Waarom je als man ook kiest voor een serum

Waarom je als man ook kiest voor een serum

We beginnen de ochtend met een douche, een face wash en uiteindelijk smeren we nog een dagcrème op. Eenmaal per week misschien nog eens een scrub erover en klaar. Zo ziet de gemiddelde gezichtverzorgingsroutine voor mannen er tegenwoordig ongeveer uit. Niks mis mee wanneer de huid niet zoveel te verduren heeft. Een goede dagcrème behandeld de huid goed. Maar wanneer je last hebt van donkere kringen, rimpels, droge huid of een onrustige huid, is een dagcrème vaak niet voldoende om snel verandering te zien. Hier komt een serum om de hoek kijken. Voor veel mannen nog een vaag product dat schoonheidsspecialistes gebruiken.

Wat is een serum

Een serum is een lichte maar zeer geconcentreerde vloeistof die enorm rijk is aan allerlei extracten. Je kunt het zien als een flinke vitamineboost die je toevoegt aan een smoothie. Doordat het zo dun en licht is wordt het ook zeer snel opgenomen door de huid. Doordat het zo dun en geconcentreerd is aan actieve werkstoffen, kan het ook dieper in de huid penetreren waardoor je huid sneller een betere conditie krijgt. Het zit dan ook vaak in een klein flesje waar je best flink voor betaald. Maar je hebt er dan ook maar heel weinig van nodig omdat het zo enorm geconcentreerd is. Het is echter niet bedoeld als vervanging voor een gezichtscrème.

doers of london hydration serum

Wat is het verschil met een gezichtscrème voor mannen?

Een gezichtscrème of dagcrème bevat grotere moleculen. Het is daardoor ook dikker. Het trekt iets minder snel in de huid en dringt niet zo diep door als een serum. Ze kunnen heel goed samenwerken, maar elkaar niet vervangen. We nemen als voorbeeld een droge huid. Met een serum wordt je huid van veel vocht en voedingsstoffen voorzien, vervolgens zorgt de dagcrème ervoor dat je die voedingstoffen niet kwijtraakt. Het zorgt ervoor dat de beschermlaag van je huid beter en sterker wordt. De ultieme combinatie voor een mooie en gezonde huid die lang z’n jeugdigheid behoudt.

Verschillende soorten serums voor mannen

Serums kunnen erg veel verschillende soorten extracten en voedingsstoffen bevatten. Deze dienen allemaal een specifiek doel. Zo zijn er serums die huidveroudering tegengaan, maar ook serums die juist een droge huid verhelpen en voorzien van een flinke dosis vocht. We zullen hieronder een paar van onze beste serums voor je uitlichten.

serum mannen

The Grey – Recovery Face Serum

Een high-perfomance serum van The Grey geschikt voor de droge, gevoelige en vettere huid. Een bijzonder hoge concentratie aan krachtige antioxidanten, gecombineerd met superieure hydraterende en huidherstellende ingrediënten. Deze unieke combinatie bestrijd rimpels en ongelijke huidtinten, zorgt voor een merkbare versteviging van de gezichtshuid en laat de huid er stralend uit zien. Het serum brengt de huid in balans en revitaliseert de huid wat resulteert in een gezonde, stralende en jonger uitziende huid.

gezichtscrème mannen

Doers of London – Hydration serum

Deze krachtige serum van Doers of London hydrateert en voedt de huid intensief met een lichte formule die dagelijks gebruikt kan worden. Absorbeert erg snel waardoor de huid meteen frisser en zachter aanvoelt zonder vettig te voelen. Wat dit serum zo bijzonder maakt zijn de drie plantaardige vormen van Hyaluronzuur. Het penetreert de diepere huidlagen wat gelijk zorgt voor een betere vochthuishouding. Dit merk je gelijk aan de elasticiteit van de huid. Wil je weten wat hyaluronzuur is? lees dan verder in de productbeschrijving van dit topproduct.

gezichtsverzorging mannen

Dermalogica Biolumin-C Eye Serum

Een serum speciaal voor de huid onder je ogen. Voor de mannen die veel op een scherm kijken, netflixen of op kantoor zitten. Dit serum bevat een superrijke mix van vitamine C dat wordt versterkt door antioxidant-rijke extracten en hydratanten. Het serum werkt verhelderend, verstevigend en hydraterend en is zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering te slim af. Ook voorkomt het wallen en donkere kringen onder je ogen. Het verstevigd de huid onder je ogen en voorkomt rimpels.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum gebruik je eigenlijk altijd na het reinigen van het gezicht. Na het gebruik van je face wash dep je je gezicht droog en kun je een paar druppels van een serum over je gezicht smeren. Doordat een serum zo licht is zal het erg snel intrekken. Na het intrekken doe je je dagcrème op. Combineer een serum altijd met een dagcrème voor de beste werking. Een dagcrème maakt je buitenste huidlaag weerbaar tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat je huid niet meer voedingsstoffen verliest.

Geïnspireerd geraakt? We hebben nog meer interessante items voor je geselecteerd:

Blog: Gezichtsverzorging mannen voor de droge huid

Blog: Gezichtsverzorging mannen voor de vette huid

Top 10 dagcrème

Top 10 deodorant