Dit zijn de 5 beste mannen kapsels van 2022

Dit zijn de 5 beste mannen kapsels van 2022

Dit jaar was het jaar dat we weer mochten. Festivals, feestjes, grote menigtes en je stijl opnieuw uitvinden. Dit gevoel was niet alleen te voelen, maar ook duidelijk te zien. De mannen kapsels verschilden namelijk nogal, er was niet één duidelijke trend te bespeuren. Zo zijn sommige bekende looks populair gebleven, en kwamen andere kapsels weer terug uit hun tijdelijke graf. Tijd om jou wat inspiratie te geven zodat jij een gaaf kapsel kunt uitproberen die je look zal vernieuwen!
 

permanente krullen

1. Permanente krullen

Dit is nou een voorbeeld van een trend die zowel geschikt is als heren kapsel of jongens kapsel. Deze stijl is wel wat gewaagd en dus niet voor iedereen weggelegd, maar wat worden wij blij om deze vette stijl uit de 70’s weer terug te zien!

Hoe krijg je permanente krullen?

Om permanente krullen te krijgen is een kappersbezoek een vereiste. Door een permanentje krijgt jouw haar krullen, al heb jij zelf misschien stijl haar. Krullen zijn populair en het wordt vaak als mysterieus en charmant gezien. Dus als je graag krullen wilt hebben, go for it! Het is mogelijk. Ga naar de kapper, laat zien wat je wil en laat permanente krullen zetten. Een permanent blijft vaak een halfjaar goed zitten, daarna zal je haar langzamerhand weer zijn eigen textuur aannemen.

Voor wie zijn permanente krullen geschikt?

Een permanent kan gezet worden voor mannen met kort haar, middellang haar en lang haar. Als jij graag krullen wilt, kun je dit kapsel nemen en daardoor is het voor alle mannen met stijl haar (of met een slag) geschikt. Ook kan dit kapsel op verschillende manieren gestyled worden. Zo kun je het naar voren dragen, in een scheiding of naar achteren.
 

pageboy mod cut

 

2. Pageboy Mod Cut

Ook de pageboy mod cut is weer uit het stof getrokken. Deze vintage 50’s look heeft een hedendaagse make-over gekregen die je steeds meer ziet in het straatbeeld. Zoek eens naar kapsels die veel rocksterren droegen in hun gloriejaren, dit kapsel is vaak terug te zien. Eigenlijk is het dus ook geen wonder dat dit gedurfde kapsel weer een comeback zou maken. Wel weten we; dit kapsel is niet geschikt voor iedereen!

Hoe krijg je een pageboy mod cut?

Laat je lokken groeien tot je tenminste de lengte hebt van een goede bob. Laat een korte pony in je haar knippen en zorg ervoor dat ‘ie niet over je wenkbrauwen valt - hij moet korter zijn dan dat. Zorg er vervolgens voor dat je veel textuur aan je haar kunt toevoegen. Doe dit bijvoorbeeld met een sea salt spray of een texture spray. En wat gelijkstaat aan dit kapsel: draag het met een attitude en laat zien dat jij, net als alle rocksterren voor jou, dit kapsel kunt dragen als geen ander.

Voor wie is een mod cut geschikt?

Dit is nou een kapsel dat echt bij je gezichtsvorm (en zelfvertrouwen) moet passen. Zo is dit kapsel geschikt als je een langwerpig en ovaal gezicht hebt met vol, stijl haar. Wanneer je gezicht te kort is, zal dit kapsel je gezicht nog korter laten ogen, en dat is iets wat je vaak niet wilt. Daarnaast moet je voor dit kapsel een bak zelfvertrouwen hebben, want geloof ons, je zult op gaan vallen. Je zult je afzetten van de grijze massa en eerlijk is eerlijk, dat kunnen alleen echte rebels.
 

bro flow

 

3. Bro Flow

De bro flow zie je tegenwoordig niet alleen meer bij de Australische surfdudes. Nope, de bro flow heeft het eindelijk gewonnen van de strakke manbuns die de afgelopen jaren veel te zien waren. Mannen met middellang tot lang haar durven tegenwoordig hun goede coups nonchalant los te dragen en deze trend van mag van ons blijven. Weet je niet wat een bro flow is? Bradley Cooper a la “A star is born”, zoek maar op. Deze coupe is zo populair geworden dat wanneer je de film opzoekt op google, je gelijk de suggestie krijgt: “Bradley Cooper hair”. Zegt genoeg.

Hoe krijg je een bro flow?

Let it grow, let it grow, let it grow. Blijf van je haar af de komende maanden en laat het lekker groeien. Je zult door een paar ietwat ongemakkelijke fases heen gaan, maar het gaat uiteindelijk altijd om het eindresultaat. En het fijne is, als je eenmaal door die ongemakkelijke fases heen bent, hoef je echt bar weinig nog aan je haar te doen. Dit is de definitie van een makkelijk kapsel. Als je de goede verzorgende haarproducten gebruikt, zal je niet veel producten meer hoeven te gebruiken. Uiteraard kun je altijd meer volume toevoegen door het gebruik van een sea salt spray of volumepoeder.

Voor wie is de bro flow geschikt?

De bro flow is geschikt voor elke man, elk gezichtstype, en elk haartype. Of je nou sluik, stijl, krullend haar of een slag in je haar hebt, jij kunt de bro flow hebben. Het gaat erom dat je middellang tot lang haar hebt Je kunt er voor kiezen om je haar volledig naar achteren te laten vallen of gewoon in een middenscheiding. Genoeg ruimte voor eigen invulling bij dit kapsel.
 

mullet

 

4. The mullet

De grootste comeback van het jaar, the mullet! Jazeker, het matje. De maaskantje, trailer trash, haar-snor combinatie is terug van weggeweest en lijkt nog niet weg te gaan. Daarom gaan wij jou vertellen hoe jij deze haarstijl kunt creëren.

Hoe krijg ik een mullet?

De hedendaagse mullet wordt iets anders gestyled dan de mullet uit de jaren 80. Al kun je er uiteraard voor kiezen om de oldskool stijl aan te houden! De hedendaagse mullet creëer je redelijk makkelijk. De lijnen van je haar hoeven namelijk niet heel strak maar mogen juist een beetje messy blijven. Het haar boven je oren tot je voorhoofd moet kort worden gemaakt, doe dit wel in een iets strakkere lijn. Het haar op je voorhoofd laat je staan en style je naar voren. Het haar achter je oren is langer en valt dan ook naar achteren. De rest van je haar kun je lekker losjes stylen en laten hangen hoe je wil. 

Voor wie is de mullet geschikt?

Een mullet is perfect voor de man die durft. Durft om out of the box te denken, durft om op te vallen en durft te kijken naar de beste heren kapsels voor zijn gezicht. Zo is de mullet een perfect kapsel voor de man met een lang voorhoofd. Ook is de mullet perfect in de winter om je nek warm te houden, en in de zomer juist om je te beschermen tegen de zon. 

De mullet is te stylen met een hair tonic. Een haar tonic maakt je kapsel namelijk lekker warrig en vol textuur. Gebruik een föhn om je haar in model te brengen en behoud je model met een goede haarlak

modern pompadour


5. Modern pompadour

Dit mannen kapsel is iets minder verrassend dan de vorige kapsels, maar nog altijd mega populair (omdat het natuurlijk ook mega stijlvol is). De moderne pompadour is een stijlvolle twist van de klassieke pompadour. Hoewel het één van de meest populaire look is van tegenwoordig, kan het wel lastig zijn om deze coupe goed te stylen. Je moet het even onder de knie krijgen met een goede pomade of haarwax.

Hoe krijg ik een moderne pompadour?

De eerste stap is uiteraard om je kapsel op de juiste manier te laten knippen. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, is het tijd om te leren hoe je je moderne pompadour moet gaan stylen. Wax en pomade zijn het populairst voor dit mannen kapsel omdat beide producten een sterke hold bieden. Ook een grooming spray kan je helpen om je haar goed op z’n plek te houden.

Voor wie is de modern pompadour geschikt?

De moderne pompadour kan gedragen worden in verschillende diktes, hoogtes en breedtes. Daarom is dit kapsel voor veel mannen geschikt! Dit is één van de beste kapsels voor mannen met inhammen omdat de inhammen wegvallen door deze haarstijl. Verdiep je in de verschillende moderne pompadours en ga op onderzoek uit welke het beste bij jouw gezichtsvorm past. Als je het niet zeker weet, vraag dan altijd je barber of kapper om advies. En een extra tip van ons, kies een barber die ervaring heeft met de moderne pompadour!

Natuurlijk is 2022 nog niet voorbij, maar dit zijn tot nu toe de meest opvallende en populaire mannen kapsels 2022 tot nu toe. De beste mannen kapsels zijn natuurlijk diegene waar jij het meest vrolijk van wordt, dus kies vooral waar jij je goed bij voelt! Toe aan een make-over? Top, dan hopen we dat we jou hebben kunnen inspireren. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten! Vinden we leuk, doen we graag. Je weet ons te vinden. 

Good luck, mates!

Je vrienden, The Alpha Men