Duurzaam scheren doe je zo

Duurzaam scheren doe je zo

Duurzaamheid: eigenschap van een product of systeem om lang goed te blijven. De betekenis van duurzaamheid is makkelijk te betrekken op je scheersysteem. Wat je gebruikt (of aanschaft) keert uiteindelijk weer terug naar het milieu. Denk er eens aan hoe een cartridge razor met plastic of wegwerp scheermesjes het milieu kan beïnvloeden. Juist, niet op een positieve manier. Gelukkig zijn er manieren om je duurzaam te kunnen scheren, en daar hangen nog eens veel voordelen (veel goedkoper!) aan ook. Tijd om het duurzaam scheren onder de man te krijgen.


Waarom zou je duurzaam scheren?

Er zijn genoeg redenen om je duurzaam te gaan scheren. Om het overzichtelijk te maken, gaan we eens wat punten opnoemen.


  • Veel beter voor het milieu
  • Je bent veel goedkoper uit
  • Je scheerresultaat is gladder en beter
  • Je hoeft je minder vaak te scheren

Duurzaam scheren met een safety razor

Laten we eens een cartridge razor en een wegwerp scheermesje ontleden. Een wegwerp scheermes bestaat uit plastic en gooi je, als die bot is, volledig weg. Een cartridge scheermes is nog iets beter, maar bestaat ook volledig uit plastic. De verwisselbare scheerkoppen bestaan uit plastic en metaal, waardoor ze slecht te recyclen zijn. Gelukkig bestaan er scheermessen die duurzaam zijn.


De safety razor is een enorm duurzaam scheermes. Het is namelijk een scheermes zonder plastic en de scheermesjes (double edge blades) zijn te verwisselen. Voor deze scheermesjes betaal je maar een paar cent per stuk, dus reken maar uit die winst!


Andere voordelen van duurzaam scheren

Er zitten nog een stuk meer voordelen aan duurzaam scheren dan we al genoemd hebben. We hebben kort uitgelicht dat je scheerresultaat gladder, beter en comfortabeler wordt. Hoe dan? Nou, doordat de safety razor een stuk dichter op je huid de haartjes scheert, zal je meer genieten van je scheerbeurt. Je hebt namelijk minder kans op ingegroeide haren, minder kans op een ‘schaduw’ over je gezicht en daarnaast is een safety razor ook nog eens mild voor je huid. Scheerirritaties worden daardoor voorkomen. Omdat de safety razor je haren strakker en korter afsnijdt, hoef je je ook nog eens minder vaak te scheren. Win-win.


Hoe kun je nog duurzamer scheren?

Maar kun je je alleen duurzamer scheren als je een safety razor gebruikt? Nee. Je kunt uiteraard altijd op andere manieren duurzamer gaan scheren. Ga bijvoorbeeld beginnen met nat scheren (als je dat nog niet doet). Klop met een scheerkwast een scheerzeep op in je scheerkomscheerschuim in een plastic fles los te laten en je te focussen op de eeuwenoude wijze van het nat scheren.


Ook kun je eens kritisch gaan kijken naar de aftershave die je gebruikt. Een aftershave zit vaak in een plastic verpakking. Sommige aftershaves zitten in een glazen fles, daar worden we al vrolijker van. Ook kun je kiezen voor het gebruik van aluin als aftershave. Aluin is een volledig natuurlijk mineraal dat ontzettend geschikt is als aftershave!


Geen nadelen!

Al met al zien wij eigenlijk geen nadelen aan het duurzaam scheren. Het is goedkoper, comfortabeler, grondiger en beter voor het milieu. Laat je niet afschrikken door de prijs van een safety razor. Deze vriend gaat vaak heel je leven als je hem goed verzorgd. Doe een simpel rekensommetje en je ziet dat het alsnog (veel!) goedkoper is dan scheren met een cartridge razor.


Mocht je vragen hebben over duurzaam scheren of over het juiste product, neem dan gerust contact met ons op. Wij worden blij als we jou blij kunnen maken, don’t be a stranger!Succes,


Je vrienden, The Alpha Men