Anti-Aging voor Mannen: Tips om huidveroudering tegen te gaan

Anti-Aging voor Mannen: Tips om huidveroudering tegen te gaan

Soms zijn er van die zaken die je lastig kunt beïnvloeden. Zoals het ouder worden. Aging. Een onomkeerbaar proces. Dus je kunt er maar beter zo relaxed mogelijk mee omgaan. De één doet dat makkelijker dan de ander. Wrinkles Happen.

Dus op naar een kliniek en de botox of andere middeltjes via een injectie losjes in het huidje laten vloeien tot en met heren die het allemaal laten gaan. Twee uitersten. Maar over het algemeen willen we toch zo lang mogelijk vitaal en jong blijven ogen.

Het zijn niet alleen de rimpels en groeven maar bijvoorbeeld ook een bleke gelaatskleur en donkere kringen onder de ogen die ervoor zorgen dat de huid er ouder uitziet dan dat hij eigenlijk is. Daar liggen diverse redenen aan ten grondslag.

Een man heeft vaak wat zwaardere fysieke beroepen. Daarnaast staan we niet, zoals de dames, vaker voor de spiegel om onze huid de noodzakelijke TLC te geven. Afgezien dat we ons scheren en wellicht een crèmepje op het gezicht smeren houdt het daar vaak bij op.

En zo blijft de huid in sneltreinvaart verouderen. Maar daar kun je heel makkelijk iets aan doen. Door de huid in shape te houden kun je anti-aging namelijk uitstellen dan wel camoufleren.

Hoe kun je huidveroudering vertragen?

Je kunt het verouderingsproces van de huid ook zien als het rijpen van een mooie wijn. Met veel liefde en toewijding ontwikkelt deze nectar zich tot een aantrekkelijk paradepaard. Daar ligt echter wel commitment en discipline aan ten grondslag.

De druiven moeten op een juiste manier behandeld zijn om op oudere leeftijd te kunnen schitteren. Daarmee willen we aangeven dat je er een goede routine op na moet gaan houden om jouw huid in perfecte conditie te houden.

Het start met preventief onderhoud. Je zet jouw auto ook niet voor niets in de was. Doe je dat niet wordt de lak minder. Met alle gevolgen van dien. Zo pak je dus ook de huid aan.

Begin gewoon met een dagelijkse basic skincare routine en de juiste producten hiervoor. We weten dat je van eenvoud houdt en niet te veel tijd kwijt wil zijn dus keep it simple en doeltreffend. Als je voor de spiegel staat:

  1. Begin je met het gebruiken van een milde gezichtsreiniger, zoals de Grown Alchemist Gentle Gel Facial Cleanser, en vocht inbrengende crème. Liever het gezicht niet met zeep wassen want zo droogt je huid namelijk uit.
  2. Na het reinigen van je gezicht gebruik je een hoogwaardige gezichtsbalsem of anti-aging gezichtscrème zoals de Grown Alchemist Age-Repair Intensive Moisturiser om de huid te hydrateren. Hiermee vertraag je huidveroudering en zorg je dat jouw huid er jong en vitaal uit blijft zien. Ook kan je hier een gezichtsserum gebruiken naast de gezichtscrème.
  3. Zorg dat je een anti-aging oogcrème gebruikt. De huid onder de ogen is zeer gevoelig, dun en tekent eigenlijk als eerste af. Bij te weinig nachtrust zie je al heel snel dat er wallen ontstaan. Het is een erg slap gebied en vatbaar voor verkleuring, rimpels en lijntjes. Met een goede anti-aging oogcrème zorg je dat deze eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden verminderd.
  4. Breng voor het slapen een anti-aging masker op. Hierdoor hebben de uitmuntend werkzame organische ingrediënten alle tijd om de huid te hydrateren én te voeden. Uiteraard zijn er ook nachtcrème die de huid perfect helpen conserveren. In ons artikel over nachtcrème kun jij je hier verder in verdiepen.

Drink zoveel mogelijk water

Meer dan voldoende aqua naar binnen gieten. Da’s vaak een uitdaging voor ons mannen. Kijk, praten we hier over voldoende inname van ijskoud bier of een verfijnde chardonnay dan hebben we daar een stuk minder moeite mee. Maar water. Het smaakt nergens naar. We know.

Tenzij je in Parijs jouw mond gulzig aan de keukenkraan zet. Dan proef je een krachtig chloorsmaakje. Maar zet jezelf ertoe om per dag minimaal 1.5 liter (bron)water te drinken. En: gezichtsverouderingsprocessen HATEN water. Het zorgt er namelijk voor dat de huidveroudering op deze manier vertraagt en in het meest gunstigste geval doet omkeren.

Simpel: onze huid is ons grootste orgaan. Organen bestaan uit cellen. Cellen bestaan uit water. Dus je kunt je voorstellen dat die celletjes van ons enorm reageren op een juiste hydratatie. Daar voelen ze zich uitermate prettig bij.

Bij uitdroging gaan ze steigeren. Dan gaat de huid volledig uit balans. Les: de huid moet dus voldoende gehydrateerd worden om optimaal te kunnen functioneren. Zorg dus altijd dat je thuis, onderweg of op je werk een bidon of fles met vers water bij je hebt. Ons kraanwater is trouwens van topkwaliteit dus wat let je. Een goedkopere manier om jouw huid in de juiste conditie te houden is er niet.

Vermijd zoveel mogelijk de zon

Hier blijven we op hameren. Een beetje zon is heel gezond, maar probeer een overvloed aan zon zoveel mogelijk te mijden. Natuurlijk houden we van die warme stralen maar zonnebaden doe je met mate. Uv-straling is namelijk de grootste veroorzaker van huidveroudering.

Sterker, het beschadigt de huid. Als je dan toch regelmatig in de zon bivakkeert zorg dan in ieder geval dat je een superieure SPF met een hoge beschermingsfactor opbrengt. Zorg ook dat je elke 2 uur opnieuw zonnebrand aanbrengt want de effectiviteit van een (hoge) SPF vervaagt snel. En vergeet niet, ook in de winter is er voldoende Uv-straling aanwezig die je huid kan beschadigen.

Leef zo gezond mogelijk

We trappen weer eens een paar open deurtjes in maar we blijven erop hameren. Een gezonde manier van leven zorgt voor een goede conditie. Ook die van de huid. Dus dat houdt in dat je voldoende beweegt, excellente voeding tot je neemt, niet rookt en matig bent met alcohol. Roken is trouwens ook een dingetje. Misschien ken je ze wel in jouw omgeving? Mensen met een grijsgrauwe gloed. Van die Diana Charité types.

Natuurlijk kennen wij allemaal onze zwakke momenten en lappen we bepaalde regels maar wat graag aan onze boots. Halen we vele sprankelnachtjes door en leven we het liefst als goden in Frankrijk of Ibiza. Vol in de zon met een cocktail in de knuisten.

Echter heeft dat helaas invloed op onze gezondheid van de huid. Huidveroudering gaat dan sneller dan je denkt. Thank God dat wij Alpha’s een diversiteit aan perfecte anti-aging producten in onze virtuele etalage hebben staan om jouw getergde huid dan toch zo flexibel en elastisch mogelijk te houden. Zo lang mogelijk!

Stay Young!

Je vrienden, The Alpha Men.