Gezichtsverzorging voor mannen met een vette huid

Gezichtsverzorging voor mannen met een vette huid

Gezichtsverzorging is het belangrijkste deel van je ochtend of avondroutine. Om je gezicht op de juiste manier te verzorgen moet je natuurlijk weten welk huidtype je hebt. Je kan een droge huid, vette huid, rijpe huid of gemengde huid hebben. Vandaag gaan we ons richten op gezichtsverzorging voor mannen met de vette huid.

Wat is een vette huid?

Mannen hebben van nature meer talgklieren dan vrouwen. Wanneer deze talgklieren overactief zijn, ontstaat een glimmende huid. Dit is vooral zichtbaar op het voorhoofd, de neus en de kin. Hier kunnen grote poriën, mee-eters, puistjes en rode bultjes te zien zijn. Daarnaast glimt je gezicht soms als een geoliede biljartbal, voelt het vettig aan en kan uiteindelijk, wanneer talg zich ophoopt in de poriën, ook acne veroorzaken als je het niet op een goede manier verzorgt. Word je niet vrolijk van.

Je herkent een vette huid zo:

 • Voorhoofd en neus glimmen nagenoeg altijd.
 • Poriën op voorhoofd, kin, neus en overgang van neus-wangen zijn vergroot.
 • De huid heeft regelmatig onzuiverheden, puistjes, rode bultjes.
 • Zwarte puntjes, mee-eters zijn geregeld het huidbeeld.

Veel mannen denken dat ze extra moeten gaan wassen om een vette huid tegen te gaan. Dit werkt averechts. Je moet de huid niet groffer of harder gaan behandelen, zoals de oerman in jou misschien zou willen. Nee, de kunst ligt hem juist in een andere, zachtere benadering. De productkeuze is hierin erg belangrijk. Wij gaan jou meenemen in het proces om de vette huid aan te pakken, liefde te geven en om te toveren in een gezonde huid. Let’s go!

Hoe weet ik of ik een vette huid heb?

Het is handig om te weten, te herkennen of je echt een vette huid hebt of niet. Elke huid is anders en daarom is het soms lastig te bepalen. Daarom heb je verschillende manieren om erachter te komen welk huidtype je hebt. Doe dit 1x en je weet gelijk welk huidtype je hebt.

Bare Face methode

 • Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger en dep je gezicht daarna voorzichtig droog. Wacht zo’n 30 minuten en kijk daarna in de spiegel wat je ziet.
 • ​​Is jouw huid gaan glanzen rondom je voorhoofd, neus en wangen? Dan is de kans groot dat je een vette huid hebt.
 • Voelt je huid strak aan en zijn er vlekjes of schilfers ontstaan? De kans is groot dat jouw huid droog is.
 • Als je huid verschillende kenmerken heeft zoals droge en vette zones, is de kans groot dat je een gecombineerde huid hebt.
 • Is je huid rood geworden na het gebruik van de reiniger en voelt het branderig aan? Of is je huid in het algemeen wat rood en vlekkerig? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid.
 • Ziet je huid er fris en gezond uit, en heb je helemaal nergens last van? Gefeliciteerd! Jij bent gezegend met een ‘normale huid’.

Blotting Paper methode

 • Reinig je gezicht en pak er een vel keukenrol of een tissue bij. Druk deze een half uur na het reinigen stevig op je gezicht en wacht even voordat je ‘m weer van je gezicht af haalt.
 • Is het doekje erg vettig geworden? Dan is de kans groot dat jij een vette huid hebt.
 • Is er geen vettigheid te bekennen? Dan kun je jouw huidtype als droog bestempelen.
 • Als je een normale of gecombineerde huid hebt zal je een kleine hoeveelheid vettigheid op het doekje zien zitten.

Waarom heb je een vette huid?

Je talgklieren werken overuren. Waarschijnlijk goed bedoeld, maar het resultaat is dus een vette huid. Het is precies het tegenovergestelde als mensen met een droge huid, waar de talgklieren juist vrij weinig doen. Dat glimmende laagje op je gezicht? Overtollig talg. Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben:

 • Genetica: Elke huidtype is van oorsprong genetisch bepaald, je wordt ermee geboren. Dit geldt dus ook het vette huidtype, dat veelal onderhevig is aan de grilligheid van een te hoge talgproductie.
 • Hormonale schommelingen: Androgenen, zoals testosteron, beïnvloeden talgproductie. Door hun schommelingen, ongeacht de intensiteit of leeftijd, ontstaat er acne. Deze vorm van acne verdwijnt zodra de hormoonbalans herstelt.
 • Omgevingsfactoren: Een vochtig en warm klimaat stimuleert de talgproductie, dit geldt voor je leefomgeving, maar kan ook werk gerelateerd zijn.
 • Verkeerde huidverzorgingsproducten: Het gebruik van producten die de huid uitdrogen, kan de talgproductie verhogen omdat je huid dit compenseert door meer olie aan te maken. Denk daarbij aan een te sterk ontvette cleanser of aftershave waarin veel alcohol is verwerkt, maar ook je scrub als je die te vaak gebruikt. Dit type gezichtsverzorging is op zich niet fout, integendeel. Maar zodra er te veel, te vaak en alles continue wordt gecombineerd, is kans op uitdroging groot.

Wat je als man kan doen tegen een vette huid

Als alles tot nu toe te herkennen is, dan mogen we je officieel verwelkomen in de vette huid club. Maar dat is geen drama. Er zijn namelijk heel veel dingen om te doen zodat je hier geen last (meer) van hebt.

Het draait allemaal om de juiste aanpak. Wat de meeste mannen doen is een vette huid bestrijden door het te vaak en te grondig te wassen, dit werkt averechts. Je talgklieren denken dan dat het gezicht uitgedroogd raakt en gaan dan, je raadt het al: extra veel talg produceren. Hierdoor krijg je juist een nog vettere huid. Stank voor dank! Je kunt dus het beste de huid voorzien van de juiste voeding en vocht. Hierdoor zullen je talgklieren rustiger worden.

Daarnaast wil je alles vermijden wat je huid uit kan drogen. Gebruik dus geen producten met alcohol, veel parfum, minerale oliën en sulfaten. Check altijd de ingrediëntenlijst van een product! Je kan natuurlijk ook filteren op producten die speciaal gemaakt zijn voor de vette huid.

Hoe verzorg je een vette huid?

Je weet nu dus wat een vette huid veroorzaakt en wat je vooral niet moet doen om te voorkomen dat je een vette huid krijgt. Nu kun je bezig met de beste verzorging voor jouw vette huid. Volg deze routine in 5 stappen.

03

1. Gebruik een milde gezichtsreiniger

Reinig je vette huid elke ochtend en avond om het teveel aan talg te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Een milde reiniger is vrij van sulfaten. Deze ontvetten de huid teveel.Gebruik een milde reiniger zoals de Doers of London Facial Cleanser. Deze cleanser regelt op een milde manier de talgproductie, irriteert de huid niet en voorkomt onzuiverheden. Breng een kleine hoeveelheid cleanser aan met lauw water en spoel deze daarna goed af. Ideaal om tijdens het douchen te gebruiken. De scheerbeurt kan gewoon na het reinigen.

Hydration_Serum_Group_4

2. Gebruik een hydraterende serum

Zou je enkel reinigen, dan zet je de talgklieren juist weer aan het werk omdat je de huid uitdroogt. Breng daarom na het reinigen een serum op waterbasis aan die hyaluronzuur bevat. Hyaluronzuur bindt zich aan vocht in de huid. Hierdoor wordt deze veerkrachtiger. Het houdt je huid soepel, zonder de poriën te verstoppen.

Gebruik bij een licht vette huid of vochtarme huid het Doers of London Hydration Serum. Bij een vettere huid met onzuiverheden raden we aan om het Doers of London Clear Serum te gebruiken. Dit serum geeft de huid meer stabiliteit in de talgproductie en uiteraard een flinke boost voeding.

Breng een paar druppels van het serum aan over de huid en laat dit intrekken. Deze stap is altijd na het scheren.

file_362zu3

3. Hydrateer de huid met een gezichtscrème

Na het aanbrengen van het serum kun je een lichte dagcrème of gel aanbrengen zonder zware oliën. Deze voedt de huid zonder nog een laag aan oliën op het natuurlijke talg te leggen. Een goede gezichtscrème is de Doers of London Hydrating Face Cream. Deze moisturizer verzorgt, hydrateert, trekt snel in en is niet vettig. Breng de Hydrating Face Cream elke ochtend en avond aan in een kleine hoeveelheid.

9_Hydrating_Face_Scrub_Group_2

4. Verwijder onzuiverheden met een scrub

Gebruik 2-3 per week een scrub om puistjes, vergrote poriën en hyperpigmentatie tegen te gaan. Wij raden aan om het Doers of London Hydrating Face Scrub te gebruiken. Deze hydraterende scrub polijst en exfolieert enzymatisch de huid en gaat onzuiverheden tegen. De scrub kan tijdens het douchen worden gebruikt, aanbrengen op een vochtige huid, een minuutje laten inwerken en daarna met ruim water afspoelen.

detoxmask

5. Verwen je huid met een masker

Gebruik 1-2 per week een masker die je gezicht een vochtboost geeft. Hierdoor kalmeren de talgklieren zonder dat je een glimmend effect krijgt of dat je huid verstopt raakt. Een goed masker voor de vette huid is een masker met kleisoorten zoals het Doers of London Detox Mask. Dit masker reinigt de huid en zal de huid ontdoen van overtollig talg, verkleint de poriën en een onregelmatige structuur van de huid, tegelijk is het Detox Mask ook een kalmerend masker Gebruik dit masker na het reinigen, breng een ruime hoveelheid aan op de huid, vermijd daarbij de ooghuid en laat het 5-10 minuten inwerken en spoel het daarna af met een ruime hoeveelheid lauw water. Denk eraan om na het masker de huid direct te voeden met het serum en de dagcrème. Anders kan een masker uitdrogend werken.

Advies voor de vette huid

Heb je advies nodig, neem dan contact op met onze huidspecialisten van The Alpha Men. Daar zijn we voor en doen we graag. Je weet ons te vinden!

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men