Waarom jij een sea salt spray moet gebruiken

Waarom jij een sea salt spray moet gebruiken

Door de jaren heen zijn er heel wat haarproducten voor mannen op de markt geweest. Waar eerder de vette en natte looks erg populair onder mannen waren, gaan we nu steeds meer de natuurlijke looks waarderen. Die natuurlijke looks gaan hand in hand met producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Mannen worden zich steeds meer bewust van de gezondheid van hun haar.

De meeste haarproducten maken het haar zwaarder en laten vroeg of laat het haar naar beneden vallen. De textuur verdwijnt en het haar wordt vettig. Sinds een tijdje is er nu de sea salt spray. Het is letterlijk wat het zegt. Een spray met zeezout erin. Nee je kunt het niet voor je biefstuk gebruiken. Helaas! Gelukkig biedt het voor je kapsel ook veel voordelen die het echt waard zijn dit product eens te proberen.

Beach look voor mannen met een sea salt spray

Wat is sea salt spray?

Een sea salt spray of zeezout spray is anders dan een haarlak of andere haarsprays. Een sea salt spray is letterlijk een spray op basis van water met toegevoegde zeezout. Nu zijn er ook veel sea salt sprays op de markt die allerlei onnodige rommel bevatten waar je haar absoluut geen behoefte aan heeft. Ga voor een sea salt spray met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Waarvoor gebruik je sea salt spray?

Zeezout opent de schachten van de haarzakjes en verwijdert het opgehoopte vuil en de dode huidcellen wat het haar minder stijf maakt. Andere ingrediënten bijvoorbeeld klei creëert meer textuur en volume wat het haar er gezonder uit laat zien. Het geeft je haar een natuurlijke hold zonder vastgeplakt te zitten op je hoofd.

Vettig haar

Heb je vettig haar? Dan is een sea salt spray echt wat voor jou. Met het gebruik van een sea salt spray hoeft het haar minder vaak gewassen worden doordat het zeezout samen werkt met de natuurlijke oliën in het haar en veranderd de structuur waardoor het haar een meer matte effect krijgt.

De beach look

Wat ziet het haar er na een dagje strand er altijd goed uit. Alsof je er een kilo aan stylingproducten in hebt zitten zonder dat het vettig wordt. Het zout, de klei en de zon (vitamine D) geven je haar die heerlijk gezonde beach look. Zoutspray haar ziet er ook heel natuurlijk en nonchalant uit.

Slag in het haar

Behalve het geven van volume heeft het haar ook meer de neiging te gaan krullen bij het gebruik van een sea salt spray. Breng de zeezout spray aan in nat haar na het douchen en stijl het met de vingers. Het haar zal zo een mooie krul krijgen. Wil je dus meer golvend haar dan zou je een sea salt spray kunnen overwegen.

Als pre-styler voor extra hold en volume

Veel mannen willen natuurlijk een goede hold in hun haar en alleen een sea salt spray zal geen supersterke hold geven. Gelukkig is het prima te combineren met ieder ander product. Door zeezout spray als pre styler te gebruiken spray je deze na het douchen in je haar en föhn je het. Je zult gelijk merken hoeveel volume er ontstaat. Wanneer je nu een stylingsproduct aanbrengt zul je meer hold en volume hebben en hebt je minder stylingsproduct nodig. Zo krijg je met een zeezout spray toch nog die natuurlijke look die je niet met een pomade zult krijgen.

Wat maakt een sea salt spray anders dan andere grooming sprays?

Kort gezegd is een sea salt spray anders doordat het natuurlijke ingrediënten bevat die geen hulp nodig hebben van kunstmatige middelen. Er zijn vast ook sea salt sprays te vinden met veel synthetische ingrediënten maar we raden aan die te vermijden. Dat zijn in onze ogen geen echte sea salt sprays. Ingrediënten die je in veel sea salt sprays vindt zijn:

Magnesium Sulfaat (zout)

Zout is een geweldige reiniger voor de haren en de hoofdhuid en is ook goede voor de bloedcirculatie. Het vergroot je kansen op het bevorderen van sterkere en dikkere haren.

Clay

In hele kleine hoeveelheden komt dit ingrediënten voor in sea salt spray en brengt elk element van die beach look of surfer look in je haar. Het geeft je haar enorm veel textuur en volume. Daarnaast is het goed voor beschadigd haar.

Essentiële oliën

Deze olien werken antibacterieel en zijn vaak goed voor de hoofdhuid. Naast de reinigende werking laat het je haar ook lekker ruiken.

Glycerine

In kleine hoeveelheden kan glycerine niet zoveel kwaad. Het helpt je haar te stylen naar wens en maakt het werken met een sea salt spray makkelijker.

het gebruik van een sea salt spray

Hoe moet je sea salt spray gebruiken?

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een sea salt spray te gebruiken en iedere man heeft zijn eigen voorkeur. Dit is in ieder geval onze favoriete routine:

  1. Zorg ervoor dat het haar handdoek droog is. Met handdoek droog wordt bedoeld dat het haar na het douchen met de handdoek is drooggedept en nog licht vochtig is.
  2. Schudt een sea salt spray altijd goed. Alle verschillende ingrediënten moeten goed gemengd worden om het maximale resultaat eruit te halen.
  3. Spuit de zeezout spray op het haar en masseer de sea salt spray goed door het haar. Begin met de hoofdhuid en werk naar het uiteinde van het haar.
  4. Föhn het haar en breng tijdens het föhnen het haar in model. Je kunt er nu altijd nog een ander stylingsproduct aan toevoegen.

Enkele tips van ons:

  1. Breng wat zeezout spray aan op de dagen dat het haar niet gewassen wordt. Zo blijft je haar er toch gezond en fris uit zien en heb je geen last van dat vettige gevoel.
  2. Zeezout is een erg actief ingrediënt. Probeer daarom niet te vaak een sea salt spray te gebruiken omdat het je haar dan kan uitdrogen. De 7 andere meest gemaakte fouten vind je trouwens in ons artikel haarverzorging voor mannen.

Tot slot

Sea salt spray is het antwoord wanneer je je haar onder controle wilt hebben zonder je haar te belasten met andere stylingproducten met te veel synthetische ingrediënten. Wil je van die vettige wet look af en de gezondheid van je haar verbeteren dan is zeezout een aanrader. Met mate natuurlijk. Test het uit en laat ons je ervaring weten.De beste sea salt spray kopen doe je uiteraard bij de tofste mannenshop van Nederland. Wij hebben een uitgebreid assortiment met de beste sea salt sprays.

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Top 10 Grooming Spray

Top 10 Shampoo

Top 10 Clay