Shear Revival Northern Lights vs Arcadian Matte Paste

Shear Revival Northern Lights vs Arcadian Matte Paste

Als we praten over producten voor haarstyling gaat het meestal over pomade of clay. Matte of glans. Textuur of juist strak. Vooral de kapsels met textuur, volume en een natuurlijke uitstraling worden steeds populairder. De meeste mannen komen dan gelijk bij een clay terecht. Een paste wordt dan al snel over het hoofd gezien.

De matte paste is nog best vaak het ondergeschoven kindje. Dat vinden wij zonde! Want het is een ontzettend veelzijdig product dat vaak betere resultaten geeft dan een clay.

Vooral in deze tijd hebben mannen iets langer haar. Logisch, de kappers waren gesloten en de iets langere kapsels zijn sowieso erg in trek. Een paste is dan juist zoveel meer geschikt. Meer geschikt dan een iets zwaardere clay. Even voor de duidelijkheid, een paste bevat veel overeenkomsten met een clay. Eigenlijk is het ook een soort clay, maar dan fijner van structuur en lichter in je haar. Een clay is wat droger. Het bevat in de basis dus veel dezelfde ingrediënten als een clay.

De voordelen hiervan zijn dat je het makkelijker verdeeld in je haar en je haar minder stroef wordt. Dit maakt het makkelijk voor mannen met dik haar. Daarentegen is het voor mannen met dun haar juist licht genoeg. Dun haar wordt namelijk al snel te zwaar en gaat dan zakken. In deze tijd hebben mannen vaak langer haar en dan komt juist een paste tot zijn recht. Makkelijker te verdelen en minder zwaar in je haar. Je haar blijft er lekker licht van waardoor het langer in model blijft zitten.

beste wax voor mannen met dun haar

We willen je gelijk kennis laten maken met de twee beste producten op dit gebied. De Shear Revival Northern Lights Matte Paste en de Arcadian Matte Paste. Nu is de paste van Shear Revival erg bekend en populair. De Matte Paste van Arcadian is dat wat minder. Een echte underdog in deze battle. Onterecht wat ons betreft. Ze lijken erg op elkaar. Alleen al als je beide potjes naast elkaar zet. Ze hebben dezelfde vorm maar een ander label.

Over beide merken

Beide merken maken enkel handgemaakte en natuurlijke producten. Shear Revival is in 2013 begonnen met het zelf produceren van producten. De oprichters Zachary, Jessica en Ashley zochten naar een product dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en ook nog eens bijdraagt aan de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Dat was er simpelweg niet. Afgelopen jaren hebben ze hard gewerkt aan dergelijke producten en is de Northern Lights Matte paste het ultieme resultaat hiervan.

Arcadian Grooming is rond dezelfde tijd begonnen met hetzelfde idee. Oprichter Eric Dale begon al vroeg producten te maken van natuurlijke grondstoffen die hij vooral voor zichzelf gebruikte. Hij vond nooit wat hij zocht in andere producten. De Matte Paste is zijn ultieme product.

Beide merken streven naar de beste kwaliteit op het gebied van ingrediënten en haarstyling. De verhalen komen bijna overeen. Daarom een battle tussen de ontzettend populaire Shear Revival en de nog in Nederland minder bekende Arcadian Grooming.

Shear revival

Ingrediënten

Als je kijkt naar de ingrediënten zie je ook weer hoe erg deze producten op elkaar lijken. Beide hebben enkel het beste voor je haar in een potje gestopt. Allemaal natuurlijk en verantwoord. De lijst van de Arcadian Matte Paste is iets langer. Deze bevat net iets meer verzorgende stofjes voor het haar. De Northern Lights van Shear Revival bevat dan weer net iets minder stofjes voor houdbaarheid. Opvallend is dat de Arcadian Matte Paste naast Kaolin ook nog Bentonite bevat. Dit is een natuurlijke kleisoort die zorgt voor veel hold, volume en textuur. De Matte Paste van Shear Revival heeft enkel Kaolin. Dit maakt het grootste verschil. Kwalitatief gaan beide producten qua ingrediënten nek aan nek. Beide producten één punt.

Huidige score = 1 – 1

Geur

Dan komen we weer bij geur. Iets waar jullie misschien compleet anders over denken. De Shear Revival Northern Lights ruikt naar citrus en salie maar dan heel subtiel en fris. Het heeft een hele natuurlijke geur. De Arcadian Matte Paste lijkt er enigszins op. Ook dat citrus achtige maar dan net iets kruidiger, met een houtachtige ondertoon. Iets mannelijker. Daarom één punt voor de Arcadian Matte Paste.

Huidige score = 2 – 1 voor Arcadian.

Structuur en aanbrengen in het haar

Hier zijn de verschillen iets groter. Wanneer je met je vinger door het potje van Shear Revival gaat, glij je moeiteloos door de substantie. Deze is heerlijk zacht en consistent. Aanbrengen in het haar gaat hierdoor erg makkelijk. Je voelt het een klein beetje trekken, maar dat is iets wat veel voorkomt bij producten met klei.

dun haar dikker maken

De Matte Paste van Arcadian is iets steviger. Uit het potje halen kost nog steeds weinig moeite, maar je moet net iets harder drukken. De substantie is wel erg mooi en consistent. Het aanbrengen in het haar gaat net iets stroever. Je merkt dat de Matte paste iets meer kleibestanddelen heeft. Verder gaat het aanbrengen ook vrij makkelijk. Gebruik kleine beetjes is ons advies. Deze punt gaat naar Shear Revival.

Huidige score = 2 – 2 gelijk.

matte paste

Styling

Dit doen beide producten echt heel goed. De Northern Lights Matte paste doet precies wat je wil. De Arcadian Matte Paste doet dit net iets beter. Net iets meer controle en vooral meer volume. Dit is te danken aan de toegevoegde bentonite, die de Northern Lights van Shear Revival niet heeft. Deze punt gaat naar Arcadian.

Huidige score = 3 – 2 voor Arcadian.

beste haarproduct man

Hold

Het grootste verschil tussen de twee. De Arcadian Matte Paste verslaat de Shear Revival Northern Lights hier met gemak. Zelfs na een volle werkdag zit je haar nog perfect in model, met veel volume. Met deze paste is het ook makkelijk je haar weer even opnieuw in model te brengen. De Northern Lights van Shear Revival doet dit ook zeker niet slecht, maar zakt toch wat sneller in. De hold is gewoon wat minder. Één punt voor Arcadian.

Huidige score = 4 – 2 voor Arcadian.

Shine

Beide producten moeten een matte paste zijn. Dat zijn ze ook. Ze lijken niet zo droog als een normale clay, maar geven zeker wel een mooie matte finish. Het verschil is dan ook erg klein. Daarom voor beide producten één punt.

Huidige score = 5 – 3 voor Arcadian.

haar paste mannen

Uitwassen

Ook niet geheel onbelangrijk is het uitwassen van de producten. Iets waar veel producten een steek laten vallen. Dit doen beide producten ook weer fantastisch. Moeiteloos krijg je het uit je haar. Een ander voordeel zijn de geweldige ingrediënten die beide producten bevatten. Je haar wordt er lekker zacht van. Dat merk je na het uitwassen. Dit is duidelijk gelijkspel. Één punt voor beiden.

Huidige score = 6 – 4 voor Arcadian.

Prijs

Beide producten kosten evenveel in onze webshop. Voor € 19,95,- krijg je 115 gram Matte Paste van Arcadian en 96 gram Northern Lights van Shear Revival. Dat verschil ga je bijna niet merken. Daarom vinden we ook dat beide producten hier één punt voor krijgen.

Huidige score = 7 – 5 voor Arcadian.

And the winner is…

Met twee punten verschil is de Arcadian Matte Paste de winnaar. De doorslag geeft bij ons toch wel die goede hold en de hoeveelheid volume en textuur. Is de Northern Lights Matte Paste van Shear Revival dan onterecht zo populair? Zeker niet! Het blijft een topproduct.

Toch heeft de Matte Paste van Arcadian ons echt aangenaam verrast. Een product dat we nog lang zullen blijven gebruiken.

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Battle: Forte Series Texture Clay vs Hanz De Fuko Claymation

Battle: Reuzel Red High Sheen Pomade vs Uppercut Deluxe Pomade

Top 10 Paste

Top 10 Clay