Schaamhaar scheren voor mannen: tips en tricks

Voor vrouwen is het de normaalste zaak van de wereld, zij zijn echte experts als het op schaamhaar scheren aankomt. Zonder schaamte lopen zij een salon binnen voor een Brazilian wax. Helemaal kaal of een mooi streepje zijn dan ook hele gewone onderwerpen.

Maar voor mannen? Veel mannen worden een beetje ongemakkelijk als het op ballen scheren aankomt. Want zeg nou zelf, hoe vaak sta jij nou in de kroeg met je vrienden te bespreken hoe jij je schaamhaar scheert? Nooit. Dus hoogtijd om jou even een spoedcursus kroonjuwelen scheren te geven.

 

Voordelen van schaamhaar scheren? 

Mannen scheren hun schaamhaar om verschillende redenen, want het heeft zo zijn voordelen om je zaakje goed op orde te hebben. Of je nou een spannende date op de planning hebt staan of omdat je zo’n oerwoud niet zo fris vindt, wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Sommige mensen scheren hun schaamhaar omdat ze dit hygiënischer vinden. Schaamhaar scheren kan ook helpen bij het verminderen van zweet en geurtjes en het genitale gebied gemakkelijker schoon te houden. Anderen scheren hun schaamhaar omdat ze dit mooier vinden of omdat ze het gevoel hebben dat het hun seksuele ervaring verbetert.

 

Betere hygiëne

Een kaal zaakje is een stuk frisser en schoner. Nare zweetluchtjes hebben namelijk de neiging om aan schaamhaar te hechten. Dus als jij van onder volledig kaal bent hebben bacteriën minder ruimte om achter te blijven. Ook zal je zweet een stuk sneller verdampen zonder al dat haar en heb je dus minder snel last van een plakzak.

 

Beter seksleven

De meeste vrouwen geven de voorkeur aan gladgeschoren ballen en op zijn minst een kort getrimde schaamstreek. Niet omdat ie gelijk een stuk groter lijkt (mooi meegenomen), maar meer omdat het een veel schoner is. Er zijn dan ook weinig vrouwen die orale seks willen geven als zij eerst door een dikke bos schaamhaar moeten werken om bij jouw grote vriend te komen. Los gezien van de vieze geurtjes die erin blijven hangen, is het gewoon niet zo heel chill voor een vrouw om halverwege te verslikken in een verdwaald schaamhaartje.

 

schaamhaar scheren

 

Meer comfort

Doordat er geen grote bos haar meer in je broek zit is er minder wrijving voor de huid. Dat resulteert in minder irritatie. Zeker voor sporters en andere mensen die vooral fysiek bezig zijn is het een verademing. Je zweet er minder waardoor het ook in de zomer een stuk prettiger voelt.

 

Hoe scheer je je schaamhaar?

Het trimmen van schaamhaar is vrij makkelijk. Daar kan met de juiste trimmer en opzetstukje dan ook weinig fout aan gaan. Maar wil je het echt glad hebben dan zul je moeten scheren (of waxen). Omdat de meeste mannen niet staan te springen om een wax beurt zullen we het houden bij scheren.

Veel mannen klagen over irritatie na het scheren. Uitslag, rode bultjes, ingegroeide haren en jeuk. Dat kan je allemaal voorkomen door je schaamhaar op de juiste manier te scheren, inclusief een goede voorbereiding en nazorg. In een aantal simpele stappen leggen wij je uit hoe je dat moet doen. Jouw kroonjuwelen zullen sprankelen als nooit tevoren.

 

schaamhaar knippen of trimmen

 

Stap 1: Trimmen

Wanneer je je edele delen nog nooit hebt geschoren is het natuurlijk één en al wildgroei. Daar kan geen scheermes tegenop. Pak daarom een schaar of trimmer, trek je huid een beetje strak en verwijder zoveel mogelijk schaamhaar, net zoveel totdat het mooi kort is. Scheermesjes gaan namelijk niet zo lekker op lange haren, dan raken ze verstopt.

Let er bij het trimmen van je ballen goed op dat je een opzetstukje voor je trimmer gebruikt. Als je de trimmer namelijk rechtstreeks op je ballen zet loop je een hele grote kans op wondjes, dus wees voorzichtig.

 

Stap 2: Douchen

Heb je getrimd en is je schaamhaar kort genoeg? Dan kan je onder de douche springen. Door jezelf goed te wassen met warm water en een milde douchegel worden je stugge haartjes zachter, je huid soepeler en gaan je poriën open. Het warme zorgt er ook voor dat je ballen een beetje gaat hangen, je huid zal hierdoor wat losser worden, waardoor je scheermes veel makkelijker over je huid kan glijden.

 

Stap 3: Scheren

Nadat je je kroonjuwelen gewassen hebt kun je met een scheermes aan de slag (zelf zijn wij erg fan om te scheren met een safety razor). Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een schoon en scherp scheermesje gebruikt. Eentje die je alleen voor het scheren van je schaamhaar gebruikt. Je moet echt niet willen dat bacteriën van je ballen op je kin terecht komen, of andersom. Dat is wel zo hygiënisch.

 

1. Breng scheergel aan. Door je schaamstreek en ballen goed in te smeren met scheergel kan het scheermes makkelijk over je huid glijden en voorkom je irritaties. Gebruik het liefst een scheergel of transparante scheergel die geschikt is voor de gevoelige huid scheren.

2. Pak een schoon en scherp scheermesje. Met een bot mesje zal je veel sneller wondjes oplopen en maakt het scheren zeer oncomfortabel. Daarnaast moet je ook zorgen voor een schoon scheermesje, want bacteriële infecties op je edele delen wil je koste wat kost voorkomen.

3. Trek je huid strak. Als je dit niet doet zal je je waarschijnlijk snijden. Een scheermes werkt namelijk het best op een glad oppervlak. Door met je vrije hand je huid een beetje strak te trekken kan je veel veiliger scheren.

4. Scheer met je haargroei mee. Door met de richting van je haren mee te scheren voorkom je irritaties en ingegroeide haren.

5. Scheer langzaam en voorzichtig. Neem alle tijd, het is geen race. De huid rondom je schaamstreek is gevoelig en behoorlijk kwetsbaar. Een foutje is dus zo gemaakt. Scheer daarom met lichte, zachte bewegingen en ga niet te vaak over dezelfde plek. Om huidirritatie te voorkomen breng altijd opnieuw scheergel aan als je nog een keer over dezelfde plek scheert.

6. Spoel je mesje vaak af. Om het scheermes optimaal scherp te houden moet je ervoor zorgen dat je mesje niet verstopt raakt met haartjes. Tijdens het scheren kan je het beste je scheermesje even onder stromend water afspoelen en uitschudden.

 

Stap 4: Nazorg

Het is uiterst belangrijk om na het scheren voor de juiste nazorg te zorgen. Verwijder eerst alle zeepresten en afgeschoren haartjes door jezelf (en je scheermes) met koud water schoon te spoelen. Dep je huid daarna goed droog met een schone handdoek. Met deppen bedoelen we dus niet wrijven. Je huid is nu op zijn kwetsbaarst, dus als een gek wrijven over je vers geschoren kroonjuwelen moet je echt niet doen.

Nadat je huid goed schoon en droog is het belangrijk om je huid te kalmeren en te hydrateren met aftershave. Om bultjes en een droge of geïrriteerde huid te voorkomen gebruik je hiervoor het beste een milde aftershave balsem. Eentje met verzachtende ingrediënten en zonder alcohol.

 

Hoe voorkom je zweet ballen en een plakzak?

De eerste stap is het kaalscheren van je balzak, zweet kan hierdoor veel sneller verdampen en nare geurtjes blijven niet meer hangen in je schaamhaar. Desondanks zullen je ballen toch altijd wat zweet produceren. Omdat niets zo vervelend is als zweetballen die naar verloop van tijd gaan stinken, of een plakzak die in je veelte strakke boxershort aan het schuren is, raden we aan om een speciale creme te gebruiken zoals Happy Nuts Comfort Cream of Anthony No Sweat Body Defense. Hiermee behoren schuurplekken, nare geurtjes en een plakzak tot verleden tijd.

 


De beste producten voor intieme verzorging

Het kan een uitdaging zijn om de juiste producten te vinden om je zaakje schoon, fris en glad te houden. Daarom hebben we de beste producten voor je geselecteerd op het gebied van intieme verzorging en schaamhaar scheren. Bekijk hieronder onze top favorieten, zodat je met vertrouwen de juiste producten kunt kiezen.

Happy Nuts The Refresher 60 ml

 

Veelgestelde vragen over schaamhaar scheren

Is schaamhaar scheren veilig? Ja, schaamhaar scheren is over het algemeen veilig als je het op de juiste manier doet. Het is belangrijk om een schoon en scherp scheermesje te gebruiken en om scheerschuim of -gel te gebruiken om irritatie te voorkomen.

Hoe vaak moet ik mijn schaamhaar scheren? Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen scheren zich dagelijks, terwijl anderen ervoor kiezen om het een keer per week of maand te doen. Het is belangrijk om te onthouden dat het scheren van schaamhaar kan leiden tot irritatie en ingegroeide haartjes, dus het is belangrijk om te bepalen wat voor jouw huid het beste werkt.

Hoe voorkom ik ingegroeide haartjes bij het scheren van mijn schaamhaar? Om ingegroeide haartjes, uitslag en bultjes te voorkomen, is het belangrijk om in de richting van de haargroei te scheren. Vermijd ook het gebruik van een bot scheermesje en scheer niet te dicht op de huid. Het regelmatig scrubben van het gebied kan ook helpen om ingegroeide haartjes te voorkomen. Krijg je ondanks alle bovenstaande stappen te hebben gevolgd toch nog last van ingegroeide haartjes en irritaties? Dan raden wij je aan om een speciale crème te gebruiken die ingegroeide haartjes, rode bultjes en irritaties voorkomt.

Kan ik scheerschuim of -gel gebruiken bij het scheren van mijn schaamhaar? Ja, het is aanbevolen om scheerschuim of transparante scheergel te gebruiken bij het scheren van je schaamhaar om de huid te hydrateren en te beschermen tegen irritatie.

Moet ik mijn schaamhaar trimmen voordat ik het scheer? Ja, het is aan te raden om het schaamhaar te trimmen voordat je het scheert, vooral als het haar lang is. Dit helpt om het scheermesje niet verstopt te raken en om irritatie te voorkomen.

Is het scheren van mijn schaamhaar pijnlijk? Het scheren van schaamhaar kan een licht ongemakkelijk gevoel geven, maar het zou niet pijnlijk moeten zijn. Als je pijn voelt tijdens het scheren, stop dan onmiddellijk en zorg ervoor dat het gebied schoon is voordat je doorgaat.

Kan schaamhaar scheren leiden tot infecties? Ja, het scheren van schaamhaar kan het risico op infecties verhogen, vooral als je snijwonden of irritatie hebt. Het is belangrijk om het gebied schoon te houden, een schoon en scherp scheermesje te gebruiken en om na het scheren een milde aftershave balsem te gebruiken om irritatie te voorkomen.