Styleguide: Buzz cut

Styleguide: Buzz cut

Wat is een buzz cut?

De buzz cut (of buzzcut, wiffle cut) is in principe een verzamelnaam voor kort ‘gebuzzde’ kapsels, oftewel gemillimeterd haar. De buzz cut is hét kapsel dat zomaar eens jouw beste vriend kan worden, vooral in de zomer! Met een buzz cut loop jij - zonder maar ook een blik in de spiegel te hebben geworpen - de deur uit. Jouw kapsel zit namelijk altijd goed. Daarom is de buzz cut van oudsher een echt mariniers kapsel. De buzz cut is gemakkelijk om bij te houden en gaat prima samen met vrijwel elke vorm gezicht. Op zoek naar een kapsel dat zelfvertrouwen uitstraalt en erg praktisch is? Dan hoef je niet verder te zoeken, jouw antwoord is namelijk: de buzzcut!

 

Waar moet je op letten?

Heb je nog niet eerder een gemillimeterd kapsel gehad? Dan zul je merken dat je het in het voorjaar en najaar extra koud zult hebben. Neem je afscheid van jouw langere kapsel voordat de zomer begint? Dan raden we je aan om je hoofd in te smeren met een beetje zonnebrand om de verbranding van de hoofdhuid - die voor het eerst zonlicht ziet - tegen te gaan. Heb je littekens of deukjes op je hoofd? Houd er dan wel rekening mee dat deze zichtbaar worden.

 

Voordelen van de buzz cut

 • Gemakkelijke manier om jouw uitstraling te veranderen
 • Je hebt weinig onderhoud aan de buzz cut
 • Grijze haren en/of haarverlies? De buzz cut verdoezelt dit
 • De buzz cut is goedkoop te onderhouden

 

Stylingtips: de do’s & don’ts van de buzz cut

Bij de buzz haircut is het belangrijk om de juiste lengte te vinden. Houd het kort en strak voor een uitdagende look, of iets langer voor een relaxte uitstraling. Borstel je haar van voor naar achteren voor extra controle en soepelheid. Wrijf bijvoorbeeld een beetje crème door je haar voor een verfijnde finishing touch! Ook is het bij de buzz cut belangrijk om het goed op lengte te houden, dit voorkomt dat jouw kapsel onverzorgd oogt. Laat je haar dus regelmatig trimmen bij de kapper, eens per 2 of 3 weken is voldoende. Uiteraard kun je jouw buzz cut kapsel ook zelf bijhouden. Zorg er in dit geval eerst voor dat je haar schoon en droog is. Natte haren blijven aan elkaar plakken, waardoor het niet alleen moeilijk wordt om een mooi resultaat te krijgen, maar je loopt ook kans dat de tondeuse verstopt raakt.

 

Maskerende styling

In principe heb je voor de buzz cut geen styling nodig. Buzz cut kapsels worden vaak toegepast als de haren wat beginnen uit te vallen of als de haren grijs worden. Dan is een maskerend product een aanrader.

 1. Morgan’s - Hair Darkening Pomade
 2. Beardburys - Color Hair Pomade

 

De beste stylingproducten voor textuur en hold

Wordt je buzz cut iets langer, dan is het prettig om een product bij de hand te hebben die het kapsel strak en netjes houdt. Je krijgt dan iets meer textuur en wellicht een beetje glans in je haren. Een textuur en hold styling maakt jouw kapsel dan helemaal af. Hiervoor adviseren we de volgende producten:

 1. BluMaan - Hybrid Cream Clay
 2. Layrite - Natural Matte Cream
 3. Shear Revival - Loyal Sea Clay Styling Balm

De beste producten voor haarverzorging voor een buzz cut

En last but not least: haarverzorging voor je buzz cut. Een goede olie of shampoo moet voldoende zijn om dat korte kapsel tevreden te houden.

 1. Shear Revival - Loom Shampoo
 2. Forte Series - Argan Oil
 3. Shear Revival - Progress All Purpose Oil