind. Het merk kent geen angst en geen twijfel en dit is terug te vinden in hun producten. De combinatie tussen vunzigheid en luxe zorgt ervoor dat zowel de zakenman als de anarchist aan kan kloppen bij het merk. Inclusiviteit gecombineerd met top producten, worden wij blij van!