Werkt aluin als deodorant?

Werkt aluin als deodorant?

Kijk, hier kunnen we kort over zijn. Het antwoord is ja. Maar veel mensen weten niet wat aluin is en wat de wonderlijke werking van deze steen is. Waar je met goedkope deo's uit de supermarkt spontaan koppijn krijgt zijn er gelukkig ook andere opties die je eens kunt verkennen. Vandaar dat wij jou vandaag introduceren met het gebruik van aluin als deodorant.

Wat is aluin?

Voordat we verder gaan op de fijne eigenschappen die aluin met zich meebrengt als deodorant, is het belangrijk om überhaupt te weten wat aluin is.

Aluin is een mineraalsteen dat gewonnen wordt in de bergen van Klein-Azië. De steen brengt vele goede kwaliteiten met zich mee, gecreëerd door moedertje Aarde.

Aluinsteen is kleur-en-geurloos. Klinkt gek. “Deodorant moet toch juist geur bevatten om de zweet te maskeren?” Hold on, hier gaan we zo meer uitleg over geven. Aluin heeft een bijzondere werking. De mineraalsteen is desinfecterend en bloedstelpend. Doordat aluin bloedstelpend is, wordt het vaak gebruikt na het scheren. Even met aluin het wondje aanstippen en het bloeden stopt weer gelijk. Dit is dan ook de meest bekende versie van het gebruik van aluinsteen. Aluin als deodorant is minder bekend, maar zeker niet minder geniaal.

Hoe werkt aluin als deodorant?

Het is handig om te weten waar die zweetlucht nou eigenlijk vandaan komt. Zweet is namelijk niet hetgeen wat stinkt. Nee, de afvalstoffen van de bacteriën die op je huid zitten, dát zijn de boosdoeners. Wanneer deze bacteriën in je oksels zitten, zitten ze dus op een warme en broeierige plek. Een feest voor die afvalstoffen. Daar wordt de bekende zweetlucht dan ook gecreëerd.

Aluin is een natuurlijke deodorant en verlaagt de PH-waarde van je huid. De bacteriën krijgen daardoor vrijwel geen kans om zich te kunnen ontwikkelen en verspreiden. De zweetdruppels uit je oksel zullen om die reden dus ook niet gaan stinken. Die geurloze mineraalsteen zorgt er dus voor dat je helemaal geen extra geur toe hoeft te voegen. Het haalt de nare geurtjes juist weg.

Voordelen van aluin deodorant

Oké, buckle up. Er zijn namelijk nogal wat voordelen aan deze fijne mineraalsteen. Wij gaan ze je vertellen.

Langdurige werking

De meeste deodorants maskeren de zweetlucht door er simpelweg een andere lucht tegenaan te gooien. Op den duur vervaagt dit natuurlijk weer. Aluin deodorant werkt anders, die zorgt ervoor dat de bacteriën zich moeilijk kunnen verspreiden, waardoor aluin veel langer werkt. Hoe lang precies? Dat verschilt toch echt per persoon en per zweetproductie.

Goedkoop en duurzaam

Even je oksels aanstippen goes a long way. Een aluinsteen gaat dus ontzettend lang mee, waardoor het natuurlijk ook een stuk goedkoper is in gebruik!

Geen huidirritaties

Aluin is natuurlijk niet voor niets hét wondermiddel onder gladscheerders. Het stelpt bloed gelijk. Dit komt door de samentrekkende werking van de aluinsteen op de huid. Dit werkt natuurlijk hetzelfde met zweet en daarom zal de huid door aluinsteen niet geïrriteerd raken.

Milieuvriendelijk en 100% natuurlijk

De aluinsteen is gemaakt door moeder aarde en dat is natuurlijk een fijn idee. Het verwerkingsproces is ook natuurlijk, dus chemische stoffen zul je zeker niet tegen gaan komen. Naast het milieu maak je dus ook je oksels blij.

Geen vlekken in je kleding

Omdat aluin geur-en-kleurloos is, zal het dus ook niet vlekken in je kleding. Aluin is volledig oplosbaar in water. Dus die irritante gele vlekken in je nieuwe witte t-shirt zijn verleden tijd.

Je huid kan blijven ademen

Die drugstore deobussen zorgen voor een dikke laag chemische troep onder je oksels. Het resultaat daarvan is dat je huid niet meer kan ademen en verstopt raakt. Aluinsteen zorgt niet voor die laag, waardoor je huid kan blijven ademen. De poriën blijven openstaan op een natuurlijke manier, zonder dat er vieze geurtjes uit komen. Stuk gezonder! Ongewenste huidreacties zijn hier dan ook zeker niet van toepassing.

Hoe gebruik je aluin als deo?

Nadat je nu al die fijne dingen over aluinsteen hebt gelezen, hopen wij dat je al een beetje om bent. Maar dan rest de vraag: “hoe gebruik je aluin deo dan?” Gaan wij je vertellen, het is namelijk nogal simpel. Aluinsteen is verkrijgbaar als steen, stick en lucifer. Het gebruik is in elke vorm hetzelfde. Wrijf de steen (of stick, of lucifer) onder je oksel. Laat even opdrogen en je bent klaar om te gaan. Kind kan de was doen.

Is aluin deo geschikt voor jou?

Iedereen kan aluin als deodorant gebruiken. Er zit geen specifieke geur aan, werkt goed tegen irritaties, is goed voor het milieu én goed voor iedere portemonnee. Eigenlijk is de conclusie dus simpel: aluin is geschikt voor iedereen.

Wij hopen dat jij nu staat te springen om dat fijne mineraalblok in huis te gaan halen. Kijk in dat geval eens rond in onze webshop. Voor 21:00 besteld, volgende werkdag in huis. Kun je het gelijk uitproberen.

Mocht je toch nog vragen hebben. Weet dan dat wij altijd klaar staan om jou te helpen. Je weet ons te vinden.

Smell good, feel good!

Je vrienden, The Alpha Men