De beste serums voor mannen om het gezicht te verzorgen

De beste serums voor mannen om het gezicht te verzorgen

We weten ondertussen wel dat gezichtsverzorging (aka skincare) al lang niet meer alleen voor vrouwen is. Wel merken we dat de kennis op dit vlak nog een stukje lager ligt dan bij vrouwen. Zo weten de meeste mannen wel wat een dagcrème of een gezichtsmasker is, maar heb je wel eens over een serum gehoord? En wat het überhaupt kan betekenen voor je huid? Geen probleem, we got you. We gaan een fijn lijstje voor je neerzetten zodat je geen kostbare uren research hoeft te doen naar de beste serum voor jouw huid.
 

Wat is een serum voor mannen?

Een serum gezicht is anders dan een moisturizer, een dagcrème of een toner. Een serum is echt een eigen product die een andere werking heeft dan alle andere producten. Een serum voor je gezicht is een stuk compacter dan een crème en heeft flink wat meer geconcentreerde stoffen. Op die manier kan je huid de stoffen een stukje makkelijker opnemen door je poriën.

Elk serum gezicht kan een verschillend probleem aanpakken. Zo heb je serum gezicht droge huid die vooral je huid hydrateren, maar ook serums die je huid egaal maken. Natuurlijk bestaan er ook anti-aging serums om fijne lijntjes weg te werken. Ga dus specifiek op zoek naar een gezichtsserum die past bij wat jij en jouw huid nodig hebben.
 

Waarom zou je als man een serum gebruiken?

Er zitten nogal wat verschillende voordelen aan een serum gezicht voor mannen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het serum die je kiest en waar die specifiek bedoeld is. Serums worden gebruikt voor de volgende redenen:

  • Behandeling van rimpels en fijne lijntjes
  • Egaliseert de huidteint
  • Behandelt pigmentvlekken
  • Gaat roodheid tegen
  • Verheldert de huid
  • Behandelt acne 
  • Herstelt de huid

Ga dus even na welk huidtype je hebt en kies op basis daarvan een serum met de werking die jij graag zou willen. Heb je dus een oudere huid? Ga dan voor een anti-aging serum. Heb je een droge huid? Kies voor een hydraterend serum gezicht droge huid.

Onze favoriete serums voor mannen

Om je zoektocht naar de perfecte serum wat makkelijker te maken, hebben wij een top 5 voor je opgesteld. Deze 5 staan in willekeurige volgorde en zijn gericht op een specifiek doel. Zo hebben we een serum uitgekozen voor de verouderde huid, de onzuivere / vette huid, de droge huid, gepigmenteerde huid en gevoelige huid.

Medik8 - Crystal Retinal 6™

Dit serum voor mannen minimaliseert fijne lijntjes en rimpels in je gezicht. Ook belooft het de huid te verstevigen en de huidteint gelijkmatig te maken. Dit serum van Medik8 heeft ook nog eens een fijne antibacteriële werking, waardoor dit serum extra geschikt is om onzuiverheden en acne uit de weg te ruimen. Door de vele goede ingrediënten zorgt dit serum ervoor dat je huid gehydrateerd, soepeler, egaler en jeugdiger oogt. Wie wil dat nou niet? Wij tekenen hier voor.

Geschikt voor:

Alle huidtypes. Speciaal gericht op de rijpe huid, onzuivere huid en de huid met rosacea.

Medik8 - Blemish SOS™

Ben je op zoek naar een middeltje die jou kan helpen bij een onzuivere huid, puistjes en acne? Dan hoef je niet verder te zoeken. Dit serum remt het ontstaan van puistjes namelijk al binnen enkele uren. Deze sneldrogende gel heeft wat fijne ingrediënten in huis waardoor acne gekalmeerd wordt. Verder belooft dit serum een meer egale huid dat zichtbaar meer straalt en minder onzuiverheden heeft. Op de lange termijn mag je van dit serum verwachten dat hij de talgproductie steeds meer reguleert, waardoor het ontstaan van onzuiverheden steeds minder wordt. We are impressed.

Geschikt voor:

De onzuivere huid, huid met acne, vette huid.

 

Doers of London - Hydrating Serum

Van dit serum mag je een intense voeding en hydratatie voor je huid verwachten. Deze krachtpatser absorbeert snel en laat de huid gelijk een stuk frisser en zachter aanvoelen zónder je huid vet te maken. Dit gezicht serum bevat 3 vormen van Hyaluronzuur, een ingrediënt die mega populair is in de skincare industrie. Door dit stofje wordt de huid in alle lagen gehydrateerd waardoor je huid op het juiste vochtpeil komt. Het resultaat is een elastische, volle huid. Er zitten meer kwalitatief goede ingrediënten in met allemaal hun eigen werking. En dat voor een kleine prijs! Dat maakt deze serum van Doers of London, naast alle beloofde positieve resultaten, nog aantrekkelijker.

Geschikt voor:

Alle huidtypes, vooral veel extra voordelen voor de droge huid.

Grown Alchemist - Brightening Serum

Een serum dat voor alle huidtypes te gebruiken is, maar zich vooral focust op hyperpigmentatie en en de gepigmenteerde huid. Dit serum is namelijk ontwikkeld om je gezicht op te helderen en ouderdomsvlekken of een oneffen huidskleur te verminderen. De helderheid en glans van je huid wordt door dit serum benadrukt en geeft daarnaast een intense hydratatie voor een gezonde, zachte huid. 

Geschikt voor:

Alle huidtypes, vooral gericht op de gepigmenteerde huid.
 

Malin + Goetz - Resurfacing Gezichtsserum

Als je een gevoelige huid hebt en niet zomaar alles op je gezicht durft te smeren: we got you. Malin + Goetz willen je met deze huidserum een gladde, heldere en stralende huid bezorgen. De textuur van je huid zal verbeterd worden en overtollig olie zal worden verminderd. Je huid wordt verhelderd, versterkt én beschermd door de kwalitatief goede ingrediënten. Daarnaast mag je er van uitgaan dat je poriën in de loop der tijd ook kleiner zullen worden. Dit Vitamine C serum voor je gezicht belooft, mits je het goed gebruikt, al resultaat binnen 10 dagen! Maakt ons nieuwsgierig. 

Geschikt voor:

Alle huidtypes, maar vooral de gevoelige huid en de vette huid

Mocht je er nou toch nog niet helemaal uit zijn, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wie weet kunnen wij jou verder helpen in jouw zoektocht naar het perfecte serum. Je weet ons te vinden!

Succes!

Je vrienden, The Alpha Men