Aluin gebruiken als aftershave en natuurlijke deodorant

Aluin gebruiken als aftershave en natuurlijke deodorant

Eeuwen geleden had de mensheid geen fancy flacons met prikkende aftershave die we op onze wangen aanbrachten na het scheren. En die aluminium flacons deodoranten met chemische ingrediënten zoals in die AXE-verstuivers? Bestonden vroeger ook niet, thank god. Qua scheren zit je bij ons sowieso op de eerste rij, dankzij de experts in ons assortiment op het gebied van scheren.

Vroeger hadden we veel minder zogenaamde praktische huidverzorgingsmiddelen tot hun beschikking. Het was allemaal veel simpeler ingericht. Voor de tijd van fancy aftershaves maakte men gebruik van puur natuurlijke materialen. En één van die natuurlijke materialen is aluin. Aluin werd in die tijd voor wel meer doeleinden gebruikt. En het zal je misschien verbazen waar het allemaal voor gebruikt werd.

Maar wat is aluinsteen nu precies?

Aluin is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen bestaat. Aluin heeft zeer bijzondere eigenschappen voor de huid en is effectief op allerlei gebieden. Aluin is een kleur- en geurloos mineraal dat bestaat uit een samenvoeging van zout, kalium en aluminiumsulfaat. Het wordt voornamelijk gewonnen in de bergen van Klein-Azië. Dit bijzondere gesteente werkt van nature desinfecterend en bloedstelpend.

Hierdoor is aluin erg populair geworden onder de mensen die nat scheren. Wij hebben een volledig stappenplan opgesteld om je zo veilig mogelijk door de scheertechniek te loodsen. Stel dat je toch te wild uithaalt, kan dat bijzondere kristal jou helpen. Mocht je denken dat je de aluinsteen alleen voor het stelpen van scheerwondjes kunt inzetten, hebben we nieuws. Het is namelijk een ontzettend breed inzetbaar natuurlijk product.

Aluinsteen als aftershave gebruiken

Wat je misschien niet wist, is dat je aluinsteen perfect kunt gebruiken als een aftershave. Dit heeft een bijzonder actieve werking en hetzelfde resultaat. Het is jammer dat aluin als oldskool maar natuurzuiver product door de komst van bataljons aftershaves in hippe design flessen uit de mode is geraakt. Men wil nu eenmaal lekker ruiken, maar aluin is reukloos.

Maar als je eens wist hoe briljant aluin een wondje na het scheren stelpt, zul je versteld staan. Wanneer je het namelijk over de huid laat glijden bindt het mineraal zich aan de eiwitten waardoor de huid direct samentrekt. Hierdoor sluiten de poriën zich in no-time, stopt het bloeden direct en ontstaan er geen ontstekingen of infecties meer.

Als we je enthousiast gemaakt hebben en je hebt nog geen aluin in huis of zelfs nog nooit geprobeerd, kun je bij ons uitgebreid terecht. Je kunt bij The Alpha Men een diversiteit aan aluinsteen kopen om te ervaren hoe aluin jou bevalt.

aluinsteen kopen

Waarom is aluinsteen eigenlijk beter dan veel moderne aftershaves?

Ancient aluinsteen, door moeder natuur gemaakt met een helende werking. Ook perfect te gebruiken als geurloze aftershave. Met name door zijn desinfecterende werking na het scheren. Daarnaast verlaagd aluin de PH-waarde van de huid, waardoor de uitdrogende werking van scheerzeep geneutraliseerd wordt.

Aluinsteen is trouwens geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de zeer gevoelige huid. Aluin is goedkoop, gaat erg lang mee en bederft nooit. Een nadeel van veel moderne aftershaves is dat ze, door de verkeerde samenstellingen, zorgen dat de huid uitdroogt. De aanwezige parfum kan bij sommige mensen tot irritatie leiden. Heb je een gevoelige huid? Dan kan een verkeerde aftershave een behoorlijk averechtse werking hebben.

Het komt er dus op neer dat het door de bijzonder verzorgende én beschermende eigenschappen altijd zeer verstandig is om een aluinsteen in huis te hebben. Puur als instrument om wondjes te stelpen of om af te wisselen met fijne en verzorgende aftershaves. We begrijpen uiteraard maar al te goed dat je, zo nu en dan, natuurlijk wél verleidelijk wilt ruiken. Daarom hebben wij ook een zeer brede collectie met de beste aftershaves die je bij ons kunt kopen. Dan is er sprake van een win-win. Best of both worlds.

Hoe gebruik je aluin als aftershave?

Je zult wel denken, hoe kan ik aluin dan als aftershave gebruiken? Wel, aluinsteen is er in vele gedaanten. Je hebt ze als steen, in sticks en lucifers. De aanpak is echter heel simpel. Je spoelt na het scheren je gezicht af met koud water en laat deze nat. Je pakt de aluinsteen en masseert zachtjes over de huid.

Hierdoor ervaar je een tintelend gevoel. De poriën staan open en door het aanbrengen van aluin sluiten deze zich op de juiste manier. Hierdoor is het ook veiliger om bijvoorbeeld een dagcrème aan te brengen omdat de poriën in de huid perfect gesloten zijn. Ze raken hierdoor niet meer verstopt. Ook kun je de aluinsteen nat maken en deze over je gezicht halen.

De sticks en lucifers worden vaak gebruikt bij scheerwondjes. Je stipt het wondje aan en het bloeden stopt vrijwel direct. Daar is overigens elke vorm van aluin voor te gebruiken. Wil je overigens meer over huidverzorging in een breder perspectief weten? Dan raden we je aan het artikel gezichtsverzorging mannen te lezen.

Aluin als deodorant gebruiken

Ja, het kan nog gekker. Aluin is namelijk ook te gebruiken als deodorant. In tegenstelling tot zo’n beetje alle laagdrempelige consumenten deodoranten heeft aluinsteen een ultieme antibacteriële werking.

Aluin is geurloos en dat kan een verademing zijn. Zeker als je het vergelijkt met de heftige geuren van deodorant die je in de supermarkt vindt. Al helemaal als deze zich gaan vermengen met zweetlucht. Dat zijn luchtjes waar je nét niet je reukorgaan kwijt door raakt.

In principe is zweet geurloos. De vieze geur ontstaat door de afvalstoffen die bacteriën uitscheiden. Wanneer je aluin als deodorant gebruikt laat dit mineraal een onzichtbaar en flinterdun laagje op de huid achter.

Die je overigens niet ruikt. Dit hele dunne laagje heeft een zeer gunstige invloed op de pH-waarde van je huid. Effect: de pH-waarde maakt het huidoppervlak onleefbaar voor de bacteriën die voor die vieze zweetlucht zorgen. Mocht je naast aluin overigens de beste deodorant met dezelfde superieure én veilige eigenschappen willen gebruiken ontkom je niet om ook even een kijkje in ons assortiment te nemen met hoogwaardige deodoranten.

Hoe gebruik je aluin als deodorant?

Eigenlijk gebruik je aluin als deodorant net zoals je deze als aftershave inzet. Wanneer je onder de douche vandaan komt en de oksels zijn nog vochtig, kun je makkelijk met de aluinsteen onder de armen wrijven, net als met een traditionele deodorant roller. Je laat het vervolgens even opdrogen en klaar is kees!

natuurlijke deodorant

De vele voordelen van aluinsteen nog even op een rij:

  • 100% natuurlijk
  • Milieuvriendelijk
  • Goedkoop
  • Geurloos
  • Verstopt de poriën niet
  • Werkt de hele dag
  • Wordt verder niet opgenomen door de huid
  • Geen vlekken of strepen in je kleding
  • Gaat ontzettend lang mee


Mocht je dus nog niet op de hoogte zijn van de mega fijne werking van aluinsteen, dan hopen we je hiermee over de streep getrokken te hebben. Wil jij de wonderlijke, eeuwenoude aluinsteen gebruiken als EHBO-instrument na een scheerwond, verkoelende aftershave, of optimaal functionerende deodorant? Wij raden het je tenminste van harte aan!

Mocht je nog vragen hebben? Dan horen wij deze uiteraard graag van je. Je weet ons te vinden.

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men