Pre Shave: het middel tegen scheerirritatie

Pre Shave: het middel tegen scheerirritatie

Naast dat je met scheren je haartjes wilt afsnijden, ligt de focus vooral op het comfortabele gevoel dat je wilt overhouden. Een glad resultaat en vooral geen last naderhand. Dat is vaak een uitdaging, of het kan altijd nog net wat beter. Inmiddels weten we dat voorbereiding essentieel is om een goed resultaat te bereiken. Je wilt de haartjes zacht maken, de huid niet uitdrogen en dat hangt vaak af van een goede voorbereiding.

Die voorbereiding zit tegenwoordig in één product, de pre shave. Het is één van de minder bekende scheerproducten. Preshave geldt als de ultieme preventie voor irritatie. Deze gel of olie zorgt simpelweg voor de optimale condities voor een goede scheerbeurt. Zeker wanneer je zware baardgroei of een droge huid hebt is dit een hele goede oplossing.

Wat doet een Pre shave?

Pre shaves werken als een extra beschermende laag voor en tijdens het scheren. Je huid wordt hierdoor goed beschermd tijdens het scheren. Daarnaast is het zo dat veel scheerproducten in combinatie met het scheren zelf de huid uitdrogen, en dat willen we natuurlijk niet. Door gebruik te maken van pre shaves hydrateer je de huid voor het scheren en bescherm je jouw huid tegen eventueel uitdrogen door het gebruik van een scheerschuim. Ook maakt de pre shave je haartjes extra zacht waardoor je deze makkelijker afscheert. Het gebruik van een pre shave is dan ook ontzettend makkelijk en snel.

scheerirritatie

Hoe gebruik je een pre shave?

Je brengt pre shaves aan met door het op je hand uit smeren en voor het scheren op de stoppels van je baard te doen. Het maakt hierbij niet uit of het olie of crème is, een pre shave is er in verschillende vormen. Masseer het gelijkmatig en rustig over je baard. Je zou denken dat je dit vervolgens moet afspoelen, maar dat is juist niet de bedoeling. De scheerzeep of scheercrème die je gebruikt, breng je vervolgens gewoon aan over de pre shave heen. Een scheermes kan de huid beschadigen of zorgen voor irritatie. Door de huid vooraf goed te verzorgen en te beschermen en een goede scheergel te gebruiken voorkom je dit.

pre shave

Welke verschillende pre shaves zijn er?

Een pre shave heb je in verschillende vormen waarbij de substantie het grootste verschil is. Vaak is er de keuze uit een olie, crème of gel. Uiteindelijk doen ze allemaal ongeveer hetzelfde. Een olie of crème zal een net wat gladdere beschermlaag creëren dan een gel, maar zal een gel bijvoorbeeld meer verkoelende of verzachtende eigenschappen kunnen hebben.

Kijk vooral naar wat je uit pre shaves wil halen en selecteer op basis van die wensen de beste voor jou. Hieronder onze 10 beste pre shaves.