Dagcrème met SPF: Bescherm je huid en voorkom vroegtijdige huidveroudering

Dagcrème met SPF: Bescherm je huid en voorkom vroegtijdige huidveroudering

Er zijn maar weinig factoren in het leven welke zo veel effect hebben op de huid als de zon dat doet. Het meest laagdrempelige wat je kunt doen bij het streven naar een jeugdige, gezonde huid, is om een goede SPF dagcrème te gebruiken. Een SPF dagcrème biedt jou namelijk alle voedende en verzachtende eigenschappen van een gewone vochtinbrengende crème, met de toegevoegde bonus van UVA- en UVB-bescherming. Roodheid en veroudering op afstand houden, maar toch volop genieten van de zon? Dan mag een gezichtscrème met SPF niet ontbreken!

Wat is een SPF

SPF staat voor “zonbeschermingsfactor”. Hoewel de meeste mannen weten dat hoe hoger de factor, hoe beter de bescherming tegen de zon, bestaat er toch nog vaak verwarring over hoe het precies in zijn werk gaat.

Het nummer dat volgt op het woord SPF vertelt je hoe lang het duurt voordat UV-straling jouw huid rood kan maken versus de tijd zonder bescherming. Een zonbeschermingsfactor van 20 betekent bijvoorbeeld dat je 20 keer langer nodig hebt om te verbranden.

Als onderdeel van een vochtinbrengende SPF crème beschermt het jou tegen onmiddellijke roodheid en beschermt het je tegen de verouderingseffecten op langere termijn van overmatige blootstelling aan de zon.

UVA & UVB straling, de grootste oorzaak van huidveroudering

Schadelijke uv-straling (UVA en UVB) van de zon is altijd aanwezig, ook wanneer het regent en wanneer het bewolkt is. Een goede huidverzorgingsroutine tegen veroudering bestaat uit een goed samengestelde reiniger, toner, exfoliant, serum, oogcrème en een vochtinbrengende crème​.

Deze verzorgingsproducten zijn allemaal belangrijk voor een jongere en gezond uitziende huid, maar geen van deze producten vervangt de dagelijkse noodzaak voor een goede SPF crème. Je krijgt niet het gewenste resultaat wanneer je jouw huid niet dagelijks beschermt tegen schadelijke straling van de zon.

Wij van The Alpha Men kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: gebruik dagelijks een goede SPF crème, anders is de kans erg groot dat jouw huid beschadigd raakt door de zon! Wat als je al rimpels en donkere vlekken hebt door jarenlange onbeschermde blootstelling aan de zon? Gelukkig is het nooit te laat om je huid hiervoor te beschermen.

Onderzoek heeft aangetoond dat mannen (en vrouwen) die op latere leeftijd een breed spectrum-SPF zijn gaan gebruiken, een zichtbare afname van tekenen van huidveroudering zagen. Ongeacht jouw leeftijd, het dagelijkse gebruik van SPF crème is de basis van een huidverzorgingsroutine tegen veroudering.

Hoe gebruik je een SPF en waar vind je die in terug?

Je gebruikt een SPF dagcrème in principe op dezelfde wijze als iedere andere crème. Een dun laagje, goed verspreid over je gehele gezicht en eventueel je hals, zou voldoende moeten zijn om jouw huid de gehele dag door de juiste verzorging én zonbescherming te bieden.

Je hebt SPF dagcrèmes in verschillende factors. Zo biedt een SPF dagcrème met factor 15 een milde zonbescherming. Kies je voor factor 30? Dan is de zon beschermende factor al weer een stukje groter. Op een hete zomerdag, wanneer je bijvoorbeeld naar het strand gaat, kun je tevens kiezen voor een SPF50 crème. Zo verzeker jij jezelf van een goede bescherming en kun je zorgeloos genieten van de zon!

Productadvies van The Alpha Men

Hieronder hebben we 3 verschillende SPF dagcrèmes voor jou geselecteerd. Een milde variant (SPF15), een dagcrème welke er tussenin zit (SPF30) en een variant met een hoge beschermingsfactor (SPF50).

American Crew All-in-One Face Balm SPF15

Deze multi-defence moisturizer / zonnebrandcrème van American Crew maakt deel uit van het Acumen-assortiment - een verhoogde lijn die hoogwaardige ingrediënten gebruikt - en biedt een goede UVA / UVB-bescherming (SPF15) voor een gezichtscrème.

De crème is geschikt voor alle huidtypes en beschermt ook tegen vrije radicalen en omgevingsinvloeden die de tekenen van veroudering kunnen versnellen. De dagcrème bevat panthenol en hyaluronzuur voor diep doordringende hydratatie, terwijl gemberwortel extract en vitamine E helpen beschermen tegen schade welke veroorzaakt wordt door straling en vervuiling.

De crème heeft een onzichtbare finish zonder witte strepen. We raden je aan om deze dagcrème elke ochtend aan te brengen, zo’n 15-20 minuten vóór blootstelling aan de zon.

Recipe For Men Face Cream SPF30

Recipe For Men's SPF 30-gezichtscrème is een van de best verkochte producten van het Scandinavische huidverzorgings label in het assortiment voor mannen en biedt het vermogen om te beschermen tegen onmiddellijke en langdurige blootstelling aan de zon met gecombineerde UVA- en UVB-bescherming.

Omdat de crème erg licht is, is het veel gemakkelijker te integreren in je zomerse huidverzorging dan het dagelijks aanbrengen van een zonnebrandcrème. Daarnaast gaat deze SPF dagcrème ook aan de slag met vergrote poriën en olieproductie met zijn mix van kaneel-, gember- en pimpinella-extracten.

Dermalogica Protection 50 Sport SPF50

Protection 50 Sport SPF50 van Dermalogica is een breedspectrum zonbeschermingsproduct wat jouw huid beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Oleosome Technologie helpen de SPF-prestaties te verbeteren en gaat vochtverlies tegen dat wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon.

Deze lichtgewicht formule helpt schade te neutraliseren en bindt vocht aan de huid zonder een vettig gevoel. De formule trekt snel in, plakt niet en is 80 minuten water-resistant waardoor deze perfect is voor sporters en strandliefhebbers.