Baardverzorging: Waarom een baardolie gebruiken?

Baardverzorging: Waarom een baardolie gebruiken?

Natuurlijk kunnen wij ons heel goed voorstellen waarom je een baard wilt laten groeien. Het geeft een krachtig voorkomen. Tikkie meer Thor in the mix. Viriel. Of gewoon stijlvol strak qua vormgeving. Dan is er maar 1 optie en dat is het scheermes terzijde leggen en afwachten hoe snel, of langzaam, de baard zijn vorm krijgt. Gaandeweg kom je dan tot de conclusie dat de groei van een baard wat uitdagingen met zich meebrengt. Naast discipline en doorzettingsvermogen is 1 product dan pure noodzaak: Goede baardolie! Maar, baardolie waarom? Het is een ultiem elixer dat jou en je baard soepel begeleid naar een supergezonde en perfect vormgegeven baard. Bottomline: je baard kan NIET zonder goede baardolie. Uitgesloten. Maar waarom baardolie gebruiken en wat doet baardolie precies?

Laten we jou eens 9 redenen geven waarom baardolie onmisbaar is voor de baard.

 1. Hydrateert tot in de vezels van de baardharen en in de huid
 2. Helpt irritatie aan de huid en baardjeuk te voorkomen
 3. Geen baardroos of schilfers meer
 4. Zorgt voor een zacht aanvoelende & smeuïge baardharen
 5. Helpt het tegengaan van eventuele bacteriegroei en infecties
 6. Biedt bescherming tegen seizoensinvloeden
 7. Helpt de bevordering van een gestage baardgroei
 8. Draagt bij aan een gezonde baard met veel volume
 9. Je baard ziet er zeer vitaal uit

Nogmaals, baardolie waarom? Gents, het is een cruciaal super serum! Overigens bestaat er naast goede baardolie ook hele goede baardbalsem. Maar wat is het onderscheidt tussen deze twee? Dat kun je lezen in ons artikel 'Verschil tussen baardolie en baardbalsem'.

Hoe reageert jouw baard dan zonder baardolie?

Zoals we al schreven is een goede baardolie essentieel voor elk type baard. Het voedt, hydrateert, beschermt, maakt zacht, geeft de baard zijn hoogwaardige glans en unieke geur. Stel, je laat een baard staan en je gebruikt géén baardolie. Wat zijn dan de hartverscheurende gevolgen?

 • Je (beginnende) baardharen zullen stug, weerbarstig en droog aanvoelen
 • Je baardharen ontvangen weinig tot geen essentiële vetten en vocht waardoor je baard uitdroogt.
 • De baardharen worden poreus, broos en gaan splijten. De huid raakt geïrriteerd, gaat schilferen en er ontstaat baardjeuk en baardroos.
 • Je wordt narrig naar jouw (directe) omgeving.

Dit zijn de trieste resultaten als je besluit geen baardolie te gaan gebruiken. Dan zijn we vrijwel zeker dat je rapido en liefst met een hoge kwaliteit safety razor wraak neemt op jouw levenloze tumbleweed. Het hoeft echt niet en daarom willen wij je op weg helpen een keuze te maken een perfecte baardolie uit onze top 10 beste baardolie te checken. Met deze zeer hoogwaardige baardoliën weten we absoluut zeker dat je reis naar en het dragen van een baard uitermate comfortabel gaat zijn.

Wat is baardolie nu precies?

Waarom baardolie gebruiken en waar bestaat dit product uit? Baardolie is een geconcentreerd product dat vooral bestaat uit de bestanddelen arganolie, amandelolie, abrikozenolie en jojobaolie die een bijzonder voedende en hydraterende functie hebben. Hiernaast worden er meestal etherische oliën aan toegevoegd die een baardolie z’n specifieke geur en dus karakter geeft. Over geuren gesproken: neem Solomons Beard baardolie bijvoorbeeld. Hiermee krijgt je baard een bijzonder verleidelijke geur.

Naast de ultieme verzorging natuurlijk. Wil je premium geurloos? Check dan bijvoorbeeld de Rouchnecks Delight Dutchbeards baardolie. In feite is baardolie een complexe maar ook unieke blend waar je de baard én de huid optimaal mee in de watten legt. Verzorgende baardolie die in zowel dikkere als dunnere varianten verkrijgbaar zijn. Allen zijn échte baardconditioners dus.

Hoeveel baardolie moet je gebruiken?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe lang en vol jouw baard is vormgegeven. Bij een beginnende korte baard heb je doorgaans aan 4 tot 5 druppels baardolie genoeg. Ga je richting het ZZ-TOP design kun je er uiteraard 10 tot 12 druppels baardolie inmasseren. Beter eerst wat te weinig dan te veel want je kunt immers altijd nog van die goede baardolie toevoegen. Om de baardolie goed te verdelen is een goede baardkam dé tool om de olie nog beter door de baardharen te verdelen. Check daarom ook even ons Baardborstel vs Baardkam artikel zodat je meer te weten komt over deze essentiële instrumenten waarmee je jouw baard to the max verzorgd en in shape brengt.

Nu je op de hoogte bent hoe jij jouw baard en onderliggende huid het beste kunt verzorgen komt het nu neer op de volgende exercitie: De juiste baardolie kopen. Zoals je ziet ga je bij ons slagen! Bekijk bijvoorbeeld eens Proraso of Captain Fawcett. Mocht je toch nog vragen hebben vernemen we deze uiteraard graag van je!

Take care!

Je vrienden, The Alpha Men.