Scheerroutine: Hoe scheer je je hoofd perfect glad met een safety razor?

Scheerroutine: Hoe scheer je je hoofd perfect glad met een safety razor?

Het scheren van de hoofdhuid vergt een iets andere techniek dan het verwijderen van je baardstoppels. Voor de ene man hoeft het niet super glad en is trimmen voldoende. Maar wil je het hoofd super glad krijgen ontkom je er niet aan om een goed scheermes ter hand te nemen.  

De meeste heren gebruiken de bekende cartridge razor omdat ze dat zo gewend zijn. Maar er zijn steeds meer mannen die de kwaliteit van een traditionele safety razor ontdekken. Met dit klassieke scheerinstrument kun je namelijk zeer comfortabel de hoofdhuid echt gladscheren.

Overigens hebben we een Head Shave Starterkit voor je samengesteld waarmee je direct aan de slag kunt. Daarover hieronder meer!

Stap 1: Trimmen

Als je een redelijk kaal hoofd wenst kun je uiteraard ook met een goede trimmer aan de slag gaan. In de kortste stand bereik je al een prima resultaat. Niet super glad maar gewoon hele korte stoppels. Prima. Een trimmer kan ook handig zijn om eerst je iets te lange hoofdharen te verwijderen voordat je deze met het mes gaat scheren. Maakt het scheren net even wat makkelijker.

 

Stap 2: Preshave

Na een warme douche raden wij je aan om een goede preshave te gaan gebruiken om je hoofdhuid optimaal op de scheerbeurt voor te bereiden. Een milde preshave zorgt voor maximaal scheercomfort bij het scheren van je gevoelige hoofdhuid.

Een kwalitatieve pre shave bevat namelijk ingrediënten waarmee je een extra laagje bescherming op je huid aanbrengt. Dit verzacht maar zorgt ook dat het scheermes comfortabeler over je hoofd glijdt en je scheerirritatie voorkomt.

 

Stap 3: Scheercreme

Wanneer jij je hoofd gaat scheren kun je niet zonder de inzet van een goede scheercreme. Maak het jezelf gewoon gemakkelijk. Je zult merken dat als je met de juiste scheercrème of scheerzeep aan de slag gaat je direct voelt dat je scheermes als een warm mes door de boter glijdt. 

De natuurlijke oliën en vetten in deze producten geven je namelijk een veilig en comfortabel scheergevoel. En dat wil je als je met een scherp mes de dunne hoofdhuid onder handen neemt.

 

Stap 4: Safety razor

Mocht je op dit moment nog met een wegwerp cartridge razor je hoofd kaalscheren maar nieuwsgierig zijn naar een next level scheer ervaring raden wij je ook aan om te starten met het gebruik van een klassieke safety razor met gesloten kam. 

Met een safety razor moet je een iets andere techniek aanleren maar als je deze in je vingers hebt wil je echt niet anders meer. Moeilijk is het niet. Je leest er alles over in ons blog  'Hoe gebruik je een safety razor?'.

 

Voordelen van een safety razor:

 • Comfortabeler: voor mannen met een gevoelige hoofdhuid
 • Minder scheerbewegingen: 1 tot 2 keer over je hoofdhuid strijken voor een glad resultaat
 • Minder irritaties: kleinere kans op scheerbrand en huidirritatie dan met een cartridge razor
 • Gladder resultaat: een veel gladder scheerresultaat dan met een cartridge razor
 • Goedkoper: veel voordeliger en duurzamer dan scheren met een wegwerp cartridge razor

  Stap 5: Nazorg

  Wanneer je de hoofdhuid gladgeschoren hebt is er nog een laatste stap die je kunt zetten om de huid te kalmeren, hydrateren en te verzorgen. Daar zijn een aantal uitstekende producten zoals een goede aftershave balsem, arganolie en een SPF-dagcrème voor ontwikkeld.

   

  Aftershave balsem

  Voor het ontsmetten en kalmeren van de huid en helpt eventuele scheerirritatie te verzachten. Het hydrateert optimaal en maakt de hoofdhuid soepel en deze voelt direct zacht aan. Een goede aftershave balsem trekt snel in en heeft in de regel een aangenaam zachte geur.

   

  Arganolie

  Een zeldzame en pure olie die je net geschoren hoofdhuid hydrateert, voedt met alleen natuurlijke bestanddelen en een prettig kalmerend effect en comfortabel gevoel geeft. Arganolie trekt snel in en laat geen glinsterende vetlaag achter.

   

  Dagcrème met SPF

  Het is belangrijk een dagcrème met hoge SPF te gebruiken. Het beschermt je kale hoofdhuid tegen schadelijke UV-straling en voorkomt veroudering van de huid. Ook zorgen de aanwezige bestanddelen voor een perfecte bescherming tegen luchtvervuiling en huidkanker. Daarnaast kun je met een SPF dagcrème de huid voeden met de noodzakelijke antioxidanten en vitaminen.

   

  Maak kennis met onze Head Shave Starterkit

  Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een uiterst handige Head Shave Starterkit (Let op: inmiddels uit het assortiment...) voor je samengesteld. Hoef je zelf niet meer op zoek te gaan! Want met deze unit heb je alles in huis om je hoofd comfortabel glad te scheren zonder dat je bang hoeft te zijn voor enige irritatie. Een prettig aanvoelende kale en zachte hoofdhuid is het resultaat. 

  In deze kit tref je de populaire Mühle R89 safety razor aan. Het toonaangevende klassieke scheermes voor de beste resultaten voor een perfect gladde huid. Daarnaast zijn ook de pre shave en zeer verzachtende scheercrème van het geroemde BAUME.BE in de kit aanwezig. Dit merk staat bekend om zijn gebruik van natuurlijke ingrediënten voor de zeer gevoelige huid.   

  Als laatste ontvang je ook de hierboven genoemde arganolie van het legendarische Officina Artigiana Milano. Als je deze voedende en verzachtende olie eenmaal na het scheren hebt aangebracht wil je nooit meer iets anders.

  Kortom, als je van plan bent om nu eens echt op een klassieke manier je hoofd kaal te scheren hebben we hier voor jou alle tools om dit op een veilige en comfortabele manier te doen!  

  Veel succes!

  Je vrienden, The Alpha Men.