Wallen en donkere kringen onder je ogen verminderen?

Wallen en donkere kringen onder je ogen verminderen?

Wallen en donkere kringen kunnen ook jou treffen. En laten we eerlijk zijn, die nauwelijks geslapen-look is nooit in de mode. Maar ondanks de automatische associatie met vermoeidheid, kunnen wallen verschillende oorzaken hebben. Het aanbrengen van kleine veranderingen in jouw levensstijl kan de aanwezigheid van wallen aanzienlijk beïnvloeden. In dit artikel gaan we jou vertellen wat wallen zijn, wat de oorzaak is van wallen en wat jij kunt doen om ze tot het verleden te laten behoren!

Wat zijn wallen?

Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, worden wallen vaak verward met donkere kringen, een ander veel voorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. De huid onder je ogen is dunner dan de huid op andere delen van je gezicht, waardoor het één van de gebieden is die eerder tekenen van veroudering, beschadiging en stres vertoont.

Wallen en donkere kringen zijn echter heel verschillend. Een verandering in pigment in de huid onder de ogen veroorzaakt het verschijnen van donkere kringen, terwijl wallen in feite een milde zwelling onder de ogen zijn.

Wat zijn de oorzaken van wallen onder je ogen en wat kun je eraan doen?

Onvoldoende slaap

Hoewel het waar is dat onvoldoende slaap meestal niet de hoofdoorzaak is van wallen onder de ogen bij mannen, helpt het zeker niet mee! Zorg ervoor dat je in ieder geval de aanbevolen 7 uur slaap per nacht weet te pakken, en je zult eerder wakker worden met een alert en verfrist gevoel - net als jouw ogen - aangezien je lichaam zichzelf 's nachts herstelt!

Om jezelf een goede nachtrust te garanderen kun je uitzoeken wat voor jou werkt. Investeer bijvoorbeeld in een degelijk matras, koop verduisteringsgordijnen of ontspan voordat je gaat slapen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een goed boek. Bereid je voor om te gaan slapen, en je zult merken dat dit je vele malen makkelijker af zal gaan.

Wat kun je er aan doen?
Een tekort aan slaap is helaas niet in één nacht op te lossen. Jouw wallen en/of donkere kringen zullen dus niet verholpen zijn na één nacht goed doorslapen. Probeer daarom elke nacht ongeveer zeven tot acht uur te slapen. Lukt dit jou systematisch niet en ervaar je hier hinder van? Dan is het aan te raden om het eens met jouw huisarts te bespreken.

Drink voldoende

Weet jij hoeveel vocht je dagelijks binnenkrijgt? Wanneer het antwoord nee is en wallen vaak zichtbaar zijn onder jouw ogen, dan moet je misschien beginnen met het bijhouden van het aantal glazen water die je dagelijks drinkt. Uitdroging kan bijdragen aan het verschijnen van wallen onder de ogen, omdat je lichaam vocht probeert vast te houden. Je lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 60% uit vocht. Voldoende drinken zorgt ervoor dat je lichaam vocht goed kan afvoeren.

Wat kun je er aan doen?
Probeer om elke dag zo’n 1,5 tot 2 liter water te drinken. Neem altijd een flesje water mee voor onderweg of tijdens het werk. Drink je automatisch meer!

Pas op met roken, cafeïne en alcohol

Alcohol en cafeïne werken vocht afdrijvend. Daarom raden wij jou aan om alcohol en cafeïne houdende dranken met mate te nuttigen. Ook het niet roken of het stoppen met roken beïnvloedt de gezondheid van je huid doordat de huid beter wordt doorbloed. Hierdoor verminderen donkere kringen en wallen onder je ogen.

Wat kun je er aan doen?
Het is belangrijk om alcohol- en cafeïne houdende dranken met mate te drinken. Wanneer je rookt is het goed om hiermee te stoppen. Wanneer je stopt zal je naast het minder worden van wallen en donkere kringen, nog veel meer positieve veranderingen ervaren!

Slechte eetgewoontes

Houd jij er een ongezond eetpatroon op na? Dan is de kans erg groot dat jij dit, door een tekort aan essentiële voedingsstoffen, terug kunt zien aan jouw huid. De juiste hoeveelheid vitamines en mineralen zijn van groot belang voor jouw lichaam en dus ook voor jouw huid!
Zo ondersteunt vitamine A het herstellend vermogen van je huid en draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen.

Ook is het belangrijk om je zoutinname nauwlettend in de gaten te houden. Zout zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt dan nodig, wat kan resulteren in wallen onder je ogen. Zorg dat je niet meer dan 2.3mg zout per dag gebruikt.

Wat kun je er aan doen?
Eet bij voorkeur gezond en gevarieerd om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en wallen onder je ogen niet door een slecht voedingspatroon worden veroorzaakt. Minder tevens met het nuttigen van teveel zout.

Stress

Door stress slaap je meestal niet zoals je anders zou slapen. Ook zorgt stress ervoor dat je eerder slecht gaat eten en drinken. Het piekeren in combinatie met slecht slapen, eten en drinken kan ervoor zorgen dat er wallen en donkere kringen onder je ogen ontstaan.

Wat kun je er aan doen?
Hoe moeilijk het ook is, je zult moeten proberen om stres zoveel mogelijk te vermijden. Het kan soms helpen om de factoren waardoor jij stres ervaart op te schrijven zodat ze jouw hoofd (even) verlaten. Op deze manier kun je ‘s nachts beter in slaap komen en slaap je beter door. Ook kunnen ontspanningsoefeningen helpen om hetgeen waarover jij piekert, opzij te zetten.

Ouderdom & genetisch

Zoals ze zeggen; ouderdom komt met gebreken. Dit geldt helaas ook voor je huid. Naarmate je verouderd, veroudert je huid met je mee. De elasticiteit van de huid wordt minder en de stevigheid en dikte van je huid worden dunner.

Wat kun je er aan doen?
Op het verouderingsproces kun je helaas weinig invloed uitoefenen. Wanneer wallen of donkere kringen het gevolg zijn van ouderdom, kan een cosmetische ingreep jou eventueel helpen. Overweeg je een cosmetische ingreep? Dan is het verstandig om dit eens te bespreken met je huisarts.

Het verschil tussen wallen en donkere kringen

Donkere kringen en wallen, deze twee worden vaak door elkaar gehaald. Wallen zijn zakjes vocht/vet of huid welke zich onder jouw ogen ophopen. Het vet onder je oog dient als stootkussentje en zorgt ervoor dat het oog kan draaien ten opzichte van de oogkas.

Donkere kringen daarentegen ontstaan wanneer bloedvaatjes door de dunne huid onder jouw ogen heen schijnen. Deze zullen zich openbaren als een blauwe of paarsachtige waas.

Productadvies van The Alpha Men

Tot slot geven we jou graag een aantal product tips. De onderstaande producten kunnen je helpen om jouw wallen of donkere kringen onder je ogen te verminderen.

Baxter of California Under Eye Complex
De Under Eye Complex van Baxter of California is een hoogwaardige oogverzorging, speciaal voor mannen. Deze oogverzorging verbeterd de huid rondom jouw ogen, het zorgt er voornamelijk voor dat rimpeltjes en donkere kringen verdwijnen.

De under Eye Complex bevat Cafeïne, anti-oxidanten en zeewier extracten. Met deze ingrediënten wordt de huid gevoed en voorzien van voldoende voedingsstoffen om de huid te verzorgen en te verbeteren. Deze oogverzorging is geschikt voor overdag en ‘s nachts.

Recipe For Men Under Eye Gel
Deze ooggel van Recipe For Men helpt donkere kringen en wallen onder jouw ogen te minimaliseren. Samengesteld van nauwkeurig geselecteerde kruiden, mineralen en peptiden die zorgen voor hydratatie en een verfriste look. Geniet van het optimale effect door deze Under Eye Gel in de koelkast te leggen.

Reuzel Intensive Care Eye Cream
Met de Intensive Care Eye Cream van Reuzel zie je er weer fris en goed verzorgd uit. De crème is verrijkt met cafeïne en geeft de huid rondom de ogen een goede hydratatie wat wallen en donkere kringen rondom de ogen helpt te verminderen waardoor je er jonger en vitaler uitziet.

De crème is niet vettig en wordt gemakkelijk geabsorbeerd door je huid. De crème is geschikt voor alle huidtypes en is vrij van parabenen en sulfaten.