5 tips voordat je gaat scheren in de winter

5 tips voordat je gaat scheren in de winter

Een lekkere scheerbeurt is tijdens de winter iets minder vanzelfsprekend dan tijdens de andere seizoenen. De temperaturen dalen drastisch en dat ga je meteen merken aan je huid. Zelfs zonder te scheren voelt je huid erg strak aan wanneer je ook maar even buiten bent geweest. Ga je dan ook gewoon verder met je reguliere scheerroutine dan zul je erg veel last krijgen van een droge en trekkerige huid.

De huid is een gevoelig orgaan, vooral voor extreme temperatuurverschillen. De warme douche en verwarming in huis maken de schok nog groter voor je huid wanneer je buiten komt. Ook tijdens het scheren bezorg je je huid stress. Gelukkig bieden een aantal simpele veranderingen de oplossing.

Om de winter door te komen zonder irritatie of een droge huid hebben we een aantal tips die heel veel verandering zullen brengen. Het draait allemaal om het beschermen, voeden en een zachte aanpak van de huid.

 

Scheren irritatie

De pre shave is je beste vriend

Het gebruik van een pre shave heeft meerdere voordelen, vooral in de winter. Het is vaak een mix van natuurlijke oliën en crèmes die een extra beschermlaag over je huid leggen en deze ook nog eens flink hydrateert.

De pre shave wordt gebruikt voor het aanbrengen van scheerschuim. De haren worden hierdoor extra zacht gemaakt, en er ontstaat een extra beschermlaag die voorkomt dat de huid last krijgt van het scheermes. De gladde beschermlaag voeden en hydrateren de huid waardoor je na het scheren geen droge huid hebt. De kans op razor burn en een huid die voelt als schuurpapier neemt hierdoor behoorlijk af.

Je laat de pre shave gewoon zitten wanneer je het schuim aanbrengt op je gezicht. Het mes is nog nooit zo soepel over je gezicht gegleden.

Bekijk Top 10 Pre Shave

 

 

aftershave balsem kopen

Ruil aftershave in voor een balsem

Na het scheren zal je huid wel extra bescherming en voeding nodig hebben om het koude weer aan te kunnen. Daarom kun je het beste de aftershave links laten liggen. Al helemaal als deze alcohol bevat. Daar krijg je een zeer droge huid van.

Gebruik een aftershave balsem. Deze heeft vaak verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen en zal je huid voeden en beschermen. Een hydraterende gezichtscrème voor mannen kan natuurlijk ook!

Gebruik je je aftershave normaal alleen om je poriën goed te dichten? Een goed plens koud water in je gezicht na het scheren is vaak al voldoende. Anders kun je ook altijd aluin gebruiken voordat je de balsem aanbrengt.

Bekijk Top 10 aftershave balsem

 

 

scheercrème winter

Gebruik een hydraterende en verzachtende scheercrème

Het gebruik van de juiste scheercrème kan ook enorm veel doen met het resultaat. Veel scheercrèmes bevatten extra ingrediënten die grote voordelen hebben voor de huid. Daarom hebben we voor de winter een speciale top 10 gemaakt met scheercrèmes die de huid extra hydrateren en beschermen.

Bekijk Top 10 aftershave balsem

 

Scrub eens per week

Het lijkt misschien tegenstrijdig maar een scrub kan echt het verschil maken. Hoe dat komt? Je huid is droger dan ooit in de winter. Al die lagen kleding op je huid, dode huidcelen en bacteriën zorgen ervoor dat je huid minder voedingsstoffen op kan nemen. Met een scrub verwijder je al het vuil en de dode huidcellen waardoor er een goede en levende huidlaag tevoorschijn komt. Deze kan nu optimaal alle voedingsstoffen tot zich nemen, bijvoorbeeld van een crème die je opsmeert na het scheren. Eenmaal per week is overigens voldoende.

Bekijk onze scrubs

 

Scheer eventueel in de avond

Scheren bezorgt de huid altijd een bepaalde mate van stress. Zeker in de ochtend wanneer je net een warme douche hebt gehad, daarna scheert en vervolgens naar buiten in de koude lucht komt, kan dat grote gevolgen hebben.

Scheer daarom in de avond voor het slapen gaan! Je huid herstelt zich namelijk altijd s ’nachts. De avond is daarom een ideaal moment in de winter.

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: Scheren met de Shavete: dit is alles wat je nodig hebt

Blog: Welke scheermes is het beste voor jou?

Top 10 Scheerzeep voor de gevoelige huid