Wat is een pre-styler en hoe gebruik je het?

Wat is een pre-styler en hoe gebruik je het?

De pre-styler, het meest ondergewaardeerde haarproduct voor de man. Gelukkig zie je het wel steeds meer. Toch weten mannen vaak niet wat de toegevoegde waarde ervan is. Voor ons was het echt een game changer op het gebied van haarstyling. Het is voor ons dan inmiddels ook een onmisbaar deel van onze haarstylingsroutine. Het heeft enorm veel invloed op het resultaat van je kapsel na de styling. In positieve zin. Maar laten we even teruggaan naar het product zelf. Wat is het nou precies?

Het is natuurlijk precies wat het zegt. Een product dat je gebruikt voordat je je haar gaat stylen met je reguliere stylingsproduct. Daarom wordt het stylingsproduct dat je normaal gebruikt vaak een post-styler genoemd. De pre-styler kan afhankelijk van je type haar voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Er zijn dan ook verschillende soorten pre-stylers. De belangrijkste voordelen van een pre styler zijn:

  • Bescherming tegen de hitte van een föhn en tegen de zon.
  • Meer volume in het haar
  • Betere hold
  • Meer textuur
  • Zachter en soepeler haar zonder klitten
  • Verdikken van haar

Pre-stylers zijn er in veel verschillende soorten vormen. Maar voor iedereen is er een geschikt product. Iemand met fijn of dunner wordend haar wil juist meer volume en het haar dikker laten ogen. Voor iemand met erg dik haar kan een pre-styler juist helpen het haar makkelijker handelbaar te maken en het haar een betere hold te geven. Hieronder gaan we alle soorten pre-stylers voor je behandelen. Zo kun je zelf de juiste keuze maken.

 

Pre styler

 

Grooming spray

Grooming spray geeft vaak extra hold aan het haar en zijn ideaal voor mannen die dik en onhandelbaar haar hebben. Het geeft het haar vaak een mooie natuurlijke finish. De spray wordt gebruikt in vochtig haar en vervolgens in model gebracht tijdens het föhnen. Het haar zit nu deels al in het gewenste model. Met jouw favoriete post-styler maak je het helemaal af en blijft je haar goed zitten. Grooming sprays heb je ook voor mannen met dunner haar, die naast hold ook volume geven.

 

sea salt spray

 

Sea Salt Spray

De meest gebruikte pre-styler is toch wel de sea salt spray. Eigenlijk ook een soort grooming spray maar dan met iets andere eigenschappen. De sea salt spray bevat zoals de naam al zegt, zeezout. Naast bescherming aan het haar geeft een sea salt spray een erg natuurlijke, matte finish aan het haar en veel textuur. Voor mannen met iets langer haar kan een sea salt spray ook voor mooi golvend haar zorgen. De sea salt spray is ideaal voor mannen met niet al te dik haar die juist meer volume willen. Je zult merken dat het je haar een mooie volle look geeft. Vooral wanneer het in combinatie met een paste of clay wordt gebruikt. Ook geeft de spray je haar extra hold. Het is eigenlijk geschikt voor elk type haar.

 

haar stylen man

 

Styling Powder

Een vrij nieuw product dat flink in opkomst is zijn poeders voor je haar. Vaak aangeboden als styling powder, volumising powder of texture powder. Deze poeders binden aan de wortels van je haar waardoor je haren dikker lijken en veel meer textuur krijgen. Het lijkt voller maar maakt het haar ook makkelijker te stylen. Het houdt het haar lekker zacht en voorkomt dat je haar plat wordt. Een product dat zeker eens geprobeerd moet worden.

 

Grooming Cream

Je hebt natuurlijk ook pre-stylers die meer bedoeld zijn voor dik, krullerig en moeilijk handelbaar haar. Deze producten zijn bedoeld om het haar mooi soepel, zacht en juist meer handelbaar te maken. Hier heb je grooming creams voor. Deze verzorgen, maken zachter en geven meer controle over het haar.

 

Overige Pre-Stylers

Dan zijn er nog producten die niet echt in een hokje te plaatsen zijn. Denk aan bijvoorbeeld de geweldige Original Styling Meraki van Blumaan. Het lijkt op een combinatie van wax en paste. Hij is dan ook te gebruiken als pre- en post-styler. Als pre-styler geeft deze enorme hold en volume, één van onze favoriete pre-stylers. Zo zijn er nog een aantal producten die goed als pre-styler te gebruiken zijn. Die je vind je dan ook terug in onze top 10.

 

sea salt spray kopen

Hoe gebruik je een pre-styler?

Over het algemeen werken de meeste pre-stylers hetzelfde. De grooming- en sea salt sprays gebruik je het beste in vochtig of handdoek droog haar. Verdeel het goed en ga vervolgens föhnen. Tijdens het föhnen breng je je haar al in de juiste richting waar je het uiteindelijk in wil brengen totdat het helemaal droog is. Dit geldt ook voor andere pre-stylers zoals cream en paste die je als pre-styler wil gebruiken.

Voor de styling powders is het net even anders. Deze gebruik je nadat je je haar droog hebt gemaakt. Je strooit het poeder in je haar en verdeelt het goed. Zorg met je vingers ervoor dat het poeder goed bij de wortels van je haar terecht komt. Eenmaal goed verdeeld kun je je post-styling toepassen.

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: Waarom jij een sea salt spray moet gebruiken

Blog: De beste producten voor dun haar

Top 10 Pre-stylers voor dun haar