De beste scheerzepen en -crèmes voor de gevoelige huid

De beste scheerzepen en -crèmes voor de gevoelige huid

Voor veel mannen betekent scheren veel irritatie, roodheid en frustratie. Vaak heeft dat met een gevoelige huid te maken die last heeft van een verkeerde techniek, botte mesjes, weinig voorbereiding, haast en heel vaak het gebruik van de verkeerde producten. 

Gelukkig is daar het nat scheren met gebruik van een safety razor. Vooral voor mannen met een gevoelige huid maakt deze manier van scheren een enorm verschil. Dan heb je nog de wereld aan keuze tussen scheerzeep en scheercrème. Die keuze kan cruciaal zijn. Ook bij The Alpha Men hebben we erg veel keuze op dit gebied en niet elke zeep of crème is geschikt voor de gevoelige huid.

De irritatie die optreedt na het gebruik van een bepaalde scheerzeep of scheercrème kan verschillende soorten oorzaken hebben zoals: 

  • De scheerzeep of scheercrème biedt niet genoeg bescherming

Er zit enorm veel verschil in de kwaliteit van scheerzepen en -crèmes. Eén van de functies van deze producten is een gladde beschermlaag leggen op de huid. Hierdoor glijdt het mes soepel over de huid zonder dat de huid hier stress van ondervindt. Zepen en crèmes worden allemaal met bepaalde ingrediënten, technieken en samenstellingen gemaakt. Een goede scheerzeep of crème zorgt voor een erg dik en glad schuim op de huid. Ook zijn er vaak voedende ingrediënten toegevoegd aan een goede scheerzeep of -crème die de huid kalmeren en voeden zodat deze niet irriteert en uitdroogt door het scheren.

  • Overgevoeligheid of allergie voor bepaalde ingrediënten

Check altijd de ingrediëntenlijst. Met name de goedkopere scheerzepen (niet alle) bevatten vaak veel kunstmatige ingrediënten die agressief voor de huid kunnen zijn. Denk aan parabenen, teveel menthol of veel kunstmatige parfum. Een goede scheerzeep of -crème is zoveel mogelijk van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Veel goede producten bevatten tegenwoordig geurbestanddelen die mild zijn voor de huid.

  • Verkeerd opkloppen van de scheerzeep of -crème

Het verkeerd opkloppen van je scheerproduct zorgt ervoor dat deze niet doet waar hij voor bedoeld is, zorgen voor optimale gladheid en bescherming. Sommige scheerproducten zijn erg moeilijk op te kloppen. Soms is er te weinig water gebruikt, soms teveel of er is te weinig zeep of crème gebruikt. Met de producten die wij je aanraden kun je bijna niet fout gaan met het opkloppen.

 

scheerzeep gevoelige huid

 

Onze favoriete scheerproducten voor de gevoelige huid

Welke scheerzeep of crème is dan het beste voor jouw gevoelige huid? Je kunt daarvoor beter kijken naar de producent van de zeep of crème. Het kiezen van het product zelf is vaak persoonlijke voorkeur. Dit gaat vaak om de geur. We krijgen vaak te maken met klanten die iets zoeken voor de gevoelige huid en hebben zelf ook een collega met gevoelige huid. Wij komen altijd uit bij een aantal merken die ongekend goede zepen en crèmes produceren. Bij deze merken kun je dus voor iedere zeep of crème terecht. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

 

extro cosmesi scheercrèmes

 

Extro Cosmesi

Eén van de lekkerste en meest gladde scheerbeurten krijg je met de producten van het Italiaanse Extro Cosmesi. Donato Ciniello, oprichter van Extro Cosmesi was 30 jaar actief in de cosmetica industrie en weet alles over de huid. Hij besloot zijn aandacht te gaan richten op het scheren en creëerde scheercrèmes en aftershaves speciaal voor de huid.

Vrij van parabenen en agressieve alcohol, zijn de scheerzepen verrijkt met Q10, Royal Jelly, Calendula Oil en andere natuurlijke ingrediënten die allemaal zijn ontworpen om je huid te voeden, beschermen en verzorgen. 100% plantaardig en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Extro Cosmesi-zepen zijn zacht en de textuur is vergelijkbaar met stopverf. Deze zachte textuur maakt ze gemakkelijk op te kloppen tot een dik, rijk en romig schuim.

Bekijk de Scheercrèmes van Extro Cosmesi

 

gevoelige huid scheren

 

Saponificio varesino

Nog een legende in de wereld van het nat scheren. Al sinds 1945 maakt Saponificio Varesino de meest verfijnde scheerzepen op de markt. Dante Bardelli zocht na de tweede wereldoorlog een manier om zijn gezin te onderhouden en vond zijn passie in het ambachtelijk produceren van traditionele scheerzepen.

Het bijzondere aan deze scheerzeep is dat het nog steeds volgens de traditionele Marseille-methode en het "triple-milled" productieproces gemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat de zeep extra geconcentreerd is waardoor je er veel minder van nodig hebt en een erg rijk schuim produceert. Alle zepen worden drie keer gemalen waardoor al het vocht eruit gehaald wordt en een zeer geconcentreerde scheerzeep overblijft. Wil je een bijzondere scheerervaring, dan moet je een zeep van deze producent eens geprobeerd hebben.

Bekijk de Scheerzepen van Saponificio Varesino

 

beste scheerzeep

 

Officina Artigiana Milano

Een nieuw merk en ook nog maar net verkrijgbaar in onze shop, maar wat ons betreft nu al één van de mooiste scheerzepen in ons assortiment. Wij vielen steil achterover van verbazing toen we deze zeep voor het eerst testten. De zeep is zacht en bestaat voor 40% uit de essentiële jojoba-, argan-, amandel-, druivenpit- en castor-oliën die de huid tot uren na het scheren een goede verzorging geven.

Het is gemaakt in vijf verschillende productiefases, compleet met plantaardige ingrediënten. De geur van deze zeep is erg mannelijk. Denk aan warme topnoten van berk, zwarte peper en frisse orchidee, middelnoten whisky, honing, tabak en saffraan met een lederachtige hint, en zijn basisnoten van hout, amber, guaiac en gerst

Bekijk de Scheerzeep van Officina Artigiana Milano

 

beste scheercrème

 

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: Scheren met de Shavete: dit is alles wat je nodig hebt

Blog: Welke scheermes is het beste voor jou?

Top 10 Scheerzeep voor de gevoelige huid