Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen?

Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen?

Dat zijn van die zaken waar je in de badkamer misschien niet zo snel aan denkt. Hoe vaak je een scheermesje moet vervangen… Als je een scheermes in handen hebt dan moet ie’ het gewoon doen. Maar hoe lang gaat zo’n scheermesje nu eigenlijk mee? Dat geldt zowel voor het verwisselbare cartridge Gillette mesje als voor je flinterdunne double edge blade.

Wanneer je een scheermesje moet vervangen hangt van een aantal factoren af. Maar welke? Dat leggen we je hieronder haarfijn uit. Dan weet je precies wanneer jij je scheermesje moet verwisselen voor een vers exemplaar.

Hoe weet je of je scheermesje bot is?

Hoe vaak je scheermesje vervangen? Allereerst merk je het aan het feit dat je jouw huid niet meer lekker glad geschoren krijgt. Het mesje scheert gewoon niet fijn meer, waardoor je grote kans loopt je huid te beschadigen omdat het scheermes je (stoppel) haartjes uit je huid trekt, in plaats van snijdt.

Dus als je scheermesje niet comfortabel over je huid glijdt en er ontstaat irritatie wordt het hoog tijd om ‘m te vervangen. Als je tenminste geen uitslag, scheerwondjes of eventueel acne wilt oplopen. Hoe vaak ‘t scheermesje vervangen voel je eigenlijk zelf al. Dus niet gaan lopen martelen, maar meteen vervangen die handel!

Hoe lang gaat een Gillette scheermesje mee?

Een cartridge scheermesje van Gillette heeft een hulpmiddel door het rubberen stripje waarmee je makkelijk kunt zien wanneer jij het mesje moet vervangen. Verkleurt deze, dan wordt het tijd om een nieuwe cartridge in de houder te klikken. Ook zie je vaak dat het stripje slijtage vertoont. In dat geval ben je eigenlijk al te laat.

Gemiddeld is een Fusion of Mach3 scheermesje van Gillette goed voor 6 tot 7 scheerbeurten. Met harde baardhaardjes kan het ook zijn dat zo’n cartridge razor maximaal 5 keer comfortabel gebruikt kan worden. Spoel je scheermes na gebruik altijd goed af, dep ‘m droog en hang het instrument liefst op een droge plek.

Tip: als jij je maar 1 tot 2 keer per week scheert moet je het scheermesje niet langer dan 20 dagen in de houder laten zitten. Dat geldt voor zowel de Gillette cartridge als voor de double edge blade. Dit heeft te maken met de eventuele bacteriën die er op de mesjes groeien. Deze organismen kunnen weer tot irritaties of ontstekingen leiden. Ook al zijn de mesjes nog scherp genoeg, na die tijd liever niet meer gebruiken en wegmikken.

Hoe lang gaat een double edge scheermesje mee?

In een safety razor maak je gebruik van een double edge blade. Ook wel losse scheermesjes genoemd. Doorgaans kun je zo’n 7 tot 8 keer met zo’n double edge scheermesje je gezicht goed gladscheren. Al hangt het ook weer af hoe je met je scheerapparaat omgaat en wat voor type baardhaar je hebt.

Ook hebben de verschillende typen scheerschuim invloed op de levensduur van je double edge blade of cartridge scheermesje. Er is veel keuze in verschillende type double edge blades. Kies je voor een goedkope variant zal deze over het algemeen eerder bot worden en maximaal 5 tot 6 keer een vloeiend resultaat bereiken. Met de beste kwaliteit double edge blades in je safety razor kun je overigens tot wel 10 keer je gezicht soepel gladstrijken.

Let op: heeft scheerschuim, scheercrème, of scheer gel invloed op het scheermesje? Yep. Resten van scheercrème of scheerschuimresten kunnen impact hebben op de kwaliteit en de houdbaarheid van je scheermesje. Zorg dus dat je jouw scheermesje altijd met warm water afspoelt en droogdept voordat je deze veilig op een droge plek teruglegt. Of hangt in een scheermeshouder.

Succes!

Je vrienden, The Alpha Men.