Hoe draag je parfum in de zomer: 5 parfum hacks voor warme zomerdagen

Hoe draag je parfum in de zomer: 5 parfum hacks voor warme zomerdagen

Zomer. Eindelijk. Naar buiten en flaneren! In de cabrio met het dakje rustend op de bagageruimte, modieus gekleed en op de flipflops naar je favoriete strandtent. Paal 17 heeft de meest exclusieve cocktails en laat jij daar nét jouw zinnen op gezet hebben.

Je kunt het leven eindelijk weer wat meer Miami inrichten. Het werd tijd ook. De trendy outfit is natuurlijk niet compleet zonder geraffineerde geur. Voor het nodige cachet. Joie de vivre! Echter zijn er in de (hete) zomermaanden wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wil je langdurig plezier hebben van jouw, zorgvuldig geselecteerde, parfum. Want je moet weten: hitte, zonnestralen en parfum (flacons) gaan niet best samen.

Daarom is het hoog tijd om je een aantal tips te serveren waardoor jij lang(er) plezier hebt van jouw favoriete luchtjes in de warmste maanden van het jaar.

Hoe bescherm jij jouw parfum het beste in de zon en warmte

Parfum gedijt het best in een koele omgeving. Dus liefst in een ruimte waar het niet boven de 15 graden Celsius wordt. Warmte heeft namelijk invloed op de gedragingen en structuur van de geur. Net als bij wijn overigens. Door hitte kan een parfum namelijk heel snel over datum raken. Bederven zelfs.

Verwarming en/of fluctuerende temperaturen hebben ook invloed op de kwaliteit van de geur. Deze kan substantieel veranderen wanneer een flacon wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Vensterbanken zijn NO GO AREAS. Want: overvloedig zon & warmte.

De badkamer is trouwens ook een forbidden zone. Veel te warm én vochtig. Een hele slechte combi dus. Als je wél voor langere tijd van jouw parfums wenst te genieten hierbij een paar heldere opties.

Een redelijk goede plek is een afgesloten kast waar de parfum donker staat en geen (in)direct zonlicht absorbeert. Een eersteklas plek om jouw geuren in de zomer te bewaren is de koelkast. Zo blijven ze langer houdbaar én is het fijn om op een warme dag een juist verkoelende geur op te spuiten. Crisp!

De geurflesjes gebroederlijk in de ijskast naast de door jou gekoesterde flesjes witbier, vanille vla en de halfvolle melk. Check.

That’ll do the trick.

Spuit parfum direct op na het douchen.

Na het nemen van een warme/hete douche staan de poriën open en dat is het juiste moment om de parfum op strategische plaatsen (komen we zo op terug) op te sprayen. Uiteraard wel nadat je net bent afgedroogd. De geurmoleculen dringen dan beter in de huid zodat het simpelweg minder snel vervliegt en de intensiteit van de geur langer aanblijft.

Spuit parfum op tactische plaatsen

Zojuist beschreven we het al, parfum en zon gaan niet best samen. Hierdoor kan de samenstelling ervan veranderen en de parfum volledig anders gaan ruiken. Ook kan de geur door invloed van de zon snel vervliegen.

Tevens kunnen zonnestralen een nog hardnekkiger effect hebben wanneer je gevoelig of allergisch bent voor een combinatie van parfum, UV-A en zonlicht. Hierdoor kun je zelfs uitslag en/of pigmentvlekken krijgen. Daarom is het ten zeerste aan te bevelen om de parfum op tactische plekken te sprayen. Bijvoorbeeld achter de oren (wanneer je wat langer haar hebt), achter de nek, knieholtes, de borst of op de enkels.

Uitslag of vlekken op de huid

Het kan helaas voorkomen dat je door het opspuiten van parfum en de combinatie van zonlicht je toch last van vlekken of huidverkleuring krijgt. Stofjes die ervoor zorgen dat jouw huid gevoeliger is voor UV-A straling zijn furocoumarines. Deze materie komt meestal voor in (citrus) extracten die gebruikt worden in shampoos, zeep producten, aftershave & parfums.

Mocht jij met deze fysieke misère te maken krijgen kun je ook bepalen om de parfum op een kledingstuk te sprayen. Of in ieder geval op plekken op de huid waar de zon geen toegang toe heeft. Wat je ook kunt doen is een beetje vaseline op de huid smeren waar je de parfum op sprayt. Een geurloze lotion kan ook een veilige keuze zijn en voldoende bescherming bieden.

Een voordeel bij het aanbrengen van vaseline, voordat je de parfum opspuit, is dat de geur (veel) langer aan blijft. Mieters!

Laatste tip van The Alpha Boys: zorg dat je geen zware ‘woody’ geuren opspuit in deze zomerse tijd maar kies voor crispy frisse varianten. Laten we er voor het gemak, je bent er nu toch, 2 aan je voorstellen. Wil je nog meer zomergeurtjes ontdekken? Kijk dan even bij onze Zomer Geurtjes collectie, of lees dit artikel voor onze Top 10 Zomer Parfums.

Eight & Bob Eau de Parfum - Mémoires De Mustique 30 ml

Eight & Bob
Eau de Parfum - Mémoires De Mustique 

Ervaar de betovering van het unieke Caribische paradijs, Mustique, via deze exotische geur van Eight & Bob. Deze tropische geurensensatie viert de pracht van Mustique, met zoete en verfijnde oranjebloesemtonen die perfect mengen met de citrusachtige bloemige accenten van neroli, die de unieke sfeer van dit exclusieve eiland weerspiegelen.

Eau de Parfum - Paranà

Bois 1920
Eau de Parfum - Paranà

De Paranà van Bois 1920 is een onmiskenbaar verfijnde en veelzijdige geur die een blijvende indruk achterlaat. De geur is geschikt voor elk seizoen en voor elk moment van de dag.

You.Won’t.Regret.

Enjoy The Summer!