Waarom SA.AL&CO één van de beste merken is voor huidverzorging

Waarom SA.AL&CO één van de beste merken is voor huidverzorging

Er zijn merken die alles goed proberen te doen. Die een visie hebben en die met passie naleven. Je merkt het wanneer je het product in je handen hebt, het gebruikt en ervaart, wanneer je de ingrediëntenlijst ziet. Je kunt het ambacht bijna ruiken. Wij zijn altijd op zoek naar zulke merken en we hebben er een aantal in ons assortiment. SA.AL&CO is daar één van. Wij willen dat onze klanten kennis maken met de beste producten op de markt en daarom willen we dit merk onder jullie aandacht brengen. Het is namelijk echt wat anders dan de producten die je gewend bent.

Misschien heb je het weleens voorbij zien komen of zelfs gekocht. Veel mensen herkennen het eerst aan de apart gespelde naam. Maar de meesten herkennen het toch wel aan de mooi vormgegeven verpakkingen van geborsteld aluminium. Wat maakt dit merk dan zo bijzonder? En waar komt het vandaan. Daar willen we graag meer over vertellen.

beste huidverzorging producten

Het verhaal achter SA.AL&CO

Het begon allemaal met Istvan Laszloffy die zijn carrière begon in de financiën maar hier alles behalve gelukkig van werd. Hij had stiekem de wens om zelf iets op te bouwen. Toen hij in Boedapest ging werken bij een familiebedrijf dat schoenen en handschoenen maakt raakte hij geïnspireerd door wat het betekent echt mooie producten te maken. Samen met de opkomende markt voor echte ambacht en zijn interesse in huidverzorging voor mannen kwam hij op het idee voor een huidverzorgingsmerk. Hij bundelde zijn krachten met zijn beste vriend Michael Sarnitz en gingen zich vestigen in Vienna, Oostenrijk. Hier ontstond SA.AL&CO, wat bestaat uit de voorletters van de achternamen van beide vrienden. CO staat in dit geval voor vrienden, familie en werknemers die allemaal hebben bijgedragen.

Het idee achter SA.AL&CO is een geraffineerd alternatief te bieden voor de standaard huidproducten die op de markt zijn. Enkel focus voor kwaliteit en betrouwbaarheid van het product voor elke man, gecombineerd met een moderne en mannelijke uitstraling.

De onbetwistbare kwaliteit van de ingrediënten

Wat de producten zo onderscheiden zijn toch wel de ingrediënten. Alle producten zijn gemaakt op basis van het Alpine bronwater uit Tirol. Ook zijn alle producten gecertificeerd als natuurlijk en zelfs vegan. De verpakking is van 99% gerecycled materiaal.

Dan hebben we het nog niet over de concentratie gehad. Waar andere merken slechts een kleine concentratie aan werkzame stoffen in hun producten stoppen, doet SA.AL&CO dit echt anders. De producten zijn zeer potent maar nooit agressief. Dankzij gebruik van een consistente mix van essentiële olien hebben alle producten dezelfde subtiele en frisse geur.

De standaard ligt behoorlijk hoog bij SA.AL&CO. Dat blijkt ook wel uit de kleine batches die zij maken. De producten worden nooit in grote aantallen gemaakt, maar steeds in kleine batches om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

veganistische huidverzorgingsproducten

De industriële en moderne uitstraling

De verpakking en uitstraling van de producten moet natuurlijk passen bij de moderne man, maar ook bij de zeer premium kwaliteit van de producten zelf. Het ontwerp van de producten is elegant, stoer en chique.

De verpakking is van ruig en geborsteld aluminium. Ontzettend stevig, mannelijk en een parel in iedere badkamer. Het gerecyclede aluminium weet de producten goed te beschermen en ingrediënten langer hun kwaliteit te laten behouden.

Op elke verpakking staat bijvoorbeeld ook het batchnummer zodat je als klant altijd weet dat je een recent product in handen hebt. In ons magazijn vallen deze producten enorm op tussen alle plastic potjes. Wij vinden het ontzettend stoer!

Onze favoriete producten van SA.AL&CO

Eén van de leukste dingen aan ons werk is natuurlijk het proberen van verschillende producten. Voor ons waren de producten van SA.AL&CO toch wel iets bijzonders. Het is goed blijven hangen. Opvallen is tegenwoordig moeilijk met zoveel keuze.

Maar als je zoveel toewijding en zorg in je werk stopt dan ga je dat terugzien in het resultaat. Van het hele assortiment zijn er een paar producten die ons het meest bevallen.

koop dagcreme mannen

SA.AL&CO Intense Moisturizer

Weleens last van een droge of doffe huid? Dit is dan het product wat je moet gebruiken. Vanzelfsprekend zul je geen droge huid meer hebben maar het maakt je huid ook daadwerkelijk soepel en strak.

Er zit namelijk een grote concentratie aan hyaluronzuur in het product, een bouwsteen om ons lichaam flexibel en vochtrijk te houden. Het bindt zich aan het water in onze huid en houdt deze vast. Het komt ook in ons eigen lichaam voor en heeft een groot herstellend vermogen.

Een product dat we nog steeds gebruiken en veel meer doet dan de gemiddelde hydraterende crème.

natuurlijke dagcreme

koop handzeep voor mannen

SA.AL&CO Hand Wash

Een dappere actie om een handzeep te ontwikkelen. Iets wat je niet snel bij mannen zou zoeken. Daarom vinden we deze Hand Wash juist extra geschikt. De sterke aluminium fles staat namelijk stoer op je aanrecht of badkamermeubel, klaar om gebruikt te worden. We vinden de mix tussen het reinigende en verzachtende fantastisch.

Je kunt namelijk vijf keer per dag je handen wassen, maar zult niet snel droge handen krijgen doordat het voedende ingrediënten bevat. Op dit moment geven we zelfs 50% korting op deze Hand Wash.

hydraterende aftershave balsem

SA.AL&CO Calming Aftershave Balsem

Ook een moisturizer maar toch anders. Wat ons betreft vult dit product het gat tussen de aftershave balsems en hydraterende crèmes op. Het is namelijk best gek, een aftershave balsem verzacht de huid na het scheren maar hydrateert de huid niet actief de rest van de dag. En veel hydraterende crèmes verzachten en kalmeren juist niet genoeg.

De Light moisturizer & Aftershave balsem heeft de perfecte combinatie voor mannen die een lichte hydraterende crème zoeken en iets voor na het scheren. Ingrediënten als Shea butter, Zinc PCA, Cocoa Butter en Aloe Vera kalmeren de huid na een intensieve scheerbeurt en hydrateren de huid genoeg gedurende de rest van de dag. Een echte winnaar voor ons!

Geen moeilijk gedoe met SA.AL&CO

Bij SA.AL&CO spreekt het product voor zichzelf. Zij doen niet aan allerlei commerciële acties en hebben geen geheime formule. Ze zijn transparant en maken hun producten gewoon heel goed. Een echt no nonsense merk. Dat kunnen wij erg waarderen. Ook hoef je met de producten geen andere routine te gaan volgen voor je uiterlijke verzorging. Elk product kun je gewoon gebruiken zoals jij het wil gebruiken. Makkelijk en snel.

Het bestaat pas sinds 2014, maar heeft nu al een behoorlijke voetafdruk achtergelaten in de wereld van uiterlijke verzorging voor mannen. Als dit de nieuwe standaard wordt, mogen veel andere merken nog flink aan het werk.