Styleguide: Comb over fade

Styleguide: Comb over fade

Wat is een comb over fade?

Het comb over fade kapsel werd populair in de jaren 1920 en is vandaag de dag weer helemaal terug van weggeweest. De kam is niet langer alleen te zien bij de vintage-liefhebbers, maar heeft een comeback gemaakt als een moderne en zachte haarkeuze. Door een moderne twist toe te voegen, zoals een fade, wordt de vintage snit vernieuwd en ontstaat een stijlvolle en edgy optie voor elke moderne man.

 

Past de comb over fade bij jou?

De comb over fade is over het algemeen een flatteuze snit, waardoor - wanneer je een dergelijke gezichtsvorm hebt - je hoofd en je gezicht minder rond of cirkelvormig lijken. Let er wel op dat je voorzichtig te werk gaat met het stylen aan de bovenkant, vooral als je nog een paar haren in de gootsteen opmerkt wanneer je jouw haren wast. Een comb over fade kapsel laat haar dunner lijken. Dat betekent dat dun haar er nog dunner uitziet. Als je kalend bent, zou een buzz cut of caesar cut fade kapsel veel beter bij jou passen.

 

Voordelen van een comb over fade

  • Populaire klassieker met een moderne twist
  • Perfect kapsel voor een rond gezicht

 

Styling: de do’s & don’ts van de comb over fade

De comb over fade is een klassiek kapsel dat eenvoudigweg wordt geborsteld met de natuurlijke groei van het haar. Met behulp van een scheiding wordt het haar naar achteren en opzij geveegd, wat het volume en een gezonde haargroei benadrukt. De comb over fade wordt het beste bereikt door het gebruik van een kam en een föhn. Voor de finish kies je bijvoorbeeld voor een matte finish met een kleine hoeveelheid haarwax in tegenstelling tot een pomade welke een glans achterlaat. Dit wordt gewoonlijk een losse kam genoemd.

Wij hebben hieronder een reeks producten voor jou opgesteld waarmee jij jouw comb over fade helemaal in-perfect-shape krijgt!

Voor de comb over fade heb je een matte stylingproduct met een hoog volume en een goede hold nodig.

De beste stylingproducten voor een comb over fade

  1. Uppercut Deluxe - Clay
  2. Firsthand Supply - Clay Pomade
  3. Hanz de Fuko - Claymation

We raden jou aan om voor jouw comb over fade kammen te gebruiken waarmee jij de strakke lijn in kan zetten op de scheiding.

 

De beste accessoires voor een comb over fade

  1. Shear Revival - Volumizing Comb
  2. By Vilain - XL Comb