Haarverzorging man: 7 veelgemaakte fouten

Haarverzorging man: 7 veelgemaakte fouten

Voor vrouwen is het vanzelfsprekend het haar goed te verzorgen. Voor mannen is het vaak enkel een beetje stylen en wassen. Toch kan de manier waarop jij met je haren omgaat en wat je er in smeert een groot effect hebben op hoe je haar eruit ziet. Grote kans dat jij één van de volgende fouten maakt. Het geeft niet. We zijn er allemaal weleens schuldig aan geweest.

1. Te vaak wassen

We zijn gezonde en verzorgde mannen en we willen allemaal lekker schoon zijn. Veel mannen wassen dus ook elke dag hun haar. Dit is absoluut niet goed voor je haar. Het kan er op lange termijn zelfs voor zorgen dat je meer last van haaruitval krijgt. Elke keer als je je haar wast zal de vettige natuurlijke laag van je haren verwijderd worden. Je haar mist dan voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je haren gezond blijven en je haren laten dan sneller los. Je zal dus minder volume krijgen en je haar wordt er futloos en dof van.

Probeer om de twee of drie dagen je haar te wassen en gebruik dan een klein beetje shampoo. Gebruik ook wekelijks een goede conditioner zodat je haar genoeg voeding krijgt om zichzelf te herstellen.

Doers of London Shampoo

 

2. Slechte shampoo

De kans is groot dat jij een shampoo gebruikt waar je haren niet vrolijk van worden. Het is je vergeven. In de drogisterijen vind je nou eenmaal weinig goede shampoo voor mannen. Veel shampoos bevatten ingrediënten die eigenlijk heel slecht voor je haren en hoofhuid zijn. Probeer bij het kopen van een shampoo de volgende ingrediënten te vermijden:

  • Minerale oliën (parafinum liquidum, mineral oil of petrolatum)
  • SLS/SLES
  • Siliconen
  • Parabenen
  • Parfum

Wil je een shampoo die echt helemaal vrij is van al die onzin? Probeer dan eens de shampoo van Doers of London. De Doers of London Shampoo bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten en is dus ook niet schadelijk.

3. Te heet föhnen

Je wilt je haar vroeg in de ochtend natuurlijk zo snel mogelijk droog hebben dus zet je hem standaard op standje vlammenwerper. Begrijpelijk maar niet verstandig. Wanneer je heet föhnt beschadig je je haren niet alleen maar je haren vallen ook sneller uit. Je hebt vast weleens eens tijdens het stylen van je haar wat plukken haar in je handen gehad. Wanneer je je huid warm maakt gaan je poriën open staan. Je haarzakjes laten haren dan sneller los. Föhn het liefste in de koudste stand en neem voldoende afstand. Hetzelfde geldt voor te heet douchen.

 

goede haarproducten

 

4. Slechte haarstyling producten

Nee geen grote gele potten van een halve euro meer. Bespaar niet teveel op haarstyling producten. Deze bevatten veel slechte ingrediënten voor je haren en hoofdhuid. Ook zul je daar gewoon nooit een geweldig mooi kapsel mee kunnen creëren. Bij The Alpha Men selecteren wij alleen producten die jouw haar goed doen. We zoeken altijd met veel passie naar stoere merken met topproducten. Gelukkig hoef je daar echt niet altijd een fortuin voor neer te leggen.

5. Emmers haarproducten gebruiken

Less is more mannen! Wanneer het jou niet lukt je haar in model te houden is de kans groot dat er teveel in zit. Je haar wordt te vet en te zwaar. De textuur gaat er onverzorgd uit zien. Een kleine tip is om altijd met een klein vingertopje te beginnen. Je kunt altijd iets meer toevoegen maar je kunt niet even wat verwijderen wanneer je teveel in je haar smeert. Begin dus met weinig en voeg daar steeds een beetje aan toe totdat jij je haar hebt zoals je het wilt.

6. Stylen met nat haar

De meeste producten zijn niet gemaakt om met water te combineren. Dit komt omdat bijna alle producten op waterbasis zijn. Wanneer jij dus een product in nat haar doet zal het onmiddellijk uit je haar lopen doordat het teveel verdunt. Dit geldt overigens niet voor producten op oliebasis. Maar ook hierbij zul je geen hold of volume kunnen creëren met nat haar. Handdoek droog of droog haar is dus echt een vereiste.

7. Handdoek als schuurmachine gebruiken

Daar staan we weer in de ochtend. Alles moet zo snel mogelijk. Je komt onder de douche weg en gaat met die handdoek over je haren tekeer alsof je een vuurtje wilt stoken. Je haar is fragieler wanneer het nat is en raakt hier gestrest van. Hierdoor krijg je futloos haar dat sneller breekt. Probeer met een handdoek voorzichtig in het haar te knijpen en het daarna droog te deppen.