Reuzel Red High Sheen Pomade vs Uppercut Deluxe Pomade

Reuzel Red High Sheen Pomade vs Uppercut Deluxe Pomade

De pomade op waterbasis is inmiddels een ingeburgerd product. Ook het aantal merken dat er één in de schappen heeft liggen is niet meer bij te houden; zo kennen wij Uppercut Deluxe, Reuzel, Suavecito, Layrite, BluMaan en nog veel meer! Toch is het niet allemaal één pot nat, of ja wel nat, maar niet allemaal hetzelfde. Er zitten verschillen in hold, shine maar ook zeker andere kwaliteitsverschillen, die bepaald worden door hoe hard het product wordt en wat het met je haar doet.

Tussen die hele berg aan pomade zitten een aantal die er bovenuit steken, die niet voor niks bekend zijn bij het grote publiek. Eén daarvan komt zelfs van Nederlandse bodem, Reuzel! De eerste pomade op waterbasis van Reuzel is de Reuzel Red High Sheen Pomade. Wat ons betreft ook nog steeds de beste pomade van Reuzel. Niet te hard, maar wel sterk genoeg. Het verhaal van Reuzel kennen we natuurlijk inmiddels allemaal, en anders lees je die hier.

uppercut deluxe pomade

Een andere pomade waar de rode Reuzel vaak mee wordt vergeleken is de Uppercut Deluxe Pomade. Ook een pomade die bekend staat als één van de beste op de markt! De pomade is 13 jaar geleden ontwikkeld door een barbershop in Australië. Het product werd ontwikkeld uit frustratie van de eigenaren Luke Newman en Steve Purcell. Zij moesten het in die tijd nog doen met middelmatige producten die vaak ook meer op vrouwen waren gericht. Ook barbershops waren nog niet zo populair als nu. Een shop gericht op het verzorgen van mannen werd maar raar gevonden.

Daarom begonnen zij te werken aan een eigen product als uiting van liefde naar de klanten. Voor die klanten was het een echte mancave waar vrienden bij elkaar kwamen om te praten over mannenzaken en zich te laten scheren en knippen. De pomade moest iets zijn wat past bij dat gevoel en die elke man met trots zou gebruiken. Zo ontstond de uppercut pomade. De naam komt van de opa van Luke Newman, één van de oprichters. Hij was een bokser met de bijnaam ‘uppercut’ tijdens de grote depressie in Australie, en ging het hele land door om te boksen.

Reuzel Red Pomade vs Uppercut Deluxe Pomade

De Uppercut Pomade bestaat al wat langer maar beide pomades genieten evenveel bekendheid. Ze worden dan ook vaak met elkaar vergeleken. Qua eigenschappen verschillen ze dan ook niet veel. Wij hebben ze beide getest en naast elkaar gelegd om ons oordeel erover te geven.

pomade op waterbasis

Ingrediënten

De ingrediënten van de twee producten kennen veel overeenkomsten. Er zit vooral verschil in de verhoudingen. Dit maakt de pomades ook anders van elkaar. Wat wel opvalt is dat de Reuzel iets meer gedacht heeft aan het gebruik van huid- en haarvriendelijke ingrediënten. Zoals je ziet bevat de Uppercut Deluxe pomade parabenen. Hoewel parabenen de kans op allergische reacties verminderd en het product langer houdbaar maakt, is er veel discussie over het stofje. Er is nog steeds geen hard bewijs dat het slecht voor je gezondheid is. Dus het is helemaal aan jou of je het wilt gebruiken of niet. De hoeveelheid is in ieder geval verwaarloosbaar aangezien het stofje bijna aan het einde van de lijst staat. Score: 1 – 0 voor Reuzel.

Geur

Laten we meteen overgaan op het meest subjectieve onderdeel van deze battle. Er is niks zo persoonlijk als geur. Daarom houden we het voor nu puur op wat de meerderheid bij ons ervan vindt. De geur van de uppercut pomade staat bekend als ‘smooth coconut’. Ons doet het denken aan een combinatie van kokos, vanille en een beetje karamel? De geur is niet overheersend wanneer het in je haar zit. Wij kunnen het wel waarderen!

De geur van Reuzel staat bekend als ‘subtle vanilla cola’ maar heeft volgens ons ook wel iets fruitigs. Wij vinden persoonlijk de geur van de Uppercut fijner en ook subtieler. Score: 1 – 1 gelijk.

uppercut pomade

Structuur en aanbrengen in het haar

De verschillen hier zijn erg klein. Beide pomades haal je moeiteloos met je vinger uit het potje. De Reuzel gaat alleen net iets soepeler, echt boterzacht. Ook het verdelen door het haar gaat net wat makkelijker met de Reuzel. Score 2 – 1 voor Reuzel.

Styling

Eenmaal in het haar wil je dat het product precies doet wat je van plan bent. De Reuzel doet dit beter dan Uppercut. De controle die de pomade je geeft is erg goed. Je haar volgt precies wat jij met je handen door je haar doet. Score: 3 – 1 voor Reuzel.

beste pomade

Hold

Beide pomades zeggen een medium hold te geven maar zijn beide wel wat sterker dan de gemiddelde medium hold pomades. Vooral de Uppercut Deluxe pomade doet het echt goed. Je hebt er minder van nodig om je haar in model te krijgen en te houden. Het verschil is wel klein. Toch gaat deze punt naar Uppercut. Score: 3 – 2 voor Reuzel.

Shine

De Reuzel Red Pomade zegt een high shine te geven. Dit vinden wij nergens terug. De pomade geeft maar weinig glans in onze test. De Pomade van Uppercut doet dit ongeveer hetzelfde. De verpakking van Uppercut geeft een medium shine aan. Dit komt dan ook dichter bij het uiteindelijke resultaat. We vinden persoonlijk de finish van Uppercut ook net wat minder kunstmatig lijken. Score 3 – 3.

Opdrogen

Iets wat we zeker mee willen laten wegen bij pomades op waterbasis is het opdrogen. Een pomade op waterbasis wil nog weleens hard worden wanneer het opdroogt. Net als een gel maar dan in iets mindere mate. Elke waterbasis pomade heeft dit omdat water nou eenmaal opdroogt. Andere ingrediënten in de formule kunnen ervoor zorgen dat het haar toch soepel en zacht blijft. De Reuzel doet dit net wat beter dan Uppercut Deluxe. De Uppercut wil aan het einde van de dag nog weleens wat hard aanvoelen en opgedroogde vlokken laten zien. De Reuzel heeft dit niet. Deze blijft mooi aan de zachte kant en blijft er ‘schoon’ uitzien. Score: 4 – 3 voor Reuzel.

Uitwassen

Beide pomades zijn op waterbasis en bevatten verder geen wax-achtige ingrediënten. Het is dan ook geen verrassing dat ze allebei erg makkelijk uit het haar te wassen zijn. Dit doen ze allebei even goed. Score: 5 – 4 voor Reuzel.

Prijs

Op dit moment zijn beide producten ongeveer even duur in onze shop. De Uppercut Pomade is 100 ml voor 14,95. De Reuzel is 113 ml voor 13,90. De Reuzel komt net iets voordeliger uit de bus. Wij vinden de verpakking van Uppercut Dan wel weer wat hoogwaardiger aanvoelen. Wat ons betreft is het gelijkspel. Score: 6 – 5 voor Reuzel.

And the winner is…..

Volgens de puntentelling is Reuzel met één punt verschil de winnaar. Maar beide producten zijn natuurlijk hartstikke goed op hun eigen manier. Hadden we de geur van Reuzel lekkerder gevonden was het gelijkspel geweest. Het is dus erg persoonlijk. Vind je het erg belangrijk hoe makkelijk een product werkt, controle geeft en niet hard wordt? Ga dan voor de reuzel. Gaat het je enkel om de hold en shine, dan zou Uppercut meer iets voor jou zijn.

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd: