De beste kapsels voor mannen met kort haar

Kort haar is aantrekkelijk voor mannen die ‘s ochtends niet uren in de spiegel bezig willen zijn. Het is redelijk onderhoudsvrij, staat fris en je hebt alsnog mega veel opties. Maar.. over die opties moeten we het eens hebben. Het is namelijk niet zo dat er maar één manier is om je korte haar te stylen. Nope, er zijn heel veel manieren. Als je je zoektocht online gaat starten, eindig je vaak overprikkeld. Er zijn zo. veel. keuzes. Tijd om de populairste, mooiste en momenteel meest trendy korte kapsels voor mannen op een rij te zetten!

crew cut

 

Crew Cut

Laat je niet van de wijs maken van alle fancy namen die deze kapsels hebben. De Crew Cut is namelijk een relatief makkelijke haarstijl. Het is makkelijk om netjes, fris en stijlvol te houden. Maar dan moet je wel weten hoe.

Bij de crew cut is je haar op je hoofd een stukje langer dan de zijkanten. Bij de kroon (voorkant van het midden van je hoofd) zijn de haren weer een stukje langer. Hierdoor creëer je een horizontale lijn als je je haar van de zijkant bekijkt. Let op: de crew cut is uitermate geschikt als jij een rechthoekig gezicht hebt, en vooral in combinatie met dikker of voller haar.

undercut

Undercut

De Undercut lijkt enigszins op de Crew Cut, maar is toch wezenlijk anders. De basisprincipes blijven hetzelfde: het haar op je hoofd is langer, de zijkanten korter en helemaal op de kroon van je hoofd langer. Het verschil met de Crew Cut is dat je haar op je hoofd en kroon een stuk langer is. Het haar kan daarom op veel verschillende manieren gedragen worden. De populairste manier om de Undercut te dragen, is door het langere haar naar achteren te stylen voor een nette coupe. Dit mannenkapsel met kort haar is niet voor niets één van de meest populaire haarstijlen van 2022.

buzz cut

Buzz Cut

Ah, de Buzz Cut. Een echte tijdloze klassieker die elk jaar weer te zien is in het straatbeeld. Bij een klassieke Buzz Cut is het haar kort en de lengte is hetzelfde op elke plek van je hoofd. Het meest fijne van dit kapsel is dat je het absoluut niet hoeft te stylen. Je hebt nooit een bad hair day, het is onderhoudsvrij (op een kappersbezoek op z’n tijd na dan), en het is altijd een net kapsel. Deze korte kapsels voor heren zijn ideaal voor de man die geen zin heeft in het halen van verschillende stylingproducten en uren voor de spiegel door te brengen.

Ook is de Buzz Cut weer enorm in populariteit gestegen door de mega populaire serie ‘Peaky Blinders’! Let maar eens op als je de volgende keer kijkt. Dit korte kapsel voor heren is elke aflevering weer op je scherm te zien.

 

french crop


French Crop

De French Crop is jaren geleden uit het niets opgedoken. Dit kapsel is eventjes uit beeld geweest, maar in 2022 zagen we de opmars van de French Crop terugkeren.

Dit is een van de kapsels voor mannen die kort haar willen hebben. De zijkanten zijn namelijk kort geschoren, terwijl het haar bovenop langer is. Met dit kapsel is het wel zo dat het langere haar op je hoofd wel dezelfde lengte moet zijn. Bij de Crew Cut en de Undercut loopt het haar vaak subtiel over, maar de French Crop is heel duidelijk in zijn overgang. Hierdoor is het kapsel zeer onderhoudsarm en als je haar een beetje dik is, hoef je vaak niet eens een product te gebruiken. Ideaal, als je het ons vraagt!

Ivy League kapsel

Ivy League

De Ivy League kapsels, vernoemd naar studenten van de bekende Amerikaanse universiteiten als Harvard of Princeton. Niet voor niets is het kapsel naar dit soort studenten vernoemd, gezien het kapsel een bepaalde professionaliteit en zakelijkheid uitstraalt. Het is een classy, nette haarstijl die naast een zakelijk leven ook gewoon thuis past in het nachtleven.

De haren op je hoofd zijn wat langer dan je haar op de zijkant, maar hier is geen horizontale lijn noodzakelijk. De langste haren zijn officieel gezien maar 2 cm. Omdat het zo kort is, zal je geen grote kuif creëren, maar wel een subtiele ‘mini-kuif’.

 

fade with spike

 

Fade with Spike

Dit kapsel is misschien minder bekend, maar zeker noemenswaardig. Eigenlijk is dit kapsel enorm vergelijkbaar met de opgeschoren kapsels. Maar waar je bij de opgeschoren kapsels je haar vaak naar achteren of voren draagt, draag je je haar bij de Fade with Spike in een punt naar boven. Hierdoor dus ook de naam ‘Spike’. Het kost wat tijd ‘s ochtends, maar dit is een edgy haarstijl die veel mannen staat. Om de spikes te creëren kun je een beetje haarwax gebruiken voor extra textuur en definitie.

 

comb over fade

 

Comb over Fade

Dit kapsel is populair geworden in de jaren 20 en is vandaag de dag weer terug van weggeweest. Dit is een moderne en zachte haarkeuze die niet alleen meer in trek is bij de echte vintage-liefhebbers. Tegenwoordig wordt er vaak een moderne twist, zoals een fade, toegevoegd aan dit kapsel waardoor het een echte comeback heeft weten te maken. Het is een stijlvolle, edgy optie voor de hedendaagse gentleman.

Bij de Comd over Fade is je haar aan de zijkanten korter en een stuk langer op je hoofd zelf. De zijkanten worden vaak opgescheerd met een fade waardoor het zacht overloopt tot het een scheiding raakt. Bij deze scheiding begint het lange haar op je hoofd die je subtiel naar één kant of naar achteren draagt.

Mannen die hun kapsel kort willen zien, worden vaak blij van de Comb over Fade. Wanneer je gezicht rond of cirkelvormig is, zal deze korte coupe ervoor zorgen dat ‘ie minder rond lijkt. Dit korte kapsel is geschikt als je dik haar hebt, want de Comb over Fade laat je haar dunner lijken. Dus als je haar al dun is, is dit niet het beste kapsel voor jou. Kies dan bijvoorbeeld voor de Buzz Cut of de Caesar Cut.

 

caesar cut

 

Caesar Cut

Uiteraard is dit kapsel geïnspireerd door, jawel, Julius Caesar. Dit is een haarstijl die klassiek en modern op een unieke wijze met elkaar combineert. Dit korte kapsel valt namelijk op door de rechte lijn die het op je voorhoofd creëert.

Wanneer je deze haarstijl wilt hebben, moet je ervoor zorgen dat je je haar naar voren kamt. Zorg er wel voor dat het niet te lang is, anders valt het te ver op je voorhoofd. Aan de voorkant vormt zich een vrij rechte lijn op je voorhoofd, uiteraard hoeft ‘ie niet perfect strak te zijn. Op die manier houd je het nog een beetje speels. Je kunt hier nog wat cream gebruiken om de look te accentueren en je haar op zijn plaats te houden.

Dit zijn ze dan, onze favoriete korte haar kapsels voor mannen die het kort willen!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, daar zijn wij voor. Jij blij, wij blij! Je weet ons te vinden.

Have fun!

Je vrienden, The Alpha Men