Styleguide: Half-Lang en Lang haar

Styleguide: Half-Lang en Lang haar

Hoe lang is half-lang haar en lang haar?

Om te controleren of jij het juist artikel voor je hebt, wij praten over half lang haar en lang haar voor mannen als we het hebben over de volgende lengtes:

Half lang haar: 15 cm tot 20 cm
Lang haar: 20 cm en langer

Do's en don'ts bij half-lang haar

  • DO:  Styling aanbrengen op droog/bijna-droog haar. Bij nat haar zit er nog teveel water in je haren en vermengen deze (water-basis) producten met het water in je haar waardoor de stylingskenmerken van de producten wegvallen. Uiteindelijk krijg je wel iets van hold in je haar, maar droog haar werkt zoveel beter
  • DO:  Wassen met een Shampoo en behandelen met een Conditioner. Half lang haar verzwaart snel doordat er te veel styling of resten van oude styling in je haren zitten. Hierdoor is er geen volume in te krijgen is en krijg je niet het gewenste model. Begin dus altijd met gewassen en schoon haar. Conditioner verzorgt je haren en voorkomt een droge bos ‘touw’. Let wel op bij Conditioner, gebruik niet teveel, een drup ter grootte van een 2 euro munt is vaak al voldoende.
  • DO:  Ga voor Matte Stylingsproducten. Er is een enkele uitzondering, bijvoorbeeld een mega RockABilly Pompadour. Voor de rest, matte producten gebruiken. Je wilt geen glans in half lang haar, het lijkt snel een vette bos.
  • DO:  Pomade naar Paste. Laat een Pomade of Wax eens in de kast staan en probeer eens een Strong/High Hold Paste of Cream. Pomade wil je haar nogal verzwaren en haalt daarmee al het volume uit je haren. Paste en Cream met een High Hold zijn ideale lichtgewicht producten om veel volume en Hold aan een half lang kapsel te geven.
  • DO:  Föhnen met een Surf Spray/Salt Spray. Volume is King met half lang haar en een goede hold ook. Een Surf Spray of een Sea Salt Spray is daarin de ideale pre-styler en zorgt voor een betere hold en veel meer volume.

Hoe style je half-lang haar?

Half lang haar heeft meerdere mogelijkheden om te stylen. Het is een tussenlengte die goed werkt voor verschillende kapsels. Nonchalante/messy & Natuurlijke looks kunnen prima gestyld worden met deze lengte. Zelf een Pomapdour lukt goed met deze lengte, maar hier heb je wel een föhn en een prestyler bij nodig. Hieronder vind je de beste kapsels voor half lang haar en de bijhorende stylingsproducten.

Style: Natuurlijk + Volume

Productadvies: Styling (High Hold | Matte Finish)

Productadvies: Pre Styler (Meer volume & Textuur)

Natuurlijk half lang haar kapsel

Natuurlijk half lang haar kapsel

Natuurlijk half lang haar kapsel

  

Style: Nonchalant & Messy

Productadvies: Styling (Light/Medium Hold | Matte/Medium Shine)

Productadvies: Pre Styler (Meer volume & Textuur)

 

Nonchalant half lang kapsel

Nonchalant half lang kapsel

Nonchalant half lang kapsel

 

Style: Pompadour

Productadvies: Styling (High Hold )

Productadvies: Pre Styler (Meer volume & hold)

 

Pompadour lang haar

Pompadour lang haar

 

Do's en Don'ts bij half-lang haar

  • DO:  Droog en in model föhnen. Volume is ‘key’ bij langere haar en dit breng je erin door te föhnen.
    Een losse pre-styler zoals een Surf Spray werkt in lang haar ook vaak goed als complete styling. Dus gebruik een pre-stylingsproduct met heat-protection en breng deze aan voordat je gaat föhnen. Zo ben je in één keer klaar
  • DON'T:  Pomade. Gebruik geen Pomade’s of andere zware stylingsproducten in lang haar. Het verzwaart je haar, haalt het volume eruit en uiteindelijke ziet het er als een vette bos uit.
  • DO:  Wassen met een Shampoo en behandelen met een Conditioner. Lang haar verzwaart snel doordat er te veel styling of resten van oude styling in je haren zitten. Hierdoor is er geen volume in te krijgen is en krijg je niet het gewenste model. Begin dus altijd met gewassen en schoon haar. Conditioner verzorgt je haren en voorkomt een droge bos ‘touw’. Let wel op bij Conditioner, gebruik niet te veel, een drup ter grootte van een 2 euro munt is vaak al voldoende.

Hoe style je lang haar?

Lang haar eigen niet echt meer in een kapsel te stylen zoals een Pomapour. Producten als Pomade’s en andere zware stylingsproducten zijn niet te adviseren. Bij lang haar zorgt je dat het goed valt en breng je volume aan. Dit kun je doen met verschillende producten. Spray’s zijn zeer geschik, Mousse of Cream, maar ook een Light Hold Styling Paste is product die goed kan werken in je langer haar.

Style: Lang haar

Productadvies: Styling (Light Hold)

 

Kapsel lang haar

Kapsel lang haar

Kapsel lang haar

Kapsel lang haar