Scheren met de Shavette: dit is alles wat je nodig hebt

Scheren met de Shavette: dit is alles wat je nodig hebt

De ultieme scheerbeurt wordt het ook wel genoemd. Het topje van de ijsberg. Het scheren met een open scheermes levert veruit de meest gladde wangen op. De minste irritatie. Veel mannen lijkt het wat, scheren met een open scheermes. Toch wagen de meesten zich er niet aan. Je snijdt jezelf heel snel, het is een grote investering en het kost veel tijd en moeite om de techniek onder de knie te krijgen. Laat staan het scherp houden van het mes. Jullie zijn niet de enige die dat vinden. Zelfs een groot deel van de barbiers vindt dat.

Daarom is er de Shavette. Deze ziet eruit als een open scheermes maar heeft verwisselbare mesjes. Vaak dezelfde soort mesjes als in de safety razor, maar dan één kant van het mesje. Dit zorgt ervoor dat je niet met riemen aan de slag hoeft om je mes te leren scherpen. Je kunt heel makkelijk gewoon het mesje vervangen. Dat verlaagt de drempel voor veel mannen aanzienlijk. Nu hoef je alleen nog maar te zorgen dat je jezelf niet opensnijdt.
 

Het gevoel van een open scheermes maar dan makkelijker

Je scheert jezelf dus op dezelfde wijze. Het mes ziet er voor een groot deel hetzelfde uit als een traditioneel open scheermes. Maar dan veel gebruiksvriendelijker. Ja dan alleen het leren scheren zelf nog. Is dat echt zo moeilijk? Dat valt eigenlijk reuze mee. Het vergt meer oefening dan bijvoorbeeld het scheren met een safety razor. Maar uiteindelijk levert deze manier van scheren je het meeste plezier en voordeel op.

 

Shavette starterkit

 

Verschil tussen de shavette en het klassieke kappersmes

Is het scheren met een shavette dan helemaal hetzelfde? Niet helemaal. Er is een klein verschil met een groot effect. De snede van een klassiek open scheermes is wat vriendelijker doordat deze meer afgeronde hoeken heeft. Dit maakt het open scheermes wat toleranter voor de huid. Het grote voordeel van een shavette is natuurlijk dat je scheermesjes kan verwisselen. Dat betekent dat je keuze hebt uit agressieve mesjes of meer tolerante mesjes voor de huid. Je kunt de mesjes kopen als single edge blades. Of je breekt je double edge blades voor je safety razor in tweeën. Waardoor je dus gewoon een single edge blade krijgt.
 

De voordelen van scheren met een shavette

Er is een reden dat de grote commerciële merken geen open scheermessen verkopen maar juist cartridge razor zoals bijvoorbeeld de Gillette Fusion. Dat is de portemonnee. Er valt weinig te verdienen aan klanten met een open scheermes. Het is namelijk een eenmalige investering in een mes dat jaren mee kan gaan. En de verwisselbare mesjes kosten bijna niks. Als gebruiker van een shavette zul je namelijk behoorlijk veel geld besparen op jaarbasis. Dat kan tot honderden euro’s oplopen. De investering van een goede shavette heb je er dus al snel uit.

Het belangrijkste is natuurlijk het scheren zelf. Het resultaat. En wanneer je de tijd wil investeren om het scheren met een shavette onder de knie te krijgen, gaat dat echt zijn vruchten afwerpen. Een gladde huid, geen ingegroeide haren en vooral geen scheerbrand en andere irritaties na het scheren. Het lijkt ook nog eens ontzettend gaaf, scheren met zo’n stuk gereedschap in je hand.

 

scheerset beginners

 

Het kopen van een shavette voor beginners

Over het kopen van een shavette krijgen we altijd enorm veel vragen. Ook hier is namelijk enorm veel keuze in en de prijsverschillen zijn ook enorm. Moet het dan altijd duur zijn? Nee absoluut niet. Integendeel. Het belangrijkste bij de aankoop van een shavette is het materiaal waarvan het gemaakt is en hoe makkelijk de shavette in gebruik is. Deze soort klassieke scheermessen hebben namelijk veel onderlinge detailverschillen. Gaan we dan helemaal uitleggen op welke punten je moet gaan letten nu je een shavette wil kopen? Nee we hebben iets veel beters.
 

De shavette starterkits

We krijgen enorm vaak de vraag van klanten waar ze moeten beginnen. Welke shavette is het beste voor een beginner, of juist de meer gevorderde? Naast de aankoop van een shavette komt daar natuurlijk ook nog een scheerzeep, scheerkwast en een aftershave voor na het scheren bij. Daarom hebben we bij The Alpha Men zelf een selectie gemaakt van topproducten binnen verschillende niveaus. Zo ben je altijd verzekerd van kwalitatief goede producten die op elkaar afgestemd zijn. Niet zelf hoeven uitzoeken welke producten bij elkaar passen en welk mes het beste is. Gewoon een totaalpakket waarmee je in één keer klaar bent.

Shavette scheersets in verschillende prijsklassen.

Als beginner heb je een ander soort shavette nodig dan wanneer je al jaren ervaring hebt, of een echte liefhebber bent. Ook wanneer je nog niet helemaal weet of het wat voor je is wil je natuurlijk niet een te grote investering doen, maar je wilt wel een stukje kwaliteit in huis halen. Welke shavette kit je ook kiest, je zult nooit op kwaliteit inleveren. Met dat idee in gedachten hebben we vier verschillende scheersets samengesteld. Deze worden ingedeeld als brons, zilver, goud en platinum.

 

open scheermes starterset

Shavette Starterkit Brons

Deze starterkit is perfect wanneer je kennis wil maken met de shavette. Hierbij hebben we gekeken naar de beste kwaliteit voor de laagste prijs en ook naar hoe makkelijk de producten te gebruiken zijn. 

 

 

shavette starterset

Shavette Starterkit Zilver

De perfecte allemansvriend. Voor de mannen die met de shavette net een stapje verder willen. Kwalitatief hoogstaand maar nog steeds voor een vriendelijke prijs.

 

 

shavette scheerset beginners

Shavette Starterkit Goud

De starterkit goud is kwalitatief erg hoogstaand en vooral richting het luxe gevoel. Qua beleving en geuren zul je je een echte gentleman voelen.

 

 

Shavette scheerset

Shavette Starterkit Platinum

Kwalitatief de beste producten. Een grotere investering waar je een leven lang plezier van kan hebben. 

  

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk ook onze andere productadviezen. We hebben ze hieronder voor je geselecteerd: