Gezichtsverzorging voor mannen met een vette huid

Gezichtsverzorging voor mannen met een vette huid

Gezichtsverzorging is het belangrijkste deel van je ochtend of avondroutine. Om je gezicht op de juiste manier te verzorgen moet je natuurlijk weten welk huidtype je hebt. Je kan een droge huid, vette huid, rijpe huid of gemengde huid hebben. Vandaag gaan we ons focussen op gezichtsverzorging voor mannen met de vette huid.

Een vette huid is niet fijn en vooral zichtbaar op je voorhoofd, neus en kin. Zo zijn er vaak grote poriën te zien, mee-eters of bultjes. Daarnaast glimt je gezicht soms als een geoliede biljartbal, voelt vettig aan en kan uiteindelijk ook acne veroorzaken als je het niet op een goede manier verzorgt. Word je niet vrolijk van. 

Veel mannen denken dan dat ze extra moeten gaan wassen om het tegen te gaan. Dit werkt averechts. Je moet de huid niet groffer of harder gaan behandelen, zoals de oerman in jou misschien zou willen. Nee, de kunst ligt hem juist in een andere, zachtere benadering. De productkeuze is hierin erg belangrijk. Wij gaan jou meenemen in het proces om de vette huid aan te pakken, liefde te geven en om te toveren in een gezonde huid. Let’s go!

Hoe weet ik of ik een vette huid heb?

Elke huid is anders en daarom is het soms lastig te bepalen. Daarom heb je verschillende manieren om erachter te komen welk huidtype je hebt. Doe dit 1x en je weet gelijk welk huidtype je hebt.  

Bare Face methode

 • Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger en dep je gezicht daarna voorzichtig droog. Wacht zo’n 30 minuten en kijk daarna in de spiegel wat je ziet. 
 • ​​Is jouw huid gaan glanzen rondom je voorhoofd, neus en wangen? Dan is de kans groot dat je een vette huid hebt.
 • Voelt je huid strak aan en zijn er vlekjes of schilfers ontstaan? De kans is groot dat jouw huid droog is.
 • Als je huid verschillende kenmerken heeft zoals droge en vette zones, is de kans groot dat je een gecombineerde huid hebt.
 • Is je huid rood geworden na het gebruik van de reiniger en voelt het branderig aan? Of is je huid in het algemeen wat rood en vlekkerig? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid.
 • Ziet je huid er fris en gezond uit, en heb je helemaal nergens last van? Gefeliciteerd! Jij bent gezegend met een ‘normale huid’.

Blotting Paper methode

 • Reinig je gezicht en pak er een vel keukenrol of een tissue bij. Druk deze een half uur na het reinigen stevig op je gezicht en wacht even voordat je ‘m weer van je gezicht af haalt.
 • Is het doekje erg vettig geworden? Dan is de kans groot dat jij een vette huid hebt.
 • Is er geen vettigheid te bekennen? Dan kun je jouw huidtype als droog bestempelen.
 • Als je een normale of gecombineerde huid hebt zal je een kleine hoeveelheid vettigheid op het doekje zien zitten.
   

Waarom heb je een vette huid?

Je talgklieren werken overuren. Waarschijnlijk goed bedoeld, maar het resultaat is dus een vette huid. Het is precies het tegenovergestelde als mensen met een droge huid, waar de talgklieren juist vrij weinig doen. Dat glimmende laagje op je gezicht? Overtollig talg. 

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld van nature een vette huid. Ook kunnen het klimaat, voeding en hormonen een rol spelen bij het veroorzaken van een vette huid. Ook verkeerde verzorgingsproducten kunnen resulteren in een vette huid.
 

Wat je als man kan doen tegen een vette huid

Als alles tot nu toe te herkennen is, dan mogen we je officieel verwelkomen in de vette huid club. Maar dat is geen drama. Er zijn namelijk heel veel dingen om te doen zodat je hier geen last (meer) van hebt. 

Het draait allemaal om de juiste aanpak. Wat de meeste mannen doen is zoveel mogelijk de vette huid tegengaan met een agressieve cleanser die het gezicht teveel ontdoet van de vetten. Je talgklieren denken dan dat het gezicht uitgedroogd raakt en gaan dan, je raadt het al: extra veel talg produceren. Hierdoor krijg je juist een nog vettere huid. Stank voor dank! Je kunt dus het beste de huid voorzien van de juiste voeding en vocht. Hierdoor zullen je talgklieren rustiger worden.

Wat je beter niet kan doen

Overdreven hard reinigen en scrubben werkt dus niet. Daarnaast wil je alles vermijden wat je huid uit kan drogen. Gebruik dus geen producten met alcohol, veel parfum, minerale oliën en sulfaten. Check altijd de ingrediëntenlijst van een product! Je kan natuurlijk ook filteren op producten die speciaal gemaakt zijn voor de vette huid. 

Hoe verzorg je een vette huid?

Je weet nu dus wat een vette huid veroorzaakt en wat je vooral niet moet doen om te voorkomen dat je een vette huid krijgt. Nu kun je bezig met de beste verzorging voor jouw vette huid. Volg deze routine in drie stappen.

 

gezichtsreiniger mannen

 

1. Gebruik een milde gezichtsreiniger

Reinig je vette huid elke ochtend en avond om het teveel aan talg te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Een milde reiniger is vrij van sulfaten. Deze ontvetten de huid teveel. Gebruik een milde reiniger maar wees zelf ook mild. Gebruik lauwwarm water en ga licht masserend over de huid met je handen.

 

gezichtsverzorging mannen

 

2. Hydrateer de huid met een gezichtscrème voor mannen

Zou je enkel reinigen, dan zet je de talgklieren juist weer aan het werk omdat je de huid uitdroogt. Dit kan je doen met twee producten. Breng na het reinigen een serum op waterbasis aan die hyaluronzuur bevat. Hyaluronzuur bindt zich aan vocht in de huid. Hierdoor wordt deze veerkrachtiger. Het houdt je huid soepel, zonder de poriën te verstoppen.

Na het aanbrengen van het serum kun je een lichte dagcrème of gel aanbrengen zonder zware oliën of boters. Deze voedt de huid zonder nog een laag aan oliën op het natuurlijke talg te leggen.

masker mannen

3. Gebruik een masker voor mannen

Gebruik eenmaal per week een masker die je gezicht een vochtboost geeft. Hierdoor kalmeren de talgklieren zonder dat je een glimmend effect krijgt of dat je huid verstopt raakt. Een goed masker voor de vette huid is een masker met kleisoorten. Deze verwijderen op natuurlijke wijze oneffenheden en reinigen zonder agressief te zijn.

Denk eraan om na het masker de huid direct te voeden met het serum en de dagcrème uit stap 2. Anders kan een masker uitdrogend werken.

De beste producten voor de vette huid bij elkaar

Dan komen we uit op het deel wat nogal veel mannen lastig vinden. We krijgen hier enorm veel vragen over. Hoe kies je het beste product met al die keuze tegenwoordig? Zelfs met de stappen hierboven is het vaak moeilijk om het geschikte product te vinden. Vooral wanneer je specifiek iets voor de vette huid nodig hebt. Hiervoor hebben we een oplossing bedacht.

Samen met onze schoonheidsspecialisten hebben we een pakket samengesteld van topproducten die het beste passen bij de vette huid. Een geschikte huidverzorgingsroutine voor mannen in één set. Wij noemen het de skincare routine kit. De ultieme routine voor iedere man met een vette huid. De stappen hierboven worden nogmaals uitgelegd in de productomschrijving. 

Hier bekijk je ‘m: Skincare Routine Kit voor de vette huid.

vette huid mannen

 

Onze favoriete producten voor de vette huid

Nog steeds op zoek naar de juiste gezichtsreinigers, crèmes, serums of maskers? We got you. We hebben hieronder alles voor je op rijtje gezet zodat je makkelijk de beste producten vindt voor de vette huid. 

Stel nou dat je alsnog vragen hebt, weet dan dat je altijd contact met ons op kunt nemen. Daar zijn we voor, doen we graag. Je weet ons te vinden!

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men