Reuzel Blue Strong Hold Pomade vs Corleone Sticky Stuff High Shine Pomade

Reuzel Blue Strong Hold Pomade vs Corleone Sticky Stuff High Shine Pomade

Voor bijna elke battle plaatsen we een zeer bekend en populair product tegenover een product dat iets minder bekend is. Dat levert vaak interessante resultaten op. We wouden voor deze battle graag twee producten laten strijden die beide uit Nederland komen. Veel mensen denken dan natuurlijk meteen aan Reuzel. Eén van de grootste merken op het gebied van pomade. We kennen allemaal het verhaal van Schorem uit Rotterdam met hun succes. Die hebben we al vaak behandeld. Lees hier het verhaal wanneer je het verhaal achter Reuzel nog niet kent. Hun meest populaire product is natuurlijk de Reuzel Blue, die elke ‘pomade gebruiker’ wel kent. Laten we nu een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden die perfect past in deze battle, de Corleone Sticky Stuff!

 

Corleone pomade

 

Corleone is ook een Nederlands merk en is opgericht door de man achter New York Barbershop, Robert Lagerman. Lagerman komt uit een familie met een lange kapperstraditie. Al in 1884 begon zijn overgrootvader een herenkapsalon in het centrum van Rotterdam. Ruim honderd jaar later, in 1990, bedacht Lagerman een heel nieuw concept op basis van de ouderwetse barbershop, niet wetend dat hij daarmee een trend zou zetten. 

 

New York Barbershop

 

Hij opende aan de Oude Binnenweg een zaak waar het vakmanschap en de aandacht van de klassieke barbier gecombineerd werden met een gemoedelijke, caféachtige sfeer. Een plek waar mannen zich op hun gemak voelen, de tijd nemen voor een praatje en een uitstekende espresso of een biertje drinken. Inmiddels is de barbershop legendarisch. Toen Graziano Pellè van 2012 tot 2014 bij Feyenoord speelde en zijn haar liet knippen door eigenaar Robert Lagerman, wilden alle jongens zo’n zelfde kapsel als de Italiaanse spits. Daarnaast lieten ze hun eigen haarproducten ontwikkelen waaronder ook de pomade.

Reuzel Blue Strong Hold Pomade vs Corleone ‘Sticky Stuff’ High Shine pomade

De Reuzel Blue Strong Hold is ontzettend geliefd, maar één van de weinige pomades op waterbasis die een high shine geeft. De Corleone geeft dit ook, dat maakt de battle extra interessant. We hebben ze beide getest om ons oordeel te kunnen geven.

Reuzel Pomade

 

Ingredienten

Wat gelijk opvalt is hoe kort de lijst van ingredienten is van de Corleone Sticky Stuff. Kijken we naar die van Reuzel zijn het er een stuk meer. Het zijn vooral stoffen die dienen als conserveermiddelen, kleur- en geurstoffen en stoffen die invloed hebben op de substantie. Qua functie voor het haar zijn beide producten hierin gelijk wat ons betreft. Geen bijzonderheden. Daarom laten we de stand op 0 staan. Score: 0 – 0 gelijk

Geur

Altijd leuk een lekkere geur in je pomade. Daarvoor zit je bij beide pomades eigenlijk heel goed. De geur van de blauwe Reuzel vinden wij het lekkerste van alle Reuzel producten. Reuzel noemt de geur Vanilla wood. Dat klopt wel ongeveer. Een zoetige en houtachtige geur. Lekker subtiel ook. De pomade van Corleone heeft een frisse mannelijke geur die doet denken aan een typische mannelijke cologne. Erg lekker! Beide geuren zullen bij veel mannen in de smaak vallen. Onze voorkeur gaat net wat meer uit naar de Corleone. Net iets frisser en mannelijker. Score 1 – 0 voor Corleone

Structuur en aanbrengen in het haar

De eerste grote verschillen worden hier duidelijk. De Reuzel Blue strong hold haal je moeiteloos uit de verpakking met je vinger en de substantie is mooi soepel. Je verdeeld het erg makkelijk door het haar. De Corleone is anders. Het heet niet voor niks Sticky stuff. De substantie is wat dikker en wanneer je het door je haar verdeeld voel je dat het iets meer plakkerig is, maar zonder vervelend te zijn. Je haalt het alsnog moeiteloos uit het potje en door het haar verdelen is nog steeds erg makkelijk. Omdat de Reuzel net iets makkelijker gaat krijgt deze het punt. Score: 1 – 1 gelijk

 

reuzel blue strong hold pomade

 

Styling

Waar tijdens het aanbrengen in het haar de Reuzel makkelijker gaat, is het nu de Sticky Stuff dat het veel beter doet bij het in model brengen van je haar. Het voordeel van de dikkere en iets meer plakkerige substantie is dat je haar precies doet wat je wilt. De Corleone Sticky Stuff geeft ontzettend veel controle. Dat deed tot nu toe nog geen enkele andere pomade zo goed. We zijn aangenaam verrast. De Reuzel Blue doet dit een stuk minder goed. Je brengt het makkelijk aan maar moet relatief veel moeite doen om je haar in het gewenste model te krijgen. Deze punt gaat duidelijk naar de Corleone Sticky Stuff. Score: 2 – 1 voor Corleone

Hold

Beide producten geven een hoge hold aan het haar. Ook hier merken we weer een groot verschil. De blauwe Reuzel stijft een stuk meer op in het haar, alsof je een gel gebruikt. Daar houden we zelf niet zo van. Je haar blijft daarentegen wel goed zitten. Wel echt een high hold dus! De Corleone wordt niet stijf maar heeft wel net zo’n goede hold. Je haar blijft goed zitten en is zelfs nog enigszins opnieuw in model te brengen doordat het niet opstijft. Deze punt gaat dus naar Sticky Stuff. Score: 3 – 1 voor Corleone.

 

beste pomade kopen

 

Shine

Zowel de Reuzel als de Corleone noemen het product een high shine pomade. Wat ons betreft zit het een beetje tussen medium en high shine in. Allebei geven ze echt wel een goede glans, maar geen echte high shine. De Corleone geeft net wat meer glans dan de Reuzel. We vinden de finish er ook mooier uitzien met de Sticky Stuff. Deze punt geven we aan Corleone Sticky Stuff. Score: 4 – 1 voor Corleone.

Uitwassen

Het uitwassen gaat echt moeiteloos bij beide pomades. Het zijn natuurlijk beide producten op waterbasis en zijn allebei absoluut niet vettig. Er is niet echt een duidelijk verschil opgemerkt tijdens het uitwassen. Daarom geven we beide pomades een punt. Score : 5 – 2 voor Corleone.

Prijs

Voor de Corleone Sticky Stuff betaal je nu €19,95 voor 100 gram. De Reuzel is op dit moment afgeprijsd naar €12,45 voor 113 gram. Normaal gesproken betaal je hier €17,95 voor. De Reuzel is dus voordeliger. Deze punt gaat dus duidelijk naar Reuzel. Score: 5 – 3 voor Corleone.

And the winner is…..

De Corleone Sticky Stuff High Shine Pomade is echt de duidelijke winnaar voor ons. Dat maakt de Reuzel Blue Strong Hold absoluut geen verkeerd product. Deze behoort nog steeds tot de top van de pomades op waterbasis. Maar de Corleone Sticky Stuff doet wat ons betreft alles wat je van een pomade op waterbasis mag verwachten. Vooral de hoeveelheid controle die het geeft over je haar heeft ons echt aangenaam verrast.

 

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd: