Wat is arganolie? En waarom is dit wonderproduct zo goed voor je haar en huid?

Wat is arganolie? En waarom is dit wonderproduct zo goed voor je haar en huid?

Arganolie. Als basis een zeldzaam en hyper natuurlijk goedje wat wellicht niet iedereen kent. Als pure olie om de skin mee te verwennen of als toevoeging in diverse huid en haarverzorgingsproducten. Deze olie wordt al eeuwen in Marokko gewonnen uit de vruchten van de Arganboom en veelal gebruikt als toevoeging in etenswaar.

Dit type olie is redelijk schaars en relatief kostbaar wanneer je het in pure vorm koopt. Deze koninklijke vloeistof is door de heilzame werking zeer geschikt om de huid, haar en nagels mee te verwennen.

Kortom, een veelzijdig maar mysterieuze substantie met louter positieve eigenschappen. Uiteraard is arganolie, die voor cosmetische doeleinden is gecomponeerd, niet geschikt voor consumptie.

Over welke waardevolle eigenschappen beschikt arganolie?

Arganolie is een zuiver natuurproduct. Het is best kostbaar maar bezit dan ook legendarische eigenschappen. Je moet het qua zeldzaamheid ook een beetje zien als het uit bomen gewonnen organische Maple Syrup (ahornsiroop). Afkomstig uit Canada. Dat is, mede door de matige beschikbaarheid én langzame productieproces ook een relatief kostbare materie.

Back to argan. Zojuist schreven we al dat deze Marokkaanse olie bijzonder gezonde eigenschappen kent. Laten we ze hieronder benoemen:

  • Ontstekingsremmend
  • Cholesterolverlagend
  • Bloeddrukverlagend
  • Het ondersteund de botten en het spierweefsel
  • Door de grote hoeveelheid vitamine E worden vrije radicalen zoveel mogelijk bestreden
  • Het helpt de huidcellen te vernieuwen

Al met al dus een erg uitzonderlijk medisch goedje. Puur maar ook vermengd in goede beauty producten strekt gebruik ervan tot de aanbeveling. Zullen we nog een aantal positieve eigenschappen voor je op een rijtje zetten?

  • Door de rijke aanwezigheid van vitamine E verminderd de olie littekens.
  • Het verzacht bij beschadigingen van de huid
  • Verlicht bij aandoeningen als psoriasis en eczeem
  • Het wordt veelal ook gebruikt bij striae

Een wonder potion dus. En alleen afkomstig uit Marokko. Nergens anders in de wereld groeit de argania spinosa met arganvruchten namelijk. Dat maakt het mede hierdoor nogal zeldzaam.

Waarom is arganolie goed voor het haar?

Arganolie voorkomt ook haaruitval en roos. Het voedt de haren tot in de wortels en beschermt je kapsel tegen de meeste invloeden van buitenaf. Als jij je haren bijvoorbeeld veel föhnt weet dan dat je hiermee de haren tot in de follikels kunt beschadigen.

Mocht het droogblazen nu eenmaal in je systeem zitten dan is protectie van de haren met arganolie zeer raadzaam. Na het inbrengen vormt het namelijk een bescherming laag en is jouw haar bewapend!

Wat als je het haar regelmatig verft, veel in een zwembad doorbrengt of de zonnestralen vrij spel geeft? Dan is bijvoorbeeld een haarmasker met arganolie aan boord een must have! Tip: breng het product, voordat je gaat slapen, aan in het haar. Liefst niet op de hoofdhuid. Dan heeft het de hele nacht om goed in te trekken. Je wordt wakker met zacht én glanzend haar!

Argan olie voor op de huid en nagels

“When something sounds to good to be true, it ain’t”. Dat is meestal ook zo. Maar niet in dit geval. We bespreken hier een echte wonderolie met welhaast magische eigenschappen. Arganolie is bijvoorbeeld ook weldadig voor de droge, gevoelige of onzuivere huid en nagels. Vooral ook bij beschadigde nagelriemen werkt het verzachtend en helpt het mee aan ‘t helingsproces.

Je kunt het puur of verwerkt in een crème op de huid aanbrengen. In pure vorm is het iets vettig. Smeer bijvoorbeeld een paar druppels op jouw gezicht voordat je gaat slapen. De volgende ochtend voelt de huid nog zacht aan.

Check altijd of het échte arganolie bevat. En geen essence!

Net zoals je wellicht bekend bent met termen als zuurdesem, biologisch, natuurlijk & Oma’s Natte cake wil dat niet altijd zeggen dat dit altijd 100% zo is. In die deegwaarfabrieken is meestal geen oma die de drassige cake bakt te bekennen. Je begrijpt wat we bedoelen denk ik. Want ook hier geldt dat er niet overal argan olie aan boord zit maar het wel op de verpakking vermeld staat.

Nogmaals, het is een zeldzaam product dus er wil nog wel eens mee gegoocheld worden. Laten we de argan vlag eens florissant laten wapperen. Lof trompetje erbij. Check maar!

OFFICINA ARTIGIANA MILANO 100% Pure Certified Argan Oil

 

Officina Artigiana Milano - 100% Pure Certified Argan Oil

De 100% Pure Certified Argan Oil van Officina Artigiana Milano is een koudgeperste olie uit Marokko en een van de kostbaarste die verkrijgbaar is. Deze wordt gewonnen uit de unieke Marokkaanse levensboom. De olie is extreem rijk aan vitamine E, vitamine A, fystosterolen, polyfenolen, omega 3 en 6. Is rijk aan antioxidanten die veroudering van de huid tegenaan en vocht inbrengende stoffen die de aanmaak van collageen bevorderen, waardoor de huid van het gezicht na verloop van tijd fris en jong blijft.

Mühle Organic Argan Olie

Mühle - Organic Argan Oil

Deze fantastische arganolie komt uit de ORGANIC lijn van het Duitse Mühle. Een handgeperste fairtrade arganolie geproduceerd door een Marokaanse vrouwencoöperatie. Rijk aan essentiële vetzuren en waardevolle actieve ingrediënten. Dit vloeibare goud uit Marokko is een zeer effectief middel tegen oa. huidveroudering. Ideaal voor het beschermen, voeden en regenereren van de geïrriteerde huid. Deze biologische olie kan je naast de huid ook gebruiken voor een intensieve verzorging van de lippen, nagels en haar.

Azbane - Silky Hair & Facial Hair Treatment

Azbane - Silky Hair & Facial Hair Treatment

Heb je last van droog en beschadigd haar? Dan is deze silky hair & facial hair treatment van Azbane zeker het proberen waard! De treatment is onder andere verrijkt met argan olie wat het haar voedt, hydrateert en herstelt, hierdoor wordt droog en beschadigd haar tegengegaan en krijgt je haar weer een prachtige glans.