Wat doet een vochtinbrengende crème?

Wat doet een vochtinbrengende crème?

Een vochtinbrengende crème is de letterlijke vertaling van een moisturizer, een woord dat we vaak tegenkomen als het gaat om het verzorgen van je gezicht. Maar wat is een moisturizer precies en hoe kies je nou de juiste moisturizer in de jungle van skincare? Trek je expeditie-outfit maar aan, want wij gaan precies die jungle vandaag induiken.


Wat is een moisturizer en wat doet het?

Het is geen feest om een trekkerige, jeukende, rode huid te hebben. Ook word je niet bepaald vrolijk van een huid met acne, onzuiverheden of een vette glans. Gelukkig hoef je niet je lot te accepteren voor wat het is, want een moisturizer kan je goed helpen op deze vlakken. Een vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt en laat dit nou net noodzakelijk zijn voor het hebben van een gezonde huid. Wanneer je huid goed gehydrateerd is zal deze beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Des te beter jouw huid vocht vast kan houden, des te minder je last zal krijgen van alle irritaties die een huid kan geven.

Een moisturizer is er in veel verschillende vormen, maten en texturen. Zo kan het een dagcrème, nachtcrème of serum zijn. Het gaat vooral om de functie: vocht inbrengen. En veel ook! Je huid zal gelijk zelf aangeven of de juiste moisturizer te pakken hebt. Je huid zal er dan gezonder, jonger, voller en helderder uit gaan zien. Dit noemen we ook het “vochtinbrengende crème effect.” Je moet er wel zeker van zijn dat je een moisturizer kiest die bij jouw huidtype past, anders is het natuurlijk geen match made in heaven. Kijk daarom eerst goed welk huidtype jij hebt.

Moisturizer voor de droge huid

Je huid kan gaan trekken, schilferen, rood worden en je kunt zelfs last hebben van eczeem. Je droge huid schreeuwt om één ding: hydratatie! Een vochtinbrengende crème kan dus ook de oplossing zijn voor al je huidproblemen. Ga altijd op zoek naar een lekker vette moisturizer die diep door kan dringen in jouw huid. De toverwoorden? Shea butter, kokosolie, jojoba-olie, etc. Ook hyaluronzuur en glycerine zijn ingrediënten om op te filteren, dit zijn namelijk echte vochtinbrengers.

Moisturizer voor de vette huid

Je kent het vast wel. Een glimmende, vette huid na een paar uur en je bent altijd makkelijk vatbaar voor onzuiverheden. Ook niet bepaald een pretje. En nu horen we het vaak “maar mijn huid is al te vet, dan ga ik hem toch niet hydrateren ?” Wrong! Een vette huid is zelfs het resultaat van een vette huidtype gecombineerd met een vochtarme huidconditie. Daarom is het minstens zo belangrijk om de vette huid op de juiste wijze te hydrateren. Naast vette moisturizers heb je namelijk ook moisturizers op waterbasis die speciaal zijn ontwikkeld voor de vette huid. Kies dus nooit de vette moisturizers, maar er mogen wel vetten in je moisturizer zitten. Kijk bijvoorbeeld eens naar linolzuur, een olie die zich al vaker heeft bewezen voor de vette huid.

Moisturizer voor de gevoelige huid

Bij het gevoelige huidtype zal je huid gelijk aangeven of ‘ie iets wel of niet waardeert. Je huid geeft snel reacties op stofjes en kan dan gaan irriteren. Op sommige essentiële oliën gaat jouw huid dus niet helemaal lekker, zoals bijvoorbeeld citrus of kaneel. Gelukkig zijn er speciaal voor dit huidtype moisturizers ontwikkeld! Dus hydrateren: ja. Parfum, kleurstoffen, etc.: nee. Kies liever voor een natuurlijke moisturizer. Voor dit huidtype zijn bijvoorbeeld niacinamide, panthenol, vitamine C, vitamine E en allantoïne juist werkzame stoffen die goed werken. Let altijd op dat jij een moisturizer kiest voor de gevoelige huid.

Moisturizer voor de gemengde of normale huid

Mogen wij jou even feliciteren met het feit dat jouw huid weinig problemen heeft? Mooi, want dit is het huidtype dat het fijnste is om te hebben! Toch kan ook jouw huid (lichtelijk) uitdrogen, daarom is een moisturizer altijd een fijne oppepper.

Wanneer je een gemengd huidtype hebt reageren verschillende delen van je gezicht anders dan andere delen. Zo kan je T zone (je neus en voorhoofd) anders reageren dan je wangen en kin op verschillende crèmes. Je kunt dus kiezen voor twee verschillende moisturizers en deze gebruiken op verschillende gebieden. Ook kun je kiezen voor één moisturizer voor je hele gezicht, let dan op ingrediënten als calendula, kamille, toverhazelaar, citroenmelisse, etc. Deze ingrediënten werken antibacterieel, verhelderend, porie-verfijnend en zullen je talgproductie reguleren.


Wat is de beste vochtinbrengende crème voor mannen?

Wat de beste moisturizer is hangt dus volledig af van jouw huidtype. We raden het namelijk af (zacht gezegd) om een moisturizer voor de droge huid te gebruiken als jij zelf een vette huid hebt. Ga ook altijd jouw eigen voorkeuren bij na. Zo heb je vegan moisturizers, natuurlijke moisturizers, etc. Lees goed de beschrijving door en check de ingrediëntenlijst!

Maar, wij zouden wij natuurlijk niet zijn als we niet even onze favoriete vochtinbrengende crèmes met je delen. Komen ze dan.

1. Doers of Londen Hydrating Face Cream

Dit is nou een echte allrounder en is zelfs geschikt voor alle huidtypes! Je huid wordt namelijk op alle vlakken verzorgd. Zo helpt ‘ie tegen roodheid, irritatie en gaat tekenen van ouderdom tegen. Je huid wordt diep gereinigd en zal niet vet aanvoelen. Deze moisturizer bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten en daar worden wij erg blij van. Check even alle natuurlijke en gezonde ingrediënten en hun werking!

2. Triumph & Disaster Gameface Moisturiser

Deze moisturiser heeft een speciale, niet-vettige formule die verrijkt is met een combinatie van natuurlijke oliën die een natuurlijke barrière vormen op je huid. Gameface Moisturiser is een vochtinbrengende crème die is verrijkt met verschillende actieve ingrediënten die samen werken om de huid in balans te houden en de huid meer elasticiteit en versteviging geven.

3. SA.AL&CO Hyaluronan Face Cream

Ook deze moisturizer is een echte alleskunner. Geschikt voor alle huidtypes, maar extra fijn voor de droge of gevoelige huid. Dit is een krachtige, rijke crème die enkel premium en natuurlijke ingrediënten gebruikt om jouw huid te verzachten en herstellen. Je huid zal er strakker, zachter en gezonder uit gaan zien. Je huid zal binnen no time gehydrateerd zijn. Een trekkerige en droge huid zijn verleden tijd!

Mocht je er nou toch nog niet helemaal uit zijn, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij vinden het alleen maar fijn om jouw tolk te kunnen zijn in de skincare jungle.

Moisturize away!

Je vrienden, The Alpha Men