Manscaping: Hoe scheer je je ballen? En hoe verzorg je jouw balzak?

Manscaping: Hoe scheer je je ballen? En hoe verzorg je jouw balzak?

OK Skipper. Let’s not beat around the bush. It happens. Het scheren der kroonjuwelen. Mannen (en vrouwen) vinden een glad circuit daar beneden over het algemeen erg aangenaam. Hygiëne doet ook een flinke duit in het zakje. Een egaal scrotum geeft een hoffelijk gevoel. Niet alleen thuis maar bijvoorbeeld ook in de spa of sauna.

Het ziet er gewoon appeltjesfris uit. In veel landen trouwens een eeuwenoud ritueel. Dat shaven der noten en de schaamstreek. Er zijn diverse manieren om jouw edele testikels glad gepolijst te krijgen en te houden. Een waxsalon is een optie. Dan beleef je een sensationeel pijnlijk afscheid van de vacht in jouw meest gevoelige regio.

Bang for your buck omdat het langer biljartbal glad blijft maar: ben jij zo’n pijntijger? Laseren kan ook en is minder pijnlijk maar let wel, door een veranderende hormoonhuishouding kan de haargroei toch ineens weer de kop opsteken.

Dan toch liever doe het zelven. Mocht het schaamhaar welig tieren graag eerst een schaar of een 100% opgeladen (!) trimmer ter hand te nemen. Dit om de ergste bosschages voorzichtig te bushwacken voordat de razor eraan te pas komt. Er is een zeer comfortabele manier om de boel beneden rigoureus weg te snoeien en zacht egaal te onderhouden.

Een schone safety razor met een vers mes, de juiste scheerzeep of scheergel, innerlijke rust en een beetje techniek. Sommigen onder ons zijn ware kunstenaars als het gaat om het ontharen van den balsack maar er zijn ook talloze heren die het een hachelijke onderneming vinden om de behaarde vleestomaten veilig te kortwieken. The Alpha ballotagecommissie geeft je een aantal uitstekende tips hoe jij jouw zaakje veilig afrondt.

En garde:

De juiste voorbereiding voor het ballen scheren

Concentratie! Je wilt natuurlijk voorkomen dat je het broze gebied met een verkeerde uithaal enige schade toebrengt. Je opereert dus op het scherp van de snede maar met een relaxte aanpak is het een fluit van een cent. Zorg allereerst dat je rustig de tijd neemt. Speeding is Bleeding.

De badkamer is dé perfecte crème scene. Volmaakt ZEN stap je onder de (hete) douche en verwarm je het gebied waar jij je op gaat concentreren. Door het warme water in de douche kan het voor sommigen al comfortabel genoeg zijn om het mes over de huid te halen. Er zijn samoerai die alleen met een scherp mes de zak glad krijgen. Maar wij raden toch echt een excellente gel of zeep aan.

Zo veilig mogelijk met het scheermes te werk gaan

Wanneer het gebied goed is voorverwarmd en de poriën inmiddels openstaan kan de douchekop opzij en smeer je het zaakje in met een rustgevende scheergel of zeep. Dat kan perfect met een scheerkwast en opgeklopte zeep in een kom.

Trek de boel strak en beweeg het scherpe mes met de haargroei mee. Wanneer nodig smeer je nog iets extra scheerzeep over de huid. Wist je trouwens dat bacteriën van kleverige en warme plekken houden? Alleen al daarom is het verstandig om regelmatig de zak te scheren.

Schaamharen houden ook bepaalde geurtjes vast dus is het gladstrijken van jouw saco de bolas een absolute aanrader. Voordeel van het scheren onder de douche is trouwens ook dat het schaamhaar direct in het putje wegstroomt.

Voorkom ingegroeide haartjes en bultjes

De beste manier om ingegroeide haartjes of puistjes te voorkomen is, naast het goed verwarmen van de huid zodat de poriën openstaan, een excellent scherp mes en hoogwaardige scheergel of zeep te gebruiken. Daarnaast kun je het allerbeste met de haargroei mee scheren. Dat is in dit beschermde natuurgebied even uitproberen maar als je vaker oefent krijg je daar echt handigheid in. Dan gaat het vanzelf.

ANTHONY  Ingegroeide Haar Treatment

 

Anthony - Ingrown Hair Treatment

Niets is zo vervelend als rode plekjes na het scheren, ontstoken haarzakjes en ingegroeide haartjes. Met de Ingrown Hair Treatment van Anthony voorkom je deze irritaties. De Ingrown Hair Treatment reinigt en exfolieert de huid en haren en voorkomt op deze manier ontstekingen door ingegroeide haartjes.
 

De beste producten om jouw ballen veilig te scheren

BEVIRO  Scheergel - Transparant

 

Beviro - Transparant Scheergel

Deze gel van Beviro geeft de haren en onderliggende huid een goede hydratatie waardoor deze verzacht worden en de haren in de schaamstreek gemakkelijker zijn te scheren. Ook heeft de gel een kalmerende en genezende werking die scheerirritaties voorkomt, zodat je geen aftershave meer nodig hebt.

 

Anthony - Scheergel

 

Anthony - Scheergel

De Shave Gel van Anthony, een hydraterende scheergel die gemakkelijk verdeeld over de huid en zorgt voor het gladste scheerresultaat. Vooral geschikt voor de gevoelige huid. Waar de Shave Cream meer een rijke en vettere scheerervaring geeft, is de Shave Gel gericht op het hydrateren van de huid. De Shave Gel verzacht de baardharen en heeft een verkoelend effect op de huid, het scheren zal hierdoor niet alleen makkelijker gaan maar de huid zal ook comfortabeler aanvoelen. Een gedeelte van de opbrengst van deze Anthony gaat trouwens naar onderzoek voor prostaatkanker. 

De beste nazorg met de juiste aftercare

Wanneer je na het scheren van de balzak toch een verzachtende huid wilt creëren kun je deze het beste insmeren met een daarvoor bestemde crème. Hiervoor hebben wij de perfect kalmerende Anthony poederbalsem voor jou in de schappen staan. 

Anthony - No Sweat Body Defense

 

Anthony - No Sweat Body Defense

De No Sweat Body Defense van Anthony is speciaal gemaakt voor een probleem van veel mannen, zweterige ballen of balzak. Dus uitermate geschikt om in de schaamstreek te gebruiken! Het zorgt voor een fris gevoel, dito geur én droge schaamstreek. De No Sweat Body Defense is een crème-achtig poeder die je gemakkelijk aanbrengt en verdeeld.

Ideaal voor tijdens het sporten én na een scheersessie van jouw cojones!

Toch maar liever de ballen elektrisch trimmen?

 

Philips - OneBlade Face + Body

Philips - OneBlade Face + Body

Deze Philips OneBlade Face + Body kan haar van elke lengte trimmen, contouren, scheren en stylen. Deze set bevat een mesje voor je gezicht met 3 verschillende stoppelkammen en een mesje voor je lichaam met een opzetstuk dat je huid beschermt.

Oefening baart kunst. Het kan natuurlijk altijd dat je toch per ongeluk een klein sneetje of beschadiging veroorzaakt. Maar hoe vaker je de ballen scheert hoe gemakkelijker het op een gegeven moment gaat. Dan wordt het een 2natuur. 

Take (good) care!

Je vrienden, The Alpha Men.