Je haren wassen, hoe vaak?

Je haren wassen, hoe vaak?

Je haren zelf kunnen prima tegen een wasbeurt en veroorzaken ook geen irritaties, je haar kan slechts wat droog en stug aanvoelen bij te vaak wassen. Je hoofdhuid daarintegen reageert wel sterk op te vaak wassen en op slechte shampoo's.

Net als op de rest van je lichaam wordt de hoofdhuid beschermt met een dun laagje talg. Deze talg beschermt je hoofdhuid tegen uitdroging en zorgt ervoor dat je hoofdhuid gehydrateert blijft. Bij te vaak wassen wordt dit talg laagje van je hoofdhuid verwijdert en is je hoofdhuid niet meer beschermt. Dit samen met de uitdrogende werking van de shampoo zorgt ervoor dat je hoofdhuid te droog wordt.

Een droge hoofdhuid veroorzaakt roos, wat eigenlijk niets meer is dan het schilferen van je hoofdhuid. Naast roos wordt de hoofdhuid gevoelig en ontstaan er irritaties. Dit in combinatie met slechte haarproducten en vaak wassen is op een gegeven moment het einde zoek en kom je maar niet van die geïrriteerde hoofdhuid af.

Hoe vaak moet ik mijn haren wassen?

Om de twee dagen is hier het antwoord op. Was je haren om de twee dagen met een goede kwaliteit shampoo en je zult zien dat irritaties en roos verdwijnen. De meeste shampoos die je in de plaatselijke supermarkt kunt krijgen doen niet veel meer dan ontvetten en je haar lekker laten ruiken, laat daarom deze producten links liggen en stap over op een goede shampoo. Deze shampoos zijn vaak iets duurder dan een normale shampoo, maar hier hoef je je haren minder vaak mee te wassen en verzorgen je hoofdhuid. Hieronder vind je onze selectie uit American Crew en Uppercut Deluxe van goede shampoos:

Uppercut shampoo om je haar te wassen

Haren verzorgen na het wassen

Je haren kunnen na het wassen droog en stug aanvoelen, probeer dan ook na het wassen een conditioner of een goede haarolie te gebruiken. Deze voeden je haren en je hoofdhuid en houden deze in een goede conditie.

Haren wassen als je roos hebt

Heb je op dit moment last van roos, laat dan die anti-roos shampoo eens staan. Neem een goede shampoo en was je haren niet vaker dan tweemaal per week. Ik durf te garanderen dat je roos aanzienlijk minder zal worden en je hoofdhuid weer gezond aan zal voelen. Roos is namelijk een gevolg van een te droge hoofdhuid. Door de frequentie van het wassen omlaag te brengen, heeft je hoofdhuid tijd om te herstellen en je huid te voorzien van die belangrijke beschermende talg laag.