Zo krijg je een killer zomer kleurtje zonder je huid te beschadigen

Zo krijg je een killer zomer kleurtje zonder je huid te beschadigen

De zomer is inmiddels gearriveerd en de bloedhete maanden zijn weer aangebroken. Hopelijk kun je eindelijk weer naar een ‘Riviera’ waar je, liefst aan zee, languit op een ligbed in de zon kan gaan braden. Bij gebrek aan Costa kun je natuurlijk ook thuis in de tuin of op het balkon een ‘gezond’ kleurtje kweken. Cocktailtje binnen handbereik. Spotify op de oortjes.

Dat werk. En al helemaal als je kijkt naar de zomers van de laatste jaren hebben we hier in de Benelux, qua tropische temperaturen, niets te klagen. Maar het ‘bakken’ is niet van enig gevaar ontbloot. UV straling heeft, zoals je wellicht weet, veel impact op jouw (onbeschermde) huid.

Zonder de juiste voorbereidingen kan jouw gevoelige bast beschadigingen oplopen en dát maakt het zonnebaden een gevaarlijke exercitie. Wanneer je het hachelijke besluit neemt om géén gebruik te maken van (preventieve) zon protectie loop je zomaar de kans op huidaandoeningen, met in het slechtste geval, huidkanker tot gevolg.

Dat ligt met deze wetenschap toch nét even minder comfortabel op een luchtbedje. Dus het luieren onder die koperen ploert is hemels maar de straling ervan moeten we wél heel serieus blijven nemen.

Laten wij Alpha’s jou als preventieve hoeders vergezellen on a trip to serve & protect your skin.

Zorg dat jij jouw huid goed voorbereid op de zonnestralen

Naast bovenstaande adviezen is het ook raadzaam om je in te smeren met een uitstekend vitamine C serum. Zo’n serum vergroot de veerkracht van je huid en houdt vrije radicalen op veilige afstand. Een excellent, en door ons veel verkocht vitamine C serum, is Medik8 C-Tetra. Dit serum is rijk aan antioxidanten welke worden verschaft door de noodzakelijke vitamine C en E.

Maak direct kennis met Medik8 C-Tetra

Medik8 C-Tetra

Wanneer de zomer zich aandient en de zon veelvuldig schijnt is het sowieso verstandig om jouw huidniet direct de hele dag hieraan bloot te stellen. Niet alleen jijzelf maar vooral jouw kwetsbare pantser heeft tijd nodig om zich aan het zomerse weertype aan te passen. Ga dus niet direct bij de eerste zonnestralen een hele dag de gebronsde Baywatcher uithangen!

Inname van supplementen

Wanneer je van plan bent om tijdens jouw zomervakantie de zonnestralen heldhaftig te trotseren is het een uitstekend plan om je te verdiepen in supplementen die bèta caroteen, selenium, lycopeen en vitamine E bevatten.

Deze stoffen zorgen ervoor dat jouw huid zich beter kan weren tegen de felle schittering én sneller bruin wordt. Zo heeft bèta caroteen de eigenschappen dat het binnen het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Deze stof zorgt ervoor dat de huid in een gezonde conditie komt en stimuleert tevens de aanmaak van melanine dat er weer voor zorgdraagt dat je mooi bruint.

Daarnaast heeft deze stof ook een ondersteunende functie voor de ogen, stimuleert cel vernieuwing en geeft het een boost aan de gezondheid van de organen. Bèta caroteen komt ook voor in diverse groenten zoals spinazie, wortelen en groene erwten. Daar zo meer over.

Naast het zojuist genoemde bèta caroteen is het ook raadzaam om supplementen met lycopeen, vitamine E en selenium in te nemen. Deze stoffen maken een belangrijk onderdeel uit voor de weerbaarheid en veerkracht van jouw huid.

Zo is vitamine E een krachtig antioxidant dat voornamelijk in de huid wordt opgeslagen. Het beschermt tegen vrije radicalen en om vocht vast te houden. Selenium verhoogt in feite de antioxiderende eigenschappen van vitamine E (evenals ondersteuning van je immuunsysteem en schildklier) en beschermt jouw cellen tegen schadelijke effecten van buitenaf. Tevens bevordert deze stof de stralende huid.

Groente, fruit & kruiden

Buiten de inname van bovenstaande supplementen is het uiteraard van belang gezond te blijven eten. En dan met name zoveel mogelijk groentjes te consumeren. De al eerdergenoemde worteltjes, erwten en spinazie zijn belangrijke bouwstenen om de huid in shape te krijgen én te houden.

Maar zo hebben broccoli, andijvie, koolsoorten en selderij ook bètacaroteen inside en dragen bij aan een natuurlijke weerbaarheid! Mandarijnen en mango’s zijn dezelfde bondgenoten en wanneer het op tuinkruiden aankomt is het van belang voldoende bieslook, kervel, tuinkers en peterselie in jouw eetpatroon op te nemen.

Jouw huid is je er dankbaar voor! Rimpels daarentegen niet. Maar dat vind je vast niet erg.

Stop met het gebruiken van diverse huidverzorgingsproducten

In de zomermaanden is het verstandig om voorzichtig te zijn met huidproducten waarmee je, in de herfst en winterperiode, normaal gesproken jouw huid onderhoud. De zogenaamde, kristallen om dode huidcellen te verwijderen.

Daarom raden wij jou aan om, bijvoorbeeld, in dit seizoen de huid niet chemisch te exfoliëren of peelen. Met de hand scrubben is dan een veel veiliger alternatief. Maar dan wel scrubs zonder AHA’s (Alfahydroxyzuren) en vitamine A te gebruiken. Het maakt jouw huid namelijk gevoeliger voor zonlicht.

Producten met BHA's (Beta Hydroxy Acid) kunnen daarentegen geen kwaad want deze hebben een beschermende werking tegen het zonlicht. Scrub niet overdag maar in de avond zodat jouw huid gedurende de nacht kan herstellen. Op deze manier kun je veilig dode huidcellen verwijderen en je behoudt tevens jouw bruine teint.

Let op:
Wanneer je 24 uur voor het zonnen gebruik maakt van producten met AHA’s vergroot dit de kans op UV en DNA schade. Kijk dus uit dat je geen ‘smeersels’ gebruikt die ex folianten als glycolzuur en salicylzuur (AHA’s en BHA’s) en/of vitamine A (retinol) bevatten. Ook anti-aging en nachtcrème producten met retinol maken de huid extra gevoelig voor zonlicht en raden wij jou aan hier tijdens de zomer liever niet tot zeer weinig gebruik van te maken.

Drink genoeg water!

Het is uitermate aanlokkelijk om tijdens het zonnen veelvuldig bier of andere alcoholversnaperingen te nuttigen. Echter is water de beste optie om de dag in goede (huid)conditie door te komen. Hydrateren dus! Aqua is nu eenmaal uw verkoelend vloeibare protectie wanneer je in de zon actief bent.

Of welverdiend lui in een strandstoel bivakkeert. Want: uitdroging kan zeer gemakkelijk optreden. In dat geval neemt de afweer van jouw huid af en kan cellulaire schade optreden.

Hierdoor kan er sprake zijn van hyperpigmentatie (zonnevlekken, sproeten of littekens), ongelijkmatige verkleuring of het verbranden van de huid. Zorg er dus voor dat je altijd een fles of bidon met water bij je hebt en je deze makkelijk ‘ergens’ kunt bijvullen zodat je elk uur frisse aqua tot je kunt nemen!

Gebruik een uitstekende zonnebescherming

Deze zag je al aankomen. Zalvende Protectie! Het is écht van belang dat wanneer je veelvuldig in de zon plaats neemt je gebruik maakt van hoogwaardige zonnebrand. En tevens raden we jou ook aan om je gedurende zo’n hete dag er regelmatig mee in te smeren. Of te poederen.

Maak dan ook altijd gebruik van een zonnebrand met een hoge SPF (Sun Burn Protection). Trouwens, op warme dagen wanneer het bewolkt is en je veel buiten bent is er nog steeds sprake van UV straling en dus een verstandig idee de blootliggende huid regelmatig in te smeren met het juiste zonnebrand gerei.

Uiteraard hebben we bij The Alpha Men een aantal sublieme zonnebrand beveiligers én verzorgers in de schappen. Hoogwaardige bescherming om jou zo veilig mogelijk door de zomer heen te loodsen. Zonder dat je dezelfde avond én nacht met een 99 komkommerschijven op de roodverbrande huid hoeft door te brengen. Maak hieronder kennis met een aantal fenomenale SPF producten uit ons assortiment.

En garde!

Zonnebescherming voor je lichaam

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lotion

Salt &a Stone SPF 30 Sunscreen Lotion

Deze zonnebrandcrème van Salt & Stone hydrateert en hersteld de huid diep dankzij mineralen voor het gezicht en het lichaam. De crème bevat Non-Nano Zinkoxide die UVA en UVB straling reflecteert. Dit bevordert een jonger uitziende huid en helpen vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Seventyone Percent Eco Sunspray Invisible SPF50+

SeventyOne Percent Eco Sunspray Invisible SPF 50+

Deze Eco Sun Spray van SeventyOne Percent is dé perfecte zonnebrand wanneer je met het hele gezin naar het strand gaat. De spray prikt niet in je ogen, druipt niet, laat geen witte vlekken achter en kan zelfs worden aangebracht op een natte huid zonder zijn beschermende vermogen tijdens het zwemmen te verliezen.

Dermalogica Protection 50 Sport SPF50

Dermalogica Protection 50 Sport SPF 50

Protection 50 Sport SPF50 van Dermalogica is een breedspectrum zonbeschermingsproduct. Het beschermt de huid tegen zowel UVA als UVB stralen. Oleosome Technologie helpt de SPF-prestaties te verbeteren en gaat vochtverlies tegen dat wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon.

Zonnebescherming voor je gezicht

The Grey Daily Face Protect SPF50+

The Grey Daily Face Protect SPF 50+

Met deze Daily Face Protect SPF50 van The Grey bescherm jij jouw gezicht tegen een breed spectrum van zonbeschadiging. De Daily Face Protect heeft een ultralichte formule die snel door de huid wordt opgenomen en laat geen glans of residu achter.

Susan Posnick Brush On Block Sunscreen SPF30

Susan Posnick Brush On Block Sunscreen SPF 30

De Brush On Block Mineral Sunscreen van Susan Posnick is een zonnebrand in poedervorm. Ideaal voor kale mannen, want met deze sunscreen voorkom je een glimmende kale kop. De zonnebrand is gemaakt van natuurlijke ingrediënten wat deze geschikt maakt voor alle huidtypes.

Triumph & Disaster No Dice SPF50

Triumph & Disaster Zonnebrand No Dice SPF 50

Bescherm je gezicht tegen UVA-, UVB-stralen met deze zonnebrand van Triumph & Disaster. De zonnebrand is 87% natuurlijk en voldoet volledig aan de wereldwijde SPF- en breedspectrumtestnormen. Het voordeel van No Dice is dat deze snel intrekt en geen witte gloed of vettig gevoel achterlaat.

Verzorging na de zon met Aftersun

Seventyone Percent Aftersun Feel Good

SeventyOne Percent Aftersun - Feel Good

Iets te lang in de zon gezeten? Gebruik dan deze aftersun van SeventyOne Percent om je huid te herstellen en te hydrateren. De aftersun bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten waaronder vele actieve bestanddelen die de huid een uitzonderlijke verzorging geven.

Doers of London Body Lotion

Doers Of London Body Lotion

Deze body lotion van Doers of London bestaat uit meerdere ontstekingsremmende eigenschappen die de huid kalmeren en goed verzorgen. Ook is de lotion voorzien van een natuurlijk samentrekkend antioxidant die de huid in balans houdt en bevat Helenaline wat eventuele spierpijn vermindert en helpt bij het ontspannen bij een stijf lichaam. Al met al zorgt dit voor een gevoede, beschermde huid én een ontspannend gevoel.

Dermalogica Active Moist

Dermalogica Active Moist

Deze olievrije, lichtgewicht moisturizer is geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. De makkelijk aan te brengen emulsie bevat zijde aminozuren en verschillende plantenextracten zoals citroen en komkommer die de huid hydrateren en de poriën te verfijnen. Het is tevens vrij van synthetische geur- en kleurstoffen.

Laatste belangrijke tip!

Zorg dat je niet langer dan 2 tot 3 uur in de zon ligt. Dat is echt het maximum. Langer bakken in de zon is zinloos, want na deze tijd stopt jouw lichaam namelijk met het aanmaken van melanine waardoor je dus ook niet bruiner wordt. De kans op huidbeschadiging wordt echter alleen maar groter.

Namens The Alphamen, een voortreffelijke én veilige zomer gewenst!

Cheers!