Wat is droogshampoo en waarom moet ik het gebruiken?

Wat is droogshampoo en waarom moet ik het gebruiken?

Shampoo kennen we voornamelijk als een vloeibare substantie uit een flacon. Maar weet je dat daar ook een hele goede variant op bestaat? Eentje waarvoor je niet onder de douche hoeft te zingen. Zelfs als je vet haar hebt!

In Nederland weet de dry shampoo inmiddels ook zijn weg naar de planchettes te vinden. Droog shampoo is overgewaaid uit Amerika. Daar waar niemand tijd heeft en er dus hele handige producten ontwikkeld worden zodat je snel door kunt. Zo ook met droogshampoo met z’n talkachtige poeder.

Het grote voordeel van de beste droogshampoo? Het bespaart je veel tijd en je hoeft niet meer volle bak onder de douche om je haren te wassen. Terwijl het toch goed reinigt en je kapsel veel volume geeft.

Hoe werkt droogshampoo?

Dry shampoo is een product waarmee je een douche sessie met de traditionele shampoo gerust nog even kunt uitstellen. Goede droogshampoo zorgt namelijk dat de vettigheid in je haar en op je hoofdhuid geabsorbeerd wordt.

Dus word je wakker en heb je van huis uit al vet haar dan kun je met droogshampoo al het overtollige talg, vet, opgedroogd zweet en resten van je pomade of gel laten verdwijnen en je haar opfrissen. Heel bijzonder om dit effect te voelen en ook nog eens geschikt voor elk haartype.

Hoe doe je droogshampoo in je haar?

Het inbrengen van een sneldrogende dry shampoo is echt kinderspel en nog veel makkelijker dan met een vloeibare shampoo aan de slag te gaan. Het is namelijk easy in je haar te sprayen. De meeste goede droogshampoo moet je eerst even schudden en dan is je bus gebruiksklaar.

Je kunt het snel inmasseren en eventueel met een goede kam je kapsel in model brengen. Het ziet er dan fris en fruitig uit. Door middel van de verfijnde ingrediënten breng je het ook nog eens perfect in model, zonder dat je met je Moser föhn het haar in de gewenste vorm hoeft te blazen. Je bent nog geen minuut bezig.

Hoe vaak gebruik je droogshampoo?

Maximaal 2x per week. In principe is droog shampoo vriendelijker en minder hard voor je haar dan de normale shampoos. Die willen nog weleens wat extra natuurlijke vetten en oliën uit je haren wassen. Dat is met een dry shampoo en zijn vele natuurlijke ingrediënten veel minder het geval.

Nog een voordeel is dat als je de beste droogshampoo gebruikt je jouw haren vanzelf minder wast met traditionele shampoo. Dan verlies je vanzelf minder vetten en natuurlijke oliën uit je haren en hoofdhuid.

Bonus: als je haar wat dunner is creëer je met droogshampoo ook een dikker volume met een mooie shine.

Is droog shampoo slecht voor je haar?

Is een glas whiskey of een biertje slecht voor je? Alleen als je het te veel gebruikt. Dat geldt ook voor dry shampoo. Gebruik het dus niet vaker dan 2x per week. Dat is niet nodig als je dan ook nog zo’n 2x per week je haar wast met klassieke shampoo en conditioner.

Lees overigens in ons artikel over veelgemaakte fouten bij haarverzorging hoe jij het beste met je kapsel om kunt gaan. Dry shampoo is dus een uitstekende vervanger voor de flacons met vloeibare zeep als je geen tijd hebt en toch met een fris (geurend) kapsel voor de dag wil komen.

Kortom

Dry shampoo: het reinigt, ontvet, verfrist, geeft een fijne geur en zorgt voor een glanzende gloed in je goed in model te masseren coupe! Droogshampoo kopen? Check onze fijne voorraad met de beste merken!

ENJOY.

Je vrienden, The Alpha Men.