Gezichtsverzorging voor mannen met een verouderde huid

Gezichtsverzorging voor mannen met een verouderde huid

Gezichtsverzorging is al een lange periode niet meer alleen voor vrouwen. Gelukkig maar, want waarom zouden wij onze huid ook niet zo optimaal mogelijk houden? Kijk, wij hebben gelukkig het voordeel dat onze huid later oud wordt. Daarnaast wordt altijd gezegd dat mannen knapper worden naarmate ze ouder worden. Maar dit houdt niet in dat we de oudere huid niet moeten verzorgen.

Wij durven ons hand in het vuur te steken dat de ‘grey foxes’ als George Clooney, David Beckham en Robert Downey Jr. ook een uitgebreide gezichtsverzorging gebruiken. Laten we ons daarom eens verdiepen in de details van de oudere huid en hoe je deze het beste kan verzorgen.

Hoe weet ik of ik een verouderde huid heb?

Om te beginnen is het met gezichtsverzorging altijd handig om te weten welk huidtype je hebt. Elk huidtype heeft zijn eigen kenmerken, en zo ook de oudere huid. Herken jij je in de (meeste) punten die hieronder staan? Dan kan je wel concluderen dat je een oudere huid hebt.

 • Rimpels
 • Kraaienpootjes
 • Dunner wordende huid
 • Droge huid
 • Huidpigmentatie
 • Huidirritatie
 • Verslapte huid (vooral bij hals, oogleden en wangen)

Komen deze punten je wel erg bekend voor? Dan heb je een oudere huid. Geen zorgen, je kunt er zelf wat aan doen om het natuurlijke proces tegen te gaan en te verlangzamen!

Waarom heb je een verouderde huid?

Of je nou goede genen hebt of niet, elke huid wordt op z’n tijd ouder. Maar er zijn flink wat zaken die dit proces versnellen of stimuleren. Wij lopen ze even langs met je.

Afname celvernieuwing

Wanneer je ouder wordt neemt de celvernieuwing in je lichaam af. Een belangrijk lichaamseigen eiwit neemt daarmee ook af, namelijk: collageen. Collageen is ontzettend belangrijk voor je huid omdat het je huid elastisch, stevig en stralend houdt en ervoor zorgt dat de vochtpeil in je huid in balans blijft.

Zodra je collageenaanmaak afneemt, zal je slapper en minder egaal worden. Hierdoor vormen zich rimpels, groeven, etc. in je huid en zal meer gaan hangen.

Stress

Stress is eigenlijk een boosdoener voor alles, en dus ook voor je huid. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat stress je het verouderingsproces van je huid versnelt. Door langdurige stress komen meer radicalen vrij die je genetisch materiaal af wil breken. De cellen zullen dus eerder stoppen met delen, met als resultaat: huidveroudering. Ook valt cortisol (het hormoon dat vrijkomt bij stress) collageen in je huid aan.

Roken en alcohol

Het is algemeen bekend dat deze leefstijl überhaupt niet goed is voor je lichaam. Als je rookt, krijg je het stofje nicotine binnen. Nicotine staat erom bekend om de bloedvaten te vernauwen. Dus ook de bloedvaten in je gezicht. Zuurstof, voedingsstoffen en vitamines worden dus niet optimaal opgenomen in je gezicht.

Als je naar alcohol kijkt wordt je ook niet vrolijk. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit. Dit kan ook weer je collageen aantasten waardoor je huid sneller uit zal drogen en rimpels zal vormen.

UV-straling

Laten we deze niet vergeten. De zon is namelijk (helaas) de grootste veroorzaker van een oudere huid. UV-straling is de meest schadelijke voor je huid als we het hebben over huidveroudering. Ook is deze schade aan je huid onomkeerbaar. Door veel blootstelling aan de zon kan je huid uitdrogen. Bescherm je altijd met minimaal een SPF factor 30, maar het liefst een SPF factor 50 voor je gezicht.

Tips voor mannen met een verouderde huid

We krijgen er dus uiteindelijk allemaal te maken met een huid die ouder wordt. En laten we eerlijk zijn, elke leeftijd kent zijn schoonheid. Maar uiteraard zijn er tips waardoor je jouw huid zo lang mogelijk zo jong mogelijk kan houden.

 1. Bescherm je huid tegen de zon. Zoals we net al vertelden is UV-straling de grootste boosdoener voor je huid. Daarom raden we je aan om altijd te smeren zodat je je huid beschermt tegen de zon. Niet alleen als het zonnig is, maar ook als het bewolkt is. Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter. Op die manier bescherm je je huid en zal zonbeschadiging te voorkomen zijn, Kies dus voor een gezichtscrème met SPF of een goede zonnebrandcrème met een hoge factor.
 2. Laat nicotine achterwege. Als je niet rookt: good for you. Anders raden we je aan om te stoppen. Op die manier wordt je collageen niet aangevallen en tast je de elasticiteit van je huid niet aan.
 3. Eet gezond! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een goede huid straalt van binnenuit. Als je veel vitamines, mineralen en antioxidanten eet, zullen deze uiteindelijk ook in jouw huid terecht komen. Ook eiwitten en vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde huid. Zorg dus voor gezond en gevarieerd voedsel.
 4. Rust, regelmaat en slaap. De natuurlijke tegenhangers van stress. Op die manier zorg je ervoor dat je huid zich weer kan ontspannen. Slaap is ontzettend belangrijk voor de huid, omdat het zich weer herstelt in de periode dat je slaapt. Zonder het stresshormoon cortisol blijft je collageen ook gezond. En we weten ondertussen hoe belangrijk collageen is voor de huid!
 5. Gebruik een stevige dag-en-nachtcrème. Er zijn natuurlijk ontzettend veel crèmes op de markt te vinden. Maar voor de rijpe huid is het belangrijk om een crème te gebruiken die daar speciaal voor ontwikkeld is. In vrijwel alle anti-rimpel crèmes zit bijvoorbeeld hyaluronzuur, wat zorgt voor de juiste hydratatie en en niacinamide zorgt voor het egaal houden van je huid. Check dus altijd de ingrediënten en de werking daarvan.
 6. Doe aan gezichtsyoga of bindweefselmassages. Ja vrienden, het bestaat. Maar het is toch echt bewezen dat het werkt. Met gezichtsyoga train je je gezichtsspieren zodat deze soepel en elastisch blijven. Het resultaat? Een hogere collageenproductie in de huid van je gezicht. Bindweefselmassages kan je ook zelf thuis doen. Het is een hardhandige massage die zich speciaal richt op de versteviging van je huid en het laten verdwijnen van fijne lijntjes. Ziet er allemaal bijzonder uit, maar het resultaat laat al meerdere mannen versteld staan. Try before you die.
 7. Drink genoeg water. Onze huid is onze grootste orgaan. Organen bestaat uit cellen. Cellen bestaan uit water. En zo is de cirkel rond. Water voert afvalstoffen af en daarom is het belangrijk om genoeg (zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag) water te drinken.
 8. Zorg voor een goede gezichtsverzorging routine. Gezichtsverzorging en de stappen hiervan zijn erg belangrijk voor de kwaliteit en stevigheid van je huid. Natuurlijk gaan we dat verder uitleggen hieronder!

Hoe verzorg je een verouderde huid?

1. Reinigen met een gezichtsreiniger op oliebasis

De eerste stap in gezichtsverzorging is altijd een goede reiniging, en dus ook voor de rijpe huid. Wel is het belangrijk om te kijken naar het soort reiniger dan je moet gebruiken. Zo wordt voor de rijpe huid aangeraden om een gezichtsreiniger te gebruiken die op olie is gebaseerd.

Met een reiniger op oliebasis wordt je huid niet gestript van zijn natuurlijke oliën en zal daarom niet verder uitdrogen. Gebruik daarom altijd een cleanser die niet te heftig is. Natuurlijke oliën in de milde reiniger voeden de huid en hydrateren doffe plekjes. En dat is juist wat je wil voor je huid!

 • Reinig je gezicht met lauwwarm water
 • Pak een beetje cleanser en masseer dit zachtjes in je gezicht
 • Masseer met ronddraaiende bewegingen
 • Spoel de cleanser weer af met lauwwarm water
 • Dep je gezicht droog met een schone handdoek

2. Gebruik een tonic

Een goede tonic (ook wel toner genoemd) zorgt voor een stukje voorbereiding voor de andere producten uit deze routine. Daarnaast herstelt het de PH-waarde van je gezichtshuid. Een goede toner voor de rijpe huid zal de elasticiteit van je huid bevorderen en kleine lijntjes verminderen.

 • Doe een beetje tonic op een wattenschijfje
 • Dep het wattenstaafje over je gezicht
 • Je kan de tonic gewoon op je gezicht laten zitten

3. Gebruik 1x per 3 dagen een scrub

Deze hoef je dus niet dagelijks te doen, maar is wel belangrijk om bij te houden. Met een milde gezichtsscrub haal je namelijk de dode huidcellen weg waardoor je de huid stimuleert om nieuwe cellen aan te maken. Door deze celdeling kan je huid weer de werkbare stoffen van je huidverzorging beter opnemen.

 • Zorg dat je huid nat is
 • Pak wat product en begin zachtjes in je gezicht te masseren
 • Masseer met cirkelvormige bewegingen van binnen naar buiten
 • Was af met lauwwarm water

4. Gebruik een dagcrème of nachtcrème voor mannen

Tijd om je dagcrème of nachtcrème aan te brengen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je ook hierbij goed moet kijken naar de ingrediënten en de werking hiervan. Anti-aging is het magische woord waar je naar op zoek bent voor de juiste dag-en-nachtcrėme. Je kunt ook overwegen om hier een gezichtsserum in combinatie met een gezichtsbalsem te gebruiken voor extra hydratatie.

 • Haal je crème met spatel of schone handen uit de pot of verpakking
 • Breng de crème aan op je gezicht
 • Masseer voorzichtjes in met ronddraaiende bewegingen
 • Begin in het midden en werk naar buiten toe
 • Vermijd de huid rondom je ogen
 • Laat de crème gedurende de dag/nacht in je huid trekken

5. Oogverzorging

Deze stap is extra belangrijk voor de rijpe huid. De huid rondom de ogen worden vaak sneller slap en dof dan de rest van de huid. Met gezichtsverzorging wordt vaak rond de ogen gewerkt omdat deze zo kwetsbaar zijn. Daarom is het belangrijk om even wat extra aandacht aan je ogen te geven en een oogcrème aan te brengen.

 • Breng een kleine hoeveelheid aan op je vingertoppen
 • Dep voorzichtig rond het ooggebied
 • Wacht tot het in je huid getrokken is

6. Masker

Gebruik zo’n 2 a 3 keer per week een gezichtsmasker om je huid een extra hydratatie, opfrisser en diepe reiniging te geven. Kies voor een masker die je vochtbalans op peil brengt en rimpels verzacht.

 • Breng een dun laagje aan op je gezicht (vermijd je ogen)
 • Laat het masker rustig opdrogen zonder dat je er aan zit
 • Spoel af met lauwwarm water

De beste producten voor een verouderde huid

Het is altijd lastig om het juiste product te vinden tussen alle producten die op de markt te vinden zijn. Daarom denken wij graag met jou mee. We hebben goed gekeken naar de juiste producten voor de rijpe huid en hebben hier onze favorieten uitgefilterd:

We hopen natuurlijk dat wij jou een stuk verder hebben geholpen in jouw zoektocht. Heb je toch nog vragen? Neem dan even contact met ons want we helpen je graag! Je weet ons te vinden.

Bye wrinkles!

Je vrienden, The Alpha Men