De beste kapsels voor mannen met inhammen

De beste kapsels voor mannen met inhammen

Inhammen, dunner wordend haar, een terugtrekkende haargrens. Voor veel mannen voelt dit als een probleem. Als een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Je hoeft echter niet gelijk een vliegticket naar Alanya te boeken voor een haartransplantatie. Een beetje kennis en kunde over dit onderwerp brengt je al een heel eind. David Beckham, Jude Law, Daniel Craig en John Travolta: ze hebben allemaal gemeen dat ze wat wilde haren hebben verloren in de loop der tijd. Maar, zij rocken hun kapsel nog steeds, dus kun jij dat ook. Hoe? Dat gaan wij jou uitleggen.

Hoe ontstaan inhammen en hoe voorkom je ze?

Voor we jou wat voorbeelden en tips gaan geven, is het tijd om eerst wat in de theorie te duiken. Dat mooie volle kapsel die jij terugziet op foto’s van de middelbare school lijkt langzaam afscheid van je te hebben genomen. En dat zonder dat je het echt doorhad. Maar hoe ontstaan inhammen eigenlijk?

Het hebben of krijgen van inhammen kunnen meerdere redenen hebben. De ene man is er mee geboren, bij de ander kan het meer een gevolg zijn van zijn lifestyle. Want ja, je kunt er zeker zelf invloed op hebben. 

Stress voorkomen

Dé nummer één van eigenlijk alle issues komt ook hier weer om de hoek kijken. Stress is ongezond, nog ongezonder dan die hete bamischijf op de vrijdagavond. Stress zorgt voor de aanmaak van cortisol (een stresshormoon) en een overvloed aan adrenaline. Omdat de bloedcirculatie van je hoofdhuid niet zo goed is, kan adrenaline zich gaan ophopen in je talgklieren. Hierdoor wordt er melkzuur opgehoopt en dat is een killer voor haargroei. Extra reden om jezelf niet te veel in de stress te werken en soms even diep adem te halen.

Gezonder leven

We kunnen er niet omheen. Gezond leven zorgt gewoon voor een gezondere look. Dat geldt voor wallen, je huid, je lichaamsvet, en dus ook je haarlijn. Voedingsstoffen, vitamines, mineralen en daglicht zijn belangrijk voor de aanmaak van je haar. Een combinatie van gezond eten, buiten zijn, bewegen én gelukkig zijn is dus het droomscenario van de man met de inham.

Ijzertekort

Van die voedingsstoffen waar we het net al over hadden, is ijzer misschien wel de belangrijkste voor je haar. Ijzer is vaak de veroorzaker van haaruitval. Dit kun je altijd aanvullen door bijvoorbeeld veel vlees te eten of extra ijzersupplementen bij te slikken. Slik niet zomaar wat en laat je bloed even checken bij de huisarts. 

Haarproducten

Veel mannen denken er niet echt over na, maar heb jij wel de juiste haarproducten in je badkamerkast staan? Chemische stoffen in je haarproducten worden direct opgenomen via jouw hoofdhuid. Parabenen, sulfaten, SLS. Hier wordt jouw hoofdhuid niet vrolijk van en zal dus ook niet bevorderend zijn voor jouw haargroei.

Natte stylingproducten zijn ook niet jouw beste vriend. Zij zorgen ervoor dat jouw uitdunnende kapsel nog dunner lijkt en zorgt ervoor dat jouw hoofdhuid zichtbaar wordt. Kies vooral voor matte haarproducten zoals een clay of een paste en let op de ingrediënten.

Verschillende kapsels voor de man met inhammen

Het hebben (of krijgen) van inhammen wordt door veel mannen als drama beschouwd. En we snappen je, maar het is niet het einde van de wereld. Sommige kapsels staan zelfs beter bij mannen met inhammen. Maar wat is voor het maskeren van inhammen het beste kapsel? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

pompadour

 

Pompadour

Één van de meest stijlvolle manieren om je inhammen te verbergen. De pompadour is oldskool, stijlvol en retro. Het kapsel vergt wat tijd, maar als je het eenmaal onder de knie hebt zul je zien dat het echt een wonderkapsel is voor je inhammen. 

geschoren zijscheiding

 

Geschoren zijscheiding

Scheer je scheiding en draag de rest van je haar één kant op. Één inham wordt hierdoor sowieso onzichtbaar, en de ander heb je in een zijscheiding geschoren. Deze zal visueel gezien dus ook minder opvallen.

haar naar voren

 

Haar naar voren

Je haar naar voren kammen. Tegenwoordig steeds meer te zien op straat en dat is met een reden. Je haar naar voren kammen verbergt je inhammen omdat het achterste haar er overheen valt. Doe de zijkanten wat korter of scheer het op en je loopt gewoon rond met een goede coupe. 

messy kapsel

 

Messy 

Messy of “ik sta zo op dus het is warrig, toch?” is een verschillende look. Messy is een nonchalante manier van je haar stylen. Dit is te doen met verschillende lengtes haar. Met iets langer haar nog makkelijker. Je haar is dan voller en dus kan je het stylen op een manier waardoor je inhammen niet zichtbaar zijn. Kost ‘s ochtends maar een minuutje van je tijd. Ook kan je de keuze maken om je haar alleen bovenop messy te stylen en de rest op te scheren. Oh en een leuke extra: messy is een favoriete look onder veel vrouwen. You’re welcome.

Andere opties

Er zijn genoeg kapsels om te kiezen, maar er bestaan natuurlijk ook andere opties om je inhammen weg te werken. Zo heb je natuurlijk de meest radicale (en dure) optie en dat is haartransplantatie. Hierbij wordt onderzocht wat de precieze reden is van je haaruitval of snel groter wordende inhammen. Een ingrijpende, prijzige oplossing. Denk hier dan ook altijd lang en goed overna.

Een andere oplossing is minder ingrijpend. Zo bestaan er tegenwoordig verschillende soorten anti-haaruitval producten zoals Hair Building Fibers. Deze haarvezels bestaan uit keratine van menselijk haar en hechten zich dan ook aan jouw resterende haren. Ziet er natuurlijk uit en laat je coupe voller lijken.

Last but not least: kaal. Geen grap. Veel mannen willen er niet over nadenken, maar kaal staat niet gelijk aan oud of lelijk. Jason Statham, Dwayne The Rock Johnson, Vin Diesel. Machomannen die zich niet meer zorgen hoeven te maken over hun inhammen. Wij zouden zeggen: try before you die. Wie weet staat het je wel enorm goed.

Mocht je toch nog vragen hebben? Wij zijn er voor jou en al je vragen. Wees geen vreemde, neem contact met ons op. Je weet ons te vinden!

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men