Waarom jij een Pre Shave moet gebruiken voor een goede scheerroutine

Waarom jij een Pre Shave moet gebruiken voor een goede scheerroutine

Vooropgesteld, je moet uiteraard niets, alleen willen we je toch graag uit eigen ervaringen overtuigen om je huidige scheerroutine eens tegen de meetlat te leggen. Wellicht gebruik je al jaren een preshave en omarmd je huid het zeer comfortabele effect ervan maar mocht dit nog niet het geval zijn is het zeker het overwegen waard om een goede preshave in te zetten voordat je het scheermes in de aanslag neemt.

Sterker, een goede pre shave is eigenlijk pure noodzaak om je comfortabel én zonder wondjes te kunnen scheren. Je brengt een pre shave overigens onder de scheerzeep aan. Als een ultiem smeermiddel. En als je dan toch aan de slag gaat gebruik je natuurlijk liefst een hoge kwaliteit pre shave van bijvoorbeeld Saponificio Varesino. Pure Italiaanse weldaad.

Waarom heb je een Pre Shave nodig?

Dat is in principe vrij simpel. Wanneer jij je namelijk scheert is dat een aanslag op de huid. Daarnaast verliest de huid ook veel vocht tijdens zo’n scheersessie. Daar komt bij dat je gezichtshuid veel gevoeliger is dan de rest van je skin. Tenzij uw kroonjuwelen aan een scherp kruisverhoor blootstaan. Daarover gesproken, wel handig om even te lezen hoe jij het beste je ballen kunt scheren. Daar is de huid nog gevoeliger en kan een pre shave ook zeker geen kwaad.

Het is zaak om je huid excellent voor te bereiden en door een goede pre shave in je scheerroutine op te nemen gaat je dat zeker lukken. Een goede pre shave zorgt ervoor dat de huid zachter wordt zodat het scheermesje soepel over de huid glijdt zonder agressief de haartjes en de huid te bestrijken.

Door je huid eerst goed te verwarmen met warm water, af te drogen en in te smeren met een goede pre shave gaan de poriën openen en verhoogt het de elasticiteit van de huid. Als de haarzakjes open staan wordt het scheren veel comfortabeler. Daarnaast zorgt een goede pre shave voor een perfecte hydratatie.

Tip: probeer de uitmuntende Franse Pre Shave van Martin de Candre. De Huile Végétale van Martin de Candre is een multifunctionele, verzorgende en voedende olie. De olie is een puur natuurlijk product gemaakt van kokosolie, kamilleolie en citroenolie.

Met een pre shave als basis en een goede scheerzeep als volgende laag kun je het scheren zeer effectief en comfortabel mogelijk maken zonder irritaties, rode gloed, scheerwondjes of een droge huid. Over het voorkomen van scheerwondjes kun je overigens alles lezen in ons artikel’ Hoe voorkom je de meest gemaakte scheerfouten'.

Hoe gebruik je een Pre Shave?

Het opnemen van een goede pre shave in je routine is een makkie. Laten we deze stapsgewijs met je doornemen.

 1. Allereerst is een warme douche de beste voorbereiding. Of in ieder geval je gezichtshuid goed voor te verwarmen. Da’s cruciaal. Het voorverwarmen kan eventueel ook met een vochtige warme handdoek. Zoals bij de barbier.
 2. Nadat de huid is voorverwarmd en voordat je gaat scheren breng je een paar druppels of een kleine hoeveelheid pre shave olie, balsem, gel of crème aan over het gereinigde gezicht en de hals. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk.
 3. Laat het product 1 tot 2 minuten intrekken
 4. Breng met een kwast een goede scheerzeep op het gezicht aan en je scheerbeurt kan beginnen!

Tip: Lees wel altijd even de product beschrijving. Bij sommige pre shaves moet de huid droog zijn en andere producten hebben juist weer een vochtige ondergrond nodig. Check onze 10 beste preshave van dit moment.

Wat zijn dé voordelen van een Pre Shave?

Geloof ons, dat zijn er nogal wat. Als je een goede pre shave toevoegt aan je scheerroutine gaat je huid hier zoveel profijt van hebben waardoor je standaard niets anders wilt. Laten we de voordelen van het gebruik van een goede pre shave voor je op een rijtje zetten:

 • Verzacht het baardhaar
 • Vermindert huidirritatie
 • Hydrateert de huid
 • Zorgt voor een zeer gladde scheerbeurt
 • Voorkomt ingegroeide haartjes
 • Voorkomt scheerbrand
 • Voorkomt acne

Kortom, een perfecte bescherming dus.

Tip: Gebruik naast een pre shave altijd een hoge kwaliteit scheerzeep. Kijk maar eens naar onze 10 beste scheerzeep die we voor je samengesteld hebben.

Bij welke type huid gebruik je welk type Pre Shave?

Uiteraard is er een ruime keus uit pre shaves met elk hun eigen smerende eigenschappen. Vooral de pre shave met drager oliën zijn erg populair. De natuurlijke olie wordt meestal verkregen uit zaden en noten waar ook natuurlijke oliën met vitaminen aan wordt toegevoegd. Een olie als pre shave is superfijn omdat het uitstekend hydrateert en zeer weldadig is voor de gevoelige huid. Maar er is ook een pre shave crème, gel en boter verkrijgbaar.

Gevoelige & droge huid
Beste optie is om dan een pre shave met natuurlijke ingrediënten op het planchet te hebben staan. Deze zijn zachter voor de huid en je hebt veel minder last van eventuele irritatie. Daarom raden wij pre shave met natuurlijk oliën aan. Met hierin Kokos, Jojoba, Druivenpit, Argan, Ricinus of Castorolie. Ook wel, drager oliën. Deze hydrateren uitmuntend en bieden de perfecte bescherming.

Dit soort drager oliën komen ook met essentiële oliën als toevoeging zoals vitamines of essences (geur componenten). De kans bestaat dat als je een gevoelige huid hebt dit eventueel irritatie kan veroorzaken. Toevoegingen met sandelhout, lavendel of wierook kunnen dan uitkomst bieden. Test altijd even aan de binnenkant van je pols!

Onze tip: Probeer eens deze verfijnde en betaalbare Pre Shave van Osma.

Vette huid
Bij een vette huid kan een pre shave olie net too much zijn. Dan wordt het te geolied en vettig dat dit een oncomfortabel gevoel oplevert. Additionele olie kan de huid alleen maar nog vetter maken. Dan zijn er andere opties zoals een goede pre shave gel of preshave crème. Hiermee wordt de huid uitstekend gehydrateerd en verzorgt zonder dat je de vette huid versterkt. Probeer maar eens uit!

Normale huid
Mocht je gezegend zijn met een normale huid kun je eigenlijk elke goede pre-shave gebruiken die we op de planken hebben staan. Alle pres shaves zullen de normale huid perfect hydrateren en de beste bescherming bieden. Het is puur proberen welk product het meest comfortabel werkt. De een zweert bij een pure pre shave olie en de ander heeft steevast een goede pre shave crème in de badkamer staan. Het gaat erom de pre shave een vast onderdeel is voor een super comfortabele scheerbeurt.

Laatste tip: Gebruik na het scheren een goede aftershave balsem. Aftershave balsem kalmeert, verzorgt, herstelt en werkt ontstekingsremmend. Probeer 1 van onze 10 beste aftershave balsem die we voor je klaar hebben staan.

Uiteraard hopen we je hiermee op weg te helpen naar een zeer comfortabele scheerbeurt. Mocht je toch nog vragen hebben vernemen we deze graag van je. Je weet ons te vinden.

Happy shaving & groet!

Je vrienden, The Alpha Men.