De lekkerste scheerzepen voor in de winter

De lekkerste scheerzepen voor in de winter

Mooi rijk schuim, een gladde laag en een comfortabel gevoel na het scheren zijn natuurlijk allemaal erg belangrijk, maar dat is allemaal niks waard als de geur niet jouw ding is. Een scheerzeep moet lekker ruiken of anders helemaal niet ruiken. Net als bij parfum zie je ook bij scheerzepen dat het verschilt per seizoen welke geuren gekocht worden. Dat zien wij ook bij ons in de shop terug.

In de winter zie je meer warme, zwaardere en sterkere geuren terugkomen. Veel hout, tabak, kruiden en zoetige geuren. Wij hebben zelf zo onze favorieten waar we ons mee scheren in de winter. Deze willen we graag met je delen. Daarom hieronder onze favoriete scheerzepen voor in de winter op basis van geur.

 

scheerzeep razorock

 

Razorock Tuscan Oud

Een bijzonder rijke geur die is geïnspireerd door Tobacco Oud van Tom Ford. De geuren van tabak in deze zeep zijn eerder bloemig dan bitter. Een warm en ietwat zoetige geur die ons gelijk verslaafd maakte aan deze heerlijke scheerzeep van Razorock. Naast de lekkere geur is de zeep ook nog eens verrijkt met Shea Butter, Argan olie, Aloe Vera en Lanoline voor een extra lekkere huid na het scheren.

beste scheerzeep

 

Geo F Trumper Spanish Leather

Een erg diepe geur van Geo F Trumper die zeer bedwelmend is. De combinatie van Muskus met patchoeli, vanille en sandalwood maken dit een erg mannelijke geur. De naam Spanish Leather is geïnspireerd op het goedje wat ze vroeger gebruikten om leer mee te behandelen. De scheercrème ruikt dus niet naar leder. Wij vinden hem in ieder geval fantastisch. Deze scheercrème bevat veel glycerine wat extra geschikt is voor de gevoelige huid. Dit maakt het ook een erg fijn product om in de winter te gebruiken.

 

scheren gevoelige huid

 

Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood

Voor wie vooral warmte zoekt en niet de sterke of zoetige geuren zal erg blij worden van deze scheercrème. De scheercrème heeft enkel de pure warme geur van Cedarwood en Sandalwood en is daarmee heel rustig voor de neus, maar wel lekker warm. Een scheerbeurt met een scheercrème van Castle Forbes is gegarandeerd feest. In elk seizoen. De kwaliteit behoord tot de besten.

abbate y la mantia scheerzeep

 

Abbate Y La Mantia Garibaldi

Deze zeep van Abbate Y La Mantia is vrij nieuw, ze hebben zichzelf echt overtroffen met deze prachtige zeep. Een heel eigen geur, geen andere zeep lijkt er echt op. De geur begint kruidig en ruikt naar gedroogde tabak uit Kentucky, gecombineerd met iets houtachtigs en zoutigs van de zee. De geur is helemaal niet te zwaar dankzij de heerlijke fruitige tonen die erin zitten. Een heerlijk hypnotiserende geur. Verder heeft de zeep dankzij Pequi-olie hele goede vochtinbrengende eigenschappen wat het scheren met deze zeep een feestje maakt voor je gezicht.

 

scheerzeep gevoelige huid

 

Officina Artigiana Milano Traditional Shaving Soap

Inmiddels één van onze grootste favorieten van dit moment. Deze zeep van Officina Artigiana Milano kwam echt uit het niets. Niemand had nog van dit merk gehoord. Los van de fantastische geur doet deze zeep alles wat een scheerzeep goed maakt. Het bestaat voor 40% uit verschillende essentiele oliën die je gezicht enorm verzorgen. De gladheid is subliem en het schuim is rijk. En dan de geur! Warme topnoten van berk, zwarte peper en frisse orchidee, middelnoten whisky, honing, tabak en saffraan met een lederachtige hint, en zijn basisnoten van hout, amber, guaiac en gerst. Meer hoeven we niet te zeggen.

 

saponificio varesino

 

Saponificio Varesino Desert Vetiver

Ooit al eens een scheerzeep van Saponificio Varesino uitgeprobeerd? Qua scheereigenschappen zijn er niet veel betere zepen op de markt wat ons betreft. Daar hoeven we dan ook niet veel over te zeggen. De gemiddelde scheerliefhebber kent de zepen. Desert Vetiver vinden wij goed bij de winter passen omdat het één en al warmte en specerijen uitstraalt. De mix met topnoten van elemi, wierook, sinaasappel en artemisia lichten op in de bloemige en kruidige middennoten van zwarte peper, jeneverbessen, oregano en lavadin, rustend op de houtige basisnoten van vetiver, verse kruidnagel en de aantrekkelijke geur van amber wat zorgt voor de heerlijke mannelijke geur.

 

 

proraso scheerzeep

Proraso Red Sandalwood

Deze kan natuurlijk niet missen. De zepen van Proraso blijven bij beginners en gevorderden altijd een plekje houden. Altijd prima producten. Deze variant bevat Shea Butter wat scheren in de winter extra verzachtend maakt. De heerlijke warme en aromatische sandalwood geur blijft een ware klassieker van Proraso. Hier kun je nooit fout mee gaan.

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: 5 tips voordat je gaat scheren in de winter

Blog: Perfect scheren: het gebruik van een safety razor

Top 10 Aftershave balsems

Top 10 safety razors